Детски морски лагер “Хакуна матата“ 2021

Хакуна матата (на суахили: Hakuna matata) е израз, който буквално означава „нямай грижи“, „освободи се от всякаква тревога“.
И ние през тези дни ще се подчиним на тази древна и изпитана мъдрост – ще се освободим от всички тревоги и час след час, ден след ден ще се учим да живеем безгрижно на мястото, наречено къмпинг Силистар. Ежедневието ни ще преминава между топлите вълни на залива, плажа и прохладата на гората, където ще почиваме, готвим, но най-вече ще имаме занимания и обучение по „хакуна матата“. Освобождаването от грижите и тревогите не е автоматизирано и вродено при повечето от нас и затова трябва да се положат усилия. “ Хакуна матата“ трябва да се практикува отговорно и с мисъл за собственото ни и на другите добруване и добро настроение.
Ще навлезем и в парк Странджа. Ще се потопим в историите и легендите на мястото, ще проведем експедиция по река Велека, ще наблюдаваме и изучаваме причудливи представители на животинското царство и още много интересни и странни събития, както подхожда на едно истинско приключение, ще ни се съпътстват.
И да, ще се мажем с масло по няколко пъти на ден, а вечер ще правим магии срещу комари.

Място: Силистар, Южно Черноморие
Дати: 17-25 юли и 9-17 август 2021г.
Възрастова група: 9-12г.
Индивидуална цена за участие – 650лв.


Форма за записване

Детски лагер Силистар

Основни дейности и цели на програмата:
• екипни игри, умения за екипна работа и разбирателство
• умения за общуване, самостоятелност и поемане на отговорност
• рисуване, работа с глина и естествени материали
• въжени елементи
• пешеходни разходки и преходи
• ориентиране – работа с карти и компас

Силистар

Описание на програмата:
Ден 1
Събираме се пред Националния стадион „Васил Левски” в 9.00ч и отпътуваме. След около 5 часа и изминати 470км пристигаме в къмпинг Силистар, опъваме палатките си и целия лагер, настаняваме се и започваме да работим за приятелската атмосфера в групата чрез игри за запознаване, сближаване и забавление. Обръщаме специално внимание на програмата, правилата и отговорностите ни, навлизаме в историята на лагера. Правим опознавателен обход на местността – къде се намираме и какво ни заобикаля, настройваме се към това, което ни очаква. Вечеря, свободно време и следва дискусията ни за деня – как се чувстваме, какво ни се случва и какво ни предстои.
Ден 2 – Ден 8
Всяка сутрин започваме деня като котки – правим упражнения, за да се разсъним, да се разтегнем и да имаме ведро настроение. Ще приготвяме храната си сами и няма да ни толкова трудно.
По време на програмата ще се посветим на задачата да се сближим и сприятелим, да говорим много по между си и то без да се караме. Ще играем много игри, ще се смеем и забавляваме. Ще вдъхнем живот на истории за скрити съкровища и легенди, ще разчитаме знаци и следи по малко познатите красиви кътчета на Парк Странджа.
Ще създадем историята на групата си сами, ще правим представления и карнавали, ще рисуваме – целта ни е много работа в екип, забавление и творчество, като се сплотяваме чрез преживяванията и интересните и забавни игри.
Ще проведем откривателска експедиция из изгубения свят на река Велека, ще наблюдаваме странни и интересни представители на животинското и растителното царство, като и ще научим много за света, който ни заобикаля. Ще посетим интересни места около Синеморец, ще има дни, в които ще караме каяци покрай фиордите на брега и други, в които ще проведем обучения по първа помощ, адаптирани за детски групи. Ще се научим да сме внимателни и предпазливи с водата и какво да правим при инциденти.
Вечер около огъня ще си разказваме страшни истории и ще кроим планове.
Ден 9
Заключителна част – разговори за приключението и всичко ново, което сме научили за себе си, приятелите, Странджа и морето. С какво си тръгваме, какво ни се случи. Събираме багажите си и лагера. Последни игри, този път само за смях и веселие. Раздаваме си топли прегръдки. Отпътуваме към София и пристигаме по залез.

Цената включва:
- Пълен пансион в палатков лагер в къмпинг Силистар;
- Програма тип „казус” за курса;
- Групова застраховка;
- Консумативи, свързани с програмата, наем на екипировка;
- Разрешителни за бивакуване и придвижване в парковете и резерватите;
- Квалифицирани инструктори – планински водачи, планински спасители, инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи, инструктори по алпинизъм и спелеология;
- Подсигурена всякаква необходима бивачна и туристическа екипировка за участниците: палатки, постелки и др.
- Организиран транспорт, лицензиран за превоз на детски групи и обществен превоз.

Морски лагер

Настаняване: палатков лагер
Лагерът ни е разположен в прохладна гора в обособена част на къмпинга на 100м. от плажа. Ще сме разположени на самостоятелно и уютно място, но можем да се възползваме от всички удобства и защитата на къмпинга. В непосредствена близост до нас разполагаме с бани, сладоледът е малко по-далеч.

Храна: В рамките на курса децата се хранят 3 пъти на ден, като задължително едно от ястията е сготвена храна + една следобедна плодова закуска.

Екипировка: Всеки участник сам осигурява личната си екипировка и облекло. Тя включва подходящи дрехи и обувки, спален чувал, челник и резервни батерии, санитарни принадлежности и др. Ние предоставяме специализираната екипировка – палатки, шалтета, карти, компаси и т.н. Може да видите и изтеглите списъка ни с препоръчителната за море лична екипировка тук.

Транспорт: На 17.07.2021 и 9.08.2021 групите потеглят сутринта от София с лицензиран за превоз на детски групи транспорт и се прибират на 25.07.2021 и 17.08.2021 вечерта към 19-20ч.


Форма за записване

Ако имате въпроси към нас:
mail@reverso.bg или
0877 038 385 – Петя Николова
0888 779 979 – Димитър Грозданов

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585

Публикувано от: