Детски летни лагери


Детски летни лагери

Програми: май – септември 2012г.

МАЙ

1. Пещерно – алпийско приключение – Карлуково – 4 дни – 185лв.
Въжетата от нас, куража от вас!
24.05 – 27.05.2012г. – „Будителски купон”.
Възрастова група: 11 – 15г.

Палатки, веселба около огъня, влизане в пещери, катерене…изобщо много работа с пещерните и алпийски джаджи. Естествено манджите, историите и спомените сами ще си ги забъркваме.

ЮНИ

1. “Приключенска мисия” – Рила: х-л „Дивите петли” – 6 дни – 420лв.
10.06 – 15.06.2012г.
Възрастова група: 8 – 11г.

НОВА ПРОГРАМА!

За най-малките приключенци много забавления и весели предизвикателства в полите на Рила. Настаняване в хотелска база „Дивите петли” в местността Гьолечица. Ще има щури игри и дни изпълнени с приключения. Въжена градина, катерене, ориентиране – откриване на различни маршрути и съкровища в гората. Ще се научим как да си помагаме в трудни ситуации и да се справяме с проблемите като задружни приятели.

2. “Ветроходно приключение” – яз. Искър – Рила – 7 дни – 440лв.
18.06 – 24.06.2012г.
Възрастова група: 10 – 14г.

НОВА ПРОГРАМА!

Едно истинско приключение – далеч от дома, по време на което ще се научим да улавяме вятъра и да плаваме с ВЕТРОХОДНА ЛОДКА към неизследвани заливи. Ще спим на палатки, през деня ще катерим скали с въжета и алпийски инвентар в ръка, а вечер ще сме на топло край огъня. Ще си разказваме преживяното през деня и ще се подготвяме за следващия. Ще помагаме на хората до нас и ще разчитаме на тях – ще имаме обща цел: ДА СТАНЕМ ЕКИПАЖ.

3. „Експедиция следа 12 – Планината на царете” – 6 дни – 420лв.
„Обща начална Тракология”
25.06 – 30.06.2012г. Източни родопи, Маджарoво
Възрастова група: 11 – 14г.

НОВА ПРОГРАМА!

Настаняваме се в много старинна къща за гости в село излязло извън времето. Там всекидневно ще се подкрепяме с домашно кисело мляко, сирене, мед и зеленчуци. Рядко ще забъркваме сами буламачите, защото старинни ястия ще ни приготвят бабите от селото. А иначе, ще бродим по стари римски пътища, по следите на отдавна забравени легенди за изчезнали могъщи народи. Тракийските светилища и храмове в района са много, на някои от тях още се събират хора, извършват обреди и вдъхват живот на миналото. Можем да съживим някое от преданията и да направим собствено разследване в планината на царете…разследване под земя, през гори, по реки с КАЯЦИ – там където преданията са живи!

ЮЛИ

1. „Подземно приключение – Горско сливово” – 6 дни – 420лв.

”Нашият живот под земята – по следите на деветаките, част втора”
03.07 – 08.07.2012г.
Възрастова група: 11 – 15г.

НОВА ПРОГРАМА!

Разкриване на отдавна изгубени легенди в причудливи местности и водни пещери с лодки – естествено, че ще го направим НИЕ. Е, ще има и тренировки преди това. А близо до нас ще има причудливи скали и речни прагове, тук ще се катерим и спускаме с въжета по скалите. Освен това, районът е идеален за губене и намиране, на което ние му казваме «ориентиране»! Красива поляна до потока за палатките и лагерния огън – какво повече ни трябва?

2. “Експедиция следа 12 – тайната на траките” – Родопи – 8 дни – 450лв.
Тракология първа част – ПОСВЕЩЕНИЕТО.
11.07 – 18.07.2012г.
Възрастови групи: 12 – 16г.

Изберете ли си този курс, стягайте раниците, защото ще се броди по гърба на планината по стари римски пътища. Започваме от х. «Перелик», където се аклиматизираме, «отскачаме» до х. «Ледницата», тука има и пещера, която няма да пропуснем! Следва с. Мугла, после местността «Чаирите» и спускаме към с. Триград. Няма страшно – имаме 5 дни за това! В с. Триград разпъваме палатките и вадим въжетата и лодките! Имаме 3 дни за страшно много приключения. Какви ли? Елате и ще разберете!

3. “Вело-каяк експедиция – КРИВА СПИЦА” – Родопи – 7 дни – 450лв.
За любителите на планинското колоездене и тези които обичат да приключенстват.
20.07 – 27.07.2012г.
Две възрастови групи: 10–12г. и 13–16г. Ако нямате mtb колело – наем 70лв. за целия курс.

НОВА ПРОГРАМА!

Лагерите ще са в непристъпни и красиви заливи на най-чудните язовири в Родопите, където ще ни се случват безброй приключения, но главно ще сме на две гуми и ще сме в кал до ушите. Ще има каяци, въжени градини и всяка вечер нов готин лагер с весел огън, около който ще изправяме изкривените през деня спици.

АВГУСТ

1. “Алпийско приключение – над 2500” – Рила /42°10′С – 23°23′И/ – 7 дни – 420лв.
Какво ли ще се случва през тези 7 дни и нощи?
29.07 – 04.08.2012г.
Възрастови групи: 9 – 12г. и 13 – 16г.

Както обикновенно ще започнем от «ниското» на палатки между дърветата, където ще се поопознаем, свикнем един с друг и посприятелим, чрез много игри и забавления. Ще наблегнем на теорията и практиката с джаджите за катерене – по дърветата и близките скали. Целта е да станем «катерачни машини». Когато сме готови потегляме към връх „Злият зъб”, под който правим атакуващ лагер на заслон „БАК” на 2500м. н.м.в. и чакаме времето да позволи. Когато това стане, изпълзяваме по някой от ръбовете му с въжетата и джаджите.

2. “Експедиция – Истории за планини и хора” – Стара планина – 7 дни – 440лв.
Гордия Хем! Така са я наричали старите българи.
31.07 – 06.08.2012г.
Възрастова група: 13 – 15г. и нагоре

През тези 7 дни ще пребродим част от билото на планината дала името на Балканския полуостров. Ще преминем през вековни гори и приказни местности! По време на експедицията ще нощуваме на палатки. Не си мислете, че само ще се ходи в захлас. Планината е магическа и добре крие своите тайни – в част от тях ще бъдем посветени, само трябва да изпълним няколко условия …

3. „Морско приключение – Йо – Хо – Хо” – 14 дни – 599лв. – 2 лагера
„Всеки бурята обича и пиратството го радва……” – стара пиратска песен.
„Знакът е изтеглен, знамението е ВЯРНО!”

08.08. – 21.08.2012г.
Възрастови групи: под 13г. и над 13г.

«Йо-хо-хо» … без бутилка ром!

В разгара на лятото ще се отдадем две седмици на своеобразно пиратско приключение от север на юг. Палатките ще ни следват навсякъде, ще превземаме и къщи за гости по пътя си. Знаем местата на едни от малкото пусти плажове в България и ще ви ги разкрием. Освен това, докато се катерите или спускате с въже ще се разбиват вълни под краката ви. Също така, ще ви покажем хитър и безопасен начин да се спуснете от ръба на скалата във водата, по въже!

„НАСТАНАХА ТРУДНИ ВРЕМЕНА, ОБЛАЦИ СЕ СЪБРАХА НА ХОРИЗОНТА. В СЪВЕТА КАПИТАНИТЕ ПОЧНАХА ДА СЕ ОБЗАЛАГАТ – ЩЕ СЕ СЪБЕРЕ ЛИ НЯКОГА ОТНОВО В ПЪЛЕН СЪСТАВ СЛАВНАТА ПАСМИНА – СТРАХЪТ НА МОРЕТАТА. ПАЗИТЕЛКИТЕ ЗАПОЧНАХА ДА СТРАДАТ – ДО ЕДНА ВЛЮБЕНИ В БОЦМАНА РЕШИХА ДА ВДИГНАТ ПРОКЛЯТИЕТО СИ И НЕ УСПЯХА., СЪДБАТА БЕ БЕЗСИЛНА – ВСИЧКО БЕ В РЪЦЕТЕ НА ЕКИПАЖА……..”

4. „Морско приключение – Робинзониада” – 12 дни – 550лв.
Строеж на пиратско убежище……
22.08 – 01.09.2012г. – Южно черноморие
Възрастова група: над 12г.

НОВА ПРОГРАМА!

Безметежни дни на един от последните пусти плажове в България – на бивак в приказна гора на 30м. от брега. Ще направим огромен и прекрасно уреден лагер, ще го превърнем в наш скъп и уютен дом, ще го изпълним с живот – ще го направим наш. «Това ли ще правим през цялото време?», ще попитате вие. Съвсем не! Ще се забавляваме, смеем, лудуваме и почиваме. Вечерите ще готвим морски специалитети и ще организираме забави и карнавали, а през дните ще….. най-добре елате, за да видите!

СЕПТЕМВРИ

1. “Ветроходно приключение” – яз. Искър – Рила – 6 дни – 400лв.
03.09 – 09.09.2012г.
Възрастова група: 10 – 14г.

НОВА ПРОГРАМА!

Едно истинско приключение – далеч от дома, по време на което ще се научим да улавяме вятъра и да плаваме с ВЕТРОХОДНА ЛОДКА към неизследвани заливи, ще спим на палатки, през деня ще катерим скали с въжета и алпийски инвентар в ръка, а вечер ще сме на топло край огъня, ще си разказваме преживяното през деня и ще се подготвяме за следващия. Ще помагаме на хората до нас и ще разчитаме на тях – ще имаме обща цел: ДА СТАНЕМ ЕКИПАЖ.

2. “Подземно приключение” – Карлуково – 4дни – 185лв.
Въжетата от нас, куража от вас!
09.09 – 12.09.2012г.
Възрастови групи: 9 – 12г. и 13 – 16г.

НОВА ПРОГРАМА!

В този район има около 500 пещери. Няма да ни стигне времето за всички, но ще направим каквото можем, за да се докоснете до подземното царство на България.

Чували ли сте за „Проходна” – най-голямата проходна пещера в България? А за огромния и вход, за „ОЧИТЕ” на тавана? Е, независимо от отговора присъединете се към нас, защото ще бъде интересно имайки предвид палатките, пещерните джаджи, тролеите, походите, катеренето, игрите, вечерните огньове, сладките манджи които сами ще си забърквате, и спомените които ще запазите!

—————————————————————————————————————————————————————-

Цената включва:

- Организиран превоз;

- Пълен пансион в палатков лагер, хотел или хижа;

- Програма тип „казус” за курса;

- Индивидуални и групови застраховки;

- Консумативи свързани с програмата, наем на екипировка;

- Разрешителни за бивакуване и придвижване в парковете и резерватите;

- Квалифицирани инструктори – планински спасители, инструктори по Обучение чрез преживяване на детски групи, инструктори по алпинизъм и спелеология;

- Подсигурена ВСЯКАКВА необходима бивачна и туристическа екипировка за участниците: палатки, раници, спални чували, постелки и др.

Записване:

Училище за приключения „Реверсо”
гр. София
ул. Гурко 34, вх. Б – сутерен (близо до кръстовището на ул. “Гурко” и ул. “Цар Иван Шишман”)
Тел. 02/980 57 67
GSM: 0877 66 33 40
e-mаil: mail@reverso.bg

Координатор:

Димитър Грозданов
GSM: 0888 77 99 79

Записването започва от 01.05.2012г.
Програмите се провеждат при минимум 9 участника.

www.reverso.bg


Публикувано от: