Close Notification Open Notification

Детски лагери с колела 2022


ЗА ДЕЦА НА ВЪЗРАСТ 13г.

Вело-ветроходен лагер „С колела и лодки по вятъра – 7 дни“

Място: Родопите, около язовир Батак
Дати: 23-29 юли 2022г.
Възрастова група: 13+
Индивидуална цена за участие – 460лв. без включен транспорт и наем на колело.
Наемът на колело е 150лв., в случай че нямате собствено.

“С колела и лодки по вятъра” е със страхотна програма и има вече богата традиция. Тази година сме помислили за нови вело маршрути, които да ни заведат по нови вълшебни места из Родопи планина. Ще научим много за велосипедите, безопасността и карането в група, но най-вече ще се превърнем в готов на всичко и задружен екип. Ще плаваме и улавяме вятъра с ветрила.
Започваме по традиция с 4-дневен велосипеден преход из високите била на Западни Родопи сред красиви места и забравени пътеки. Всеки ден ще увеличаваме трудността и километрите, ще караме по забравени пътеки и из чудни природни резервати. Епичното ни каране ще приключи на бреговете на язовир “Батак”, където предизвикателствата продължават с ветроходство сред водната шир. Ще учим как да управляваме ветроходните лодки и как да работим като екипаж в абсолютен синхрон.
Прочети повече:

Детски вело лагери 2022

„Крива капла 1″: вело-каяк експедиция – 7 дни 

Място: Родопа планина – Беглика, Равногор, Брацигово
Дати: 11.07 – 17.07.2022г.
Възрастова група: 13+
Индивидуална цена за участие 480лв. без включен транспорт и наем на колело
Наемът на колело е 150лв., в случай че нямате собствено.

Лагерите ни ще са в непристъпните и красиви заливи на най-чудните язовири в Родопите, където ще ни се случват безброй приключения, но главно ще сме на две гуми и в кал до ушите. Ще има каяци, въжена градина и всяка вечер ново място с весел огън, около който ще изправяме изкривените през деня капли. През цялото време ще спим на палатки.
Както обичайно, и тази година сме приготвили нов маршрут, за да не ви е скучно, ако сте били на това приключение миналата година. И ако случайно това каране се окаже, че ви е било малко за лятото, вижте и „Крива капла 2″, „С колела и лодки по вятъра“ и „Родопското равно“.
Прочети повече:

Вело лагер Крива капла

„Крива капла 2″: вело-каяк експедиция – 7 дни

Място: Родопа планина – Беглика, Доспат, Ковачевица
Дати: 30.07 – 05.08.2022г.
Възрастова група: 13+
Индивидуална цена за участие 480лв. без включен транспорт и наем на колело.
Наемът на колело е 150лв., в случай че нямате собствено.

Красиви язовири, вековни гори, закътани махали и села, бистри реки, медени поляни – Родопите са шарена черга, а ние ще я опознаем на две колела.
Това е история за преминати километри и планини, спукани гуми, загубвания, ожулени колене, бутане по баири и носене на колела през реки, каране в дъжд, грешни карти, неточни координати мушици между зъбите. Но е, и история за боровинки и малини, вълшебни заливи и вековни гори, сладолед в планинските махали, подплашени сърни тичащи пред колелата, вятър в косите, вълшебни изгреви и залези, огъня под звездите, приятелството, смелостта, помощта, къпането в потока и хора много интересни, усмихнати и дружелюбни хора – хората из Родопите.
Прочети повече:

Вело приключение „Родопско равно“ – 5 дни

За любителите на планинското колоездене и тези които обичат да приключенстват.

Място: Родопа планина
Дати: 05.09 – 09.09.2022г.
Възрастова група: 13+
Индивидуална цена за участие 390лв. без наем на колело и транспорт.
Наемът на колело е 150лв., в случай че нямате собствено.

Най-хубавият начин да изпратим лятото е да се разходим, яхнали велосипедите из едни от най-хубавите места в България. Там още изпращат лятото с мирис на печени чушки. Ще караме колела, ще почиваме на вълшебни места, ще снимаме, вечер ще слушаме музика и ще готвим около огъня.
Прочети повече.