Close Notification Open Notification

Детски лагери на планина 2021


ЗА ДЕЦА НА ВЪЗРАСТ 7-12 г.

Дневен лагер „Приключенски дни“ – 2 х 5 дни“
Място: в близост до София: Витоша, Лакатник, Скакля, Карлуково, Бели искър, Боров камък…
Дати: 28 юни – 02 юли и 05 – 09 юли 2021
Индивидуална цена за участие: – 520лв за 2 седмици, 280лв за една седмица, 70лв за ден.

Дневен лагер
2-седмична програма, която всеки ден ще ни води до интересни и красиви места недалеч от София. Места, на които ще откриваме запазени и скрити от погледа природни чудеса и интересни истории. Всяка сутрин от понеделник до петък ще поемаме на лов за приключения, а вечер ще се връщаме у дома, за да разкажем къде сме били, какво сме преживяли и какво сме открили. Ще ви трябват малка раница, бележник, бинокъл, щипка смелост и бъдете колкото си искате любопитни: ще бродим по тайни пътеки и каньони, ще откриваме скрити водопади, ще погледнем към града от високо, ще влизаме в пещери, ще пътуваме с влак. Ще научим за картите и компасите, пътеките и знаците. Ще се катерим, ще се учим как да оцеляваме сред природата, от какво да се пазим и как да я пазим.
Виж програмата или направи резервация тук:

ЗА ДЕЦА НА ВЪЗРАСТ 9-12 г.

Детски лагер Приключенска мисия в Родопите
Място: Еко-хотел Здравец, Родопи
Дати: 05 – 11 юли (местата са изчерпани) и 23-29 август 2021
Индивидуална цена за участие – 520лв.

Детски лагер в еко хотел Здравец
Детски лагер за по-малките откриватели и търсачи на приключения и знания за природата и оцеляването. Учим се да сме самостоятелни, да се грижим сами за себе си, когато сме далеч от дома в нови и непознати ситуации и места. Създаваме приятелства, споделяме, откриваме света. Програмата е предназначена да дава увереност и смелост на малките откриватели в изследването на заобикалящия ги свят и собствените им възможности.
По цял ден ще се забавляваме и ще се наслаждаваме на прекрасните гледки, които ни заобикалят. Ще замисляме и осъществяваме експедиции във вековните гори, които ни заобикалят, ще творим с глина, боички и естествени материали, ще се цапаме до ушите, ще се къпем в басейна. Ще преминаваме по въжета, високо опънати из върхарите на дърветата и ще се катерим, ще пробваме да яздим коне, ще търсим съкровища и скрити легенди, ще откриваме знаците на гората и ще се учим да се ориентираме с карта и компас. А когато срещнем трудности, ще ги преодоляваме с игри. Лагерът ни ще е в Родопите в еко-хотел Здравец, където любезните домакини ще ни гощават с домашно приготвена вкусна храна.
Виж програмата или направи резервация тук:

ЗА ДЕЦА НА ВЪЗРАСТ 12+ г.

Триградското ждрело и тайните на траките
Място: Родопа планина – района на връх Перелик и Триградското ждрело.
Дати: 02.07 – 08.07.2021г.
Индивидуална цена за участие – 480лв.

Детски лагер в Родопите
В сърцето на планината има приказни и вълшебни места. Места, изпълнени със съхранили се през хилядолетията митове и предания. Части от тези митове са достигнали до нас като легенди и разбъркани и разпръснати от времето следи. По време на това приключение ще прекосим най-дивите, закътани и красиви места в Родопите. Експедицията ни към сърцето на планината  ще премине от връх Перелик през Мугла и Чаирите до Триградското ждрело.
Каньоните и пещерите около Триград са изпълнени с тайни от древни времена. Ще имаме достатъчно време да ги разгадаем, за целта ще се наложи да се катерим, влизаме в пещери и преодоляваме безчет трудности по пътя.
Имаме 7 дни за страшно много интересни и леко страшни приключения. Какви ли? Елате и ще разберете кой ще е «Зибайтоса», кой ще е «Жреца», кой ще говори с Вологес и какви ще са предизвикателствата, през които трябва да преминем, за да стигнем до подземното царство…. и да излезем!
Виж програмата или направи резервация тук:

Детски лагер „Рила ми е мила“
Място: Рила, Мальовишки дял
Дати: 17-23 юли 2021
Индивидуална цена за участие 420лв.

Детски лагер в Рила
Програмата е насочена към младежи, готови да се впуснат в нови предизвикателства, да учат и да откриват. Към тези, които обичат природата, движението и смеха. Към момичетата и момчетата, които искат да видят на какво са способни и да станат още по-уверени. Ще преминем личните си граници, ще преодоляваме страхове и ще избягаме от комфорта. Преди това ще се научим да се подкрепяме и да си помагаме. Програмата е изпълнена с преходи, скално катерене, има и въжена градина – висока и предизвикателна. Спи се на палатки, готвим храната си сами, вечер седим около огъня, кроим планове за утрешния ден и се смеем.
Виж програмата или направи резервация тук:

Експедиция за планините и хората, Стара планина
Място: Стара планина
Дати: 24 – 30 юли 2021
Индивидуална цена за участие – 480лв.

детски лагер в Стара планина
„Експедиция За планините и хората” е много повече от екскурзионно в Стара планина. Това е приключение, което ни помага да опознаем планината и така да открием себе си и неподозираните си възможности. Веднъж видим ли на какво сме способни, никога няма да се примирим с по-малко.
Ще бродим от Рибаришки проход до Калофеп, пъплейки по гръбнака на планината с възможно най-олекотените си раници. Ще преминем през вековни гори и приказни местности. Ще се движим по планинските пътеки и ще навлезем в легендите на планината.
Виж програмата или направи резервация тук:

Разгледайте и другите лагери за деца на възраст 13+ с колела и каяци или ветроходни лодки, както и морските ни лагери.