Пролетна ваканция 2019 – Подземно приключение Карлуково

Детски лагер за всички, които обичат катеренето по скали, влизането в пещери, смеха с нови приятели и щурите игри. Най-вече за тези, които не спират да откриват, да учат нови неща и да се удивляват. Подходящ за деца между 9 и 13 години.

Детски лагер пролетна ваканция 2019 Карлуково

По време на нашето подземно приключение ще се катерим, ще влизаме в няколко пещери, ще се спускаме с въжета и естествено ще си говорим около лагерния огън, взирайки се в звездите и правейки планове за следващия ден. Ще откриваме заедно затънтени каньони, в които не стъпва често човешки крак. Ще ползваме въжета, каски, седалки и останалата необходима екипировка, а пътя ще намираме с карти и компаси, внимавайки за посоките. Програмата ще се проведе в района на Карлуково през пролетната ваканция за 5 дни.
Дати за провеждане: 31 март – 04 април 2019
Краен срок за записване: 20 март 2019

Пролетна ваканция 2019

Програма:

Ден 1 (31.03.2019)
Отпътуваме рано сутринта от паркинга пред Национален стадион „Васил Левски”. След пристигане се настаняваме в хотел „Национален пещерен дом” в Карлуково. Разделяме се на групи и играем игри за опознаване и сближаване, за да постигнем приятелска и забавна атмосфера. Обсъждаме програмата и правилата, навлизаме в историята на лагера. Правим разходка до пещерата Проходна и наоколо, за да знаем къде се намираме и какво ни заобикаля.

Ден 2 (01.04.2019)
Ще се учим как да работим правилно с алпийска и спелео екипировка, ще имаме скално катерене и ще се учим как да се спускане на рапел по скала. Ще прекараме целия ден на катерачните маршрути в скалния феномен пещерата Проходна. Ще обърнем внимание и на сплотяването на групата – как говорим по между си и как вземаме общи решения.

Ден 3 (02.04.2019)
Ще се научим как да използваме карта и компас, за да се ориентираме. Ще направим кратък преход в района, ще се спускаме по скала с въже, ще влизаме в пещерата Задъненка и ще се срещнем с подземните и обитатели.

Ден 4 (03.04.2019)
Научно-изследователска експедиция под земната повърхност – този ден ще отделим за влизане в пещерата Свирчовица. За да се справим добре, ще трябва да работим в силен екип и да планираме заедно всичко.

Ден 5 (04.04.2018)
Обсъждаме какво преживяхме и какво ново научихме за себе си и света около нас. Играем игри в района на хотела. Обядваме, оправяме багажа си и отпътуваме към София.

Програмата е съобразена с възможностите на възрастовата група и е в игрова и забавна форма. Практиките – влизанията в пещери, катеренето и обученията са съобразени с възрастта на групата.

Необходими документи за участие:
Формуляр за участие в детски лагер
Медицинска информация за участие в детски лагер

Настаняване
Участниците се настаняват в хотел „Национален пещерен дом” – Карлуково, но планираме при сухо и топло време да спим някоя вечер и на палатки в близост до хотела.

Храна
В рамките на курса децата се хранят три пъти на ден в ресторанта на хотела. Допълнително осигуряваме вафли и ябълки като подкрепителна следобедна закуска.

Екипировка
Всеки участник сам осигурява личната екипировка. Тя включва подходящи дрехи и обувки, санитарни принадлежности. Ние предоставяме специализираната екипировка – алпийска и спелео екипировка, карти, компаси и всичко друго необходимо за провеждане на програмата.

Транспорт
Той е осигурен и включен в цената на програмата. Тръгването е в 08:30ч. от паркинга пред Националния стадион. Връщането ще бъде на същото място, като часа ще уточним допълнително.

Такса за участие: 390 лв
Таксата включва транспорт, настаняване, храна, квалифицирани инструктори, специализирана екипировка, застраховка. Таксата е валидна при минимум 10 участника.

Въпроси, коментари и записвания: mail@reverso.bg или 0888 779 979 / 0877 038 385

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585

Вижте и другите ни предложения за пролетната ваканция 2019г:
- за деца на възраст между 12 и 15 години: Експедиция следа 12: Тайните на Ахрида, 30 март – 4 април 2019г.
- за деца на възраст между 7 и 10 години: 5 стъпки към природата – дневен лагер за деца от София, 01 – 05 април 2019


Публикувано от: