Close Notification Open Notification

Детски лагери с колела 2023


ЗА МЛАДЕЖИ НА ВЪЗРАСТ 13+г.

През лятната ваканция може да изберете един или няколко от 5-те вело лагера за тийнейджъри в Родопите. Разполагаме със собствени постоянно сервизирани велосипеди с размери на рамките от S до XL. Достатъчно е да знаем ръста и приблизителното тегло на всеки, за да определим кой размер е подходящ.

Вело лагери Реверсо 2023

КРИВА КАПЛА 1
Място: Родопа планина – Беглика, Широка поляна, Селище, Орцево, Юндола
Дати: 09.07 – 15.07.2023г.
Възрастова група: 13+
Цена за участие: 850лв.
Промоционална цена в периода 01 – 06 юли: 700лв. + 70лв транспорт
-5% за братя и сестри

Каранията са епични, местата през които минаваме – вълшебни и най-хубавото е, че обикновено нещата стават много, много истински. Лагерите ни ще са в непристъпните и красиви заливи на най-чудните язовири в Родопите. За кратко ще живеем на остров, където ще ни се случват безброй приключения – ще гребем и ще се придвижваме до сушата с каяци, а там ще преминем през висока и въздушна въжена градина.
След робинзониадата на острова потегляме с колелата. От тук насетне ще сме предимно на две гуми и в кал до ушите. Всяка вечер ще сме на ново място с весел огън, около който ще изправяме изкривените през деня капли. През цялото време ще спим на палатки, ще приготвяме храната си, ще планираме маршрутите по картата и ще се грижим за велосипедите си. Ще стигнем до селото с най-голяма надморска височина в България – Орцево.
Както обичайно, и тази година сме приготвили нов маршрут, за да не ви е скучно, ако сте били на това приключение миналата година. И ако случайно това каране се окаже, че ви е било малко за лятото, вижте и другите ни вело-лагери.
Прочети повече:

С КОЛЕЛА И ЛОДКИ ПО ВЯТЪРА

Място: Родопа планина – Родопите, Юндола, Орцево, Лепеница, Батак
Дати: 17.07 – 23.07.2023г.
Възрастова група: 13+
Цена за участие: 850лв.
Промоционална цена в периода 01 – 15 юли: 700лв. + 70лв транспорт
-5% за братя и сестри

“С колела и лодки по вятъра” е със страхотна програма и има вече богата традиция. Успешно комбинираме каране на велосипеди по планински пътища и пътеки с ветроходство във водите на язовир Батак. Ще научим много за велосипедите, безопасността и карането в група, но най-вече ще се превърнем в готов на всичко и задружен екип. Ще плаваме и улавяме вятъра с ветрила.
Започваме с 4-дневен велосипеден преход из високите била на Западни Родопи сред красиви места и забравени пътеки. Всеки ден ще увеличаваме трудността и километрите, ще караме по забравени пътеки и из чудни природни резервати. Епичното ни каране ще приключи на бреговете на язовир “Батак”, където предизвикателствата продължават с ветроходство сред водната шир. Ще учим как да управляваме ветроходните лодки и как да работим като екипаж в абсолютен синхрон.
Прочети повече:

Вело-лагери Реверсо

РОДОПСКО РАВНО

Място: Родопа планина – Юндола, Орцево, Беглика, Сърница, Доспат
Дати: 25.07 – 31.07.2023г.
Възрастова група: 13+
Индивидуална цена за участие 850лв.
Промоционална цена в периода 01 – 15 юли: 700лв. + 70лв транспорт
-5% за братя и сестри

Съвсем мъничко по-леко като километри и наклони от другите вело лагери и много красиво. Щом е родопско равно, значи ще караме колела по гръбнака на Родопите нагоре-надолу с различни амплитуди. Всеки ден ще преминаваме на две гуми през едни от най красивите места в Родопите. Всяка вечер ще разпъваме палатковия си лагер до река или на брега на някой от красивите язовири, ще слушаме музика под звездите и ще обсъждаме накъде да потеглим в утрешния ден. По средата на програмата ще пристигнем на брега на язовир Беглика, където имаме два дни да отдъхнем, да се къпем на воля в язовира и да се качим нависоко сред върхарите на въжената градина. След тези два дни възстановяване, потегляме отново, за да продължим да учим за колелата: как се поддържат и ремонтират, как да се справяме с повредите по пътя с подръчни средства, как да преодоляваме различни по сложност и наклони терени, как да се пазим и караме в група.
Прочети повече:

КРИВА КАПЛА 2

Място: Родопа планина – язовир Беглика, Видрата, Триград, х. Орфей, Девин
Дати: 03.08 – 09.08.2023г.
Възрастова група: 13+
Индивидуална цена за участие 850лв.
-5% за братя и сестри

Красиви язовири, вековни гори, закътани махали и села, бистри реки, медени поляни – Родопите са шарена черга, а ние ще я опознаем на две колела.
Това е история за преминати километри и планини, спукани гуми, загубвания, ожулени колене, бутане по баири и носене на колела през реки, каране в дъжд, грешни карти, неточни координати мушици между зъбите. Но е и история за боровинки и малини, вълшебни заливи и вековни гори, сладолед в планинските махали, подплашени сърни, тичащи пред колелата, вятър в косите, вълшебни изгреви и залези, огъня под звездите, приятелството, смелостта, помощта, къпането в потока и хора много интересни, усмихнати и дружелюбни – хората из Родопите.
Всеки ден ще строим лагера си на ново и вълшебно място, до където ни е отвел пътя на две колела. През по-голямата част от лагера ще сме в движение с колелата, ще преодоляваме всякакви терени и предизвикателства. Ще се разнообразим с каране на каяци и въжена градина. През цялото време ще спим на палатки, ще приготвяме храната си, ще планираме маршрутите по картата и ще се грижим за всичко сами.
Прочети повече.

КРИВА КАПЛА 3

Място: Родопа планина
Дати: 26.08 – 01.09.2023г.
Възрастова група: 13+
Цена за участие 850лв.

-5% за братя и сестри

Най-хубавият начин да изпратим лятото е да се разходим, яхнали велосипедите из едни от най-хубавите места в България – язовирите, пътищата и пътеките из Западните Родопи. Там още изпращат лятото с мирис на печени чушки. Ще караме колела, ще почиваме на вълшебни места, ще снимаме, вечер ще слушаме музика и ще готвим около огъня.
През деня ще отмятаме километри, независимо от условията. Ще чертаем и избираме маршрути, ще се научим да навигираме по карта и GPS, ще поемаме отговорности – ще бъдем водачи, ще ни се случва и да се изгубим. Ще караме при всякакви условия и ще преодоляваме големи разстояния. Ще оставим собствената си следа през планината – ще станем част от нейната история, ще станем от хората на Планината.
Прочети повече.