Close Notification Open Notification

Детски лагери с Училище за приключения Реверсо - лятна ваканция 2018

  • Лятна ваканция


Вело-каяк експедиция – язовир Голям Беглик, 25.06 – 01.07.2018г.

По цял ден ще фучим с колелата около язовира и ще се наслаждаваме на прекрасните гледки – ще се мърляме до ушите, но пък вечер ще се къпем. Ще готвим около огъня и ще спим в приказни малки къщички на брега до самата вода. Понякога колелата няма да могат да ни помогнат и ще плуваме с лодки, за да стигнем до някой остров – за да влезем в някоя пещера или да се пуснем по някое въже – ще търсим, ще откриваме и ще се учим да оцеляваме. А когато срещнем трудности, ще ги преодоляваме с игри.
Програмата е подходяща за деца от 9 до 12 годишна възраст.
Виж повече тук


“Експедиция следа 12 – тайната на траките” – 05.07 – 11.07.2018г.

Изберете ли си този курс, стягайте раниците, защото ще бродим по древен римски път из дебрите на Родопите – път свързвал светилищата на Бесите.
Започваме от х. «Перелик», където се аклиматизираме и достигаме до х. «Ледницата». Следва село Мугла, после местността «Чаирите» и спускаме към Триград. Няма страшно – имаме 4 дни за това! В Триград разпъваме палатките и вадим въжетата и екипировката за катерене и проникване в пещери! Имаме 3 дни за страшно много интересни и леко страшни приключения.
Програмата е подходяща за деца над 12 годишна възраст.
Виж повече тук


“Алпийско приключение – над 2500” в Рила, 13.07 – 19.07.2018г.

Както обикновенно ще започнем от «ниското» на палатки между дърветата, където ще се поопознаем, свикнем един с друг и по-сприятелим, чрез много игри и забавления. Ще наблегнем на теорията и практиката с джаджите за катерене – по дърветата и близките скали. Целта е да станем «катерачни машини». Когато сме готови, потегляме към връх „Злия зъб”, под който правим атакуващ лагер на заслон „БАК” на 2500м. н.м.в. и чакаме времето да „позволи”. Когато това стане, изпълзяваме по някой от ръбовете му с въжетата и джаджите, а другото ще е история.
Програмата е подходяща за деца над 12 годишна възраст.
Виж повече тук


“Приключенска мисия” – Рила 13.07 – 19.07.2018г.

За най-малките приключенци много забавления и весели предизвикателства в полите на Рила. Настаняване в хотелска база „Дивите петли” в местността Гьолечица. Ще има щури игри и дни, изпълнени с приключения. По време на лагера ще творим с глина, бои и естествени материали, ще събираме идеи и впечатления чрез истински предизвикателства. Ще се катерим и ориентираме, ще откриваме различни маршрути и съкровища в гората. Ще се научим как да си помагаме в трудни ситуации и да се справяме с проблемите като задружни приятели, а най-накрая ще изкачим връх Мальовица.
Програмата е подходяща за деца от 9 до 12г.
Виж повече тук


“Експедиция – Истории за планини и хора” – Стара планина, 21.07 – 27.07.2018г.

През тези 7 дни ще пребродим част от билото на планината, дала името на Балканския полуостров. Ще преминем през вековни гори и приказни местности! По време на експедицията ще нощуваме в палатки и хижи. Ще се научим да водим група, да се справяме сами, да планираме и да не се караме. Ще се пробваме да преминем през изпитанието на английските специални части – 6/10/3 с много смях естествено. Планината е магическа и добре крие своите тайни – в част от тях ще бъдем посветени, само трябва да изпълним няколко условия – да си помагаме и подкрепяме по пътя.
Програмата е подходяща за деца над 13 годишна възраст.
Виж повече тук


“Вело-каяк експедиция – Крива капла” Родопи, 21.07 – 27.07.2018г.

Ще се движим по нов неизследван от нашите групи маршрут. Лагерите ще са в непристъпни и красиви заливи на най-чудните язовири в Родопите, където ще ни се случват безброй приключения, но главно ще сме на две гуми и ще сме в кал до ушите. Ще има каяци, въжени градини и всяка вечер нов лагер с весел огън, около който ще изправяме изкривените през деня капли.
Програмата е подходяща за деца над 13 годишна възраст.
Виж повече тук


“С колела и лодки по вятъра” – Вело-ветроходно приключение 30.07 – 05.08.2018г.

Дали ще гоним вятъра с колела или ще го улавяме с платната – седем дни ще сме с вятър в косите. Едно приключение по пътеките и малко известните пътчета на Родопите с планински велосипеди. Пътят ще ни отведе до яз. Батак, където ще сменим колелата с ветроходни лодки. Ще сме разположени в близост до брега. Вечер ще разучаваме картата на „голямата вода”, а през деня ще сме откриватели на неизследвани земи отвъд хоризонта. Ще помагаме на другите и ще разчитаме на тях – ще имаме обща цел: да станем екипаж.
Програмата е подходяща за деца над 13 годишна възраст.
Виж повече тук


Ветроходен лагер „Първи порив“, 05.08 – 11.08.2018г.

Лагерът ще се проведе на бреговете на яз. Голям Беглик, из който ще порим вълните – носени от вятъра, улавяйки го с платна. Ще се научим да го управляваме и насочваме според желанията си, ще се научим да го предвиждаме и разпознаваме. Ще постигнем това чрез много игри, разговори около огъня, каране на колела около язовира и планирането на маршрутите по картата. Но основната ни цел ще бъде да станем сплотен и задружен екипаж.
Програмата е подходяща за деца oт 10 до 12 годишна възраст.
Виж повече тук


„Морско приключение – Йо – Хо – Хо”, 08.08. – 20.08.2018г.

В разгара на лятото ще се отдадем на дълго пиратско приключение. Знаем местата на едни от малкото пусти плажове в България и ще ви ги разкрием. Освен това, докато се катерите или спускате с въже ще се разбиват вълни под краката ви. Ще ви покажем хитър и безопасен начин да се спуснете от ръба на скалата във водата по въже. Ще изградим пиратския си бивак до самите дюни, вечер ще зяпаме звездите и ще кроим планове за следващите дни. Ще построим кораб, ще разчитаме карти и ще търсим съкровища, ще се опитаме да станем приятели.
Програмата е подходяща за деца над 13 годишна възраст.
Виж повече тук


„Морско приключение – Робинзониада”, Южно черноморие – 21.08 – 31.08.2018г.

Строеж на пиратско убежище – свободна и защитена пиратска територия…
Безметежни дни на един от последните пусти плажове в България – на бивак в приказна гора на 30м. от брега. Ще направим огромен и уреден лагер, ще го превърнем в наш скъп и уютен дом, ще го изпълним с живот – ще го направим наш. «Това ли ще правим през цялото време?», ще попитате вие. Съвсем не – ще се забавляваме, смеем, лудуваме и разпускаме. Вечерите ще готвим морски специалитети и ще организираме забави и карнавали, а през дните ще плуваме и ще играем игри…
Програмата е подходяща за деца над 14 годишна възраст.
Виж повече тук


Експедиция следа 12: с каяк в Източни родопи – 02.09 – 08.09.2018г.

Програмата ще е изцяло в движение с каяци из закътаните и откъснати от цивилизацията заливи на язовир Кърджали като всяка вечер ще строим палатковия си лагер на ново магично място. Ще наблюдаваме диви животни отблизо, ще се доближаваме тихо до тях с лодките и ще снимаме на воля.
Ще бродим по стари римски пътища по следите на отдавна забравени легенди за изчезнали могъщи народи. Тракийските светилища и храмове в района са много, на някои от тях още се събират хора, извършват обреди и вдъхват живот на миналото. Можем да съживим някое от преданията и да направим собствено разследване в планината на царете, кое е истина и кое легенда.
Програмата е подходяща за деца над 12 годишна възраст.
Виж повече тук


“Пещерно – алпийско приключение” Враца, 09.09 – 13.09.2018г.

Около Враца има високи скали, красиво е и всеки български катерач е „проходил” тук. В района се намират едни от най-интересните и хубави пещери в България.
Това е достатъчно, но все пак да уточним: ще спим на палатки, вечерите ще прекарваме около огъня, сутрин ще ставаме и след закуска направо се захващаме с екипировката. Ще готвим на огъня и ще отметнем А и Б на скалното картерене и спелеологията, ще се научим как да преодоляваме гравитацията, как да осигуряваме и как да се пазим, ще опознаем възлите и самата скала.
Програмата е подходяща за деца над 12 годишна възраст.
Виж повече тук


Програмите се организират и провеждат от туроператор „АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР“ ООД
с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585


Реверсо адвенчър

Проектираме и осъществяваме тиймбилдинг програми и обучения, свързани с работата в екип.

Реверсо адвенчър