Детски лагер „Приключенска мисия Родопи“

По цял ден ще се забавляваме и ще се наслаждаваме на прекрасните гледки, които ни заобикалят. Ще замисляме и осъществяваме експедиции във вековните гори, които ни заобикалят, ще творим с глина, боички и естествени материали, ще се цапаме до ушите, ще се къпем в басейна. Ще преминаваме по въжета, високо опънати из върхарите на дърветата и ще се катерим по катерачна стена, ще пробваме да яздим коне, ще търсим съкровища и скрити легенди, ще откриваме знаците на гората и ще се учим да се ориентираме с карта и компас. А когато срещнем трудности, ще ги преодоляваме с игри. Лагерът ни ще е в Родопите в еко-хотел Здравец, където любезните домакини ще ни гощават с домашно приготвена вкусна храна.

Място: Еко-хотел Здравец, Родопи
Дати: 17.06 – 23.06.2019г. и 21.08 – 27.08.2019г.
Възрастова група: 9 – 12г.
Индивидуална цена за участие – 480лв.

Основни дейности:
• екипни игри
• рисуване, работа с глина и естествени материали
• въжена градина
• пешеходни разходки и преходи
• ориентиране – работа с карти и компас
• катерене на катерачна стена

Ден 1
Събираме се пред Националния стадион „Васил Левски” и отпътуваме. След пристигане се настаняваме и започваме да работим за приятелската атмосфера в групата чрез игри за запознаване, сближаване и забавление. Обръщаме специално внимание на програмата, правилата и отговорностите ни, навлизаме в историята на лагера. Правим опознавателен обход на местността – къде се намираме и какво ни заобикаля, настройваме се към това, което ни очаква. Вечеря, свободно време и следва дискусията ни за деня – как се чувстваме, какво ни се случва и какво ни предстои.

Ден 2
Всеки ден до края на лагера започваме с кратка серия сутрешни упражнения.
През деня ще рисуваме и играем игри, които ни помагат да свикнем едни с други, да се смеем и да започнем да взимаме решения без да се караме, ще се опитваме да се изслушваме. Плуваме в басейна на хотела. Сплотяване на групата – как говорим по между си и как вземаме решения. Правим първи опити да се изгубим в гората, разчитаме следи, опитваме се да се грижим едни за други. Вечерта се събираме за дискусията ни за деня и вечерно парти.

Ден 3
След закуска ще работим с глина и естествени материали.
Ще научим за екипировката , катеренето и безопастността, ще катерим на катерачната стена на хотела. Отново ще наблегнем на игрите, целта ни е да се разбираме и изслушваме. Ще отворим темата за придвижването в планината, безопастността и начините за оцеляване – поход.

Ден 4
Учим се да работим с карти и компаси, да оставяме и разчитаме следи, да се пазим в гората и да си помагаме в случай на инцидент. Отново игрите и дискусиите ни съпътстват – свикваме да преминаваме през предизвикателствата като група. Ще има и време за отдих, някои ще плуват в басейна, други ще яздат.

Еко хотел Здравец едза

Ден 5
Експедиция – какво носим, как се движим в група, за какво внимаваме и от какво се пазим, как помагаме на изпадналите в беда – първа помощ за подрастващи. Практични игри, носещи ни знания за обитателите на гората и как функционират екосистемите. Преход в района на базата, ориентиране с карти и компаси. Работа в екип, роли в групата.

Ден 6
Въжена градина и лични предизвикателства, работа с алпийска екипировка, безопастност. Измисляне на сценарии, подготовка на представление, роли. Театрална вечер.

Ден 7
Заключителна част – разговори за приключението и всичко ново, което сме научили за себе си, приятелите и планината. С какво си тръгваме, какво ни се случи. Плуване в басейна на хотела или конна езда. Последни няколко часа игри, този път само за смях, веселие и надпревара. Отпътуване към София.
По време на лагера всяко дете в група с още 2 деца ще може да пробва конна езда в района на базата.

Таксата включва:
- Пълен пансион в хотелска база;
- Програма тип „казус” за курса;
- Групова застраховка;
- Консумативи, свързани с програмата; наем на екипировка;
- Разрешителни за придвижване в парковете и резерватите;
- Квалифицирани инструктори – планински водачи, планински спасители, инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи, инструктори по алпинизъм и спелеология;
- Организиран транспорт с лицензирана компания за превоз на детски групи.

Храна: В рамките на курса децата се хранят три пъти на ден в хотелската база. В дните с преходи и други занимания на открито домакините ще ни приготвят „сух пакет“ за обяд.

Екипировка: Всеки участник сам осигурява личната си екипировка и облекло. Тя включва подходящи дрехи и обувки, фенерче, санитарни принадлежности и др. Ние предоставяме специализираната екипировка.

Транспорт: Всички програми започват от София с организиран транспорт. Ще пътуваме с микробус на транспортна фирма до и от Еко хотел Здравец.

Краен срок за записване: 7 юни 2019 / 12 август 2019

Въпроси, коментари и записвания: mail@reverso.bg или
0877 038 385 – Петя Николова
0888 779 979 – Димитър Грозданов

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА УЧАСТИЕ В КУРС
Формуляр за участие в детски лагер
Медицинска информация за участие в детски лагер

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585
Публикувано от: