Летен морски лагер Йо-хо-хо 2022

„Всеки бурята обича и пиратството го радва…” – стара пиратска песен.
„Знакът е изтеглен, знамението е ВЯРНО!”
Капитани, Боцман, Куки, Знаменосец, Писар, Тръбач, Касиер, Мазньовци…
Заровете са хвърлени, безметежните дни в града са зад гърба ни, предстои ни да се изправим пред пазителките на късмета – животът по време на ЙО-ХО-ХО не е лек!

Откриваме корените на думата пират в древногръцката дума пейран – човек, който си търси щастието, свободен човек.
Безметежни дни на едни от последните некомерсиални места в България. Ще направим уреден лагер в сенчестата гора на Крапец и ще го превърнем в наш скъп и уютен дом, ще го изпълним с живот – ще го направим наш. Ще плажуваме. «Това ли ще правим през цялото време?», ще попитате вие. Съвсем не – ще се забавляваме, смеем, лудуваме и разпускаме. Вечерите ще си готвим сами и ще организираме забави и карнавали, а през дните ще плуваме и ще играем игри…
Потапяме се в приключенската програма на лагера – търсим съкровища с карти и компаси, строим салове и плаваме с тях, правим представления и рисуваме, работим с глина, броим костенурки и прекарваме много време на плажа. Целта ни е много работа в екип, забавление и творчество, като се сплотяваме чрез преживяванията и много интересни игри.

Място: с. Крапец – Северно Черноморие
Дати: 08.08 – 19.08.2022г. Местата за тези дати са запълнени.
Дати: 20.08 – 31.08.2022г. Има свободни места.
Възрастова група: 14+
Индивидуална цена за участие – 800лв. с включен транспорт


Форма за записване

Морски лагер Йо-хо-хо

Описание на програмата:
Отпътуваме от София с нощен влак и пристигаме във Варна рано сутринта. С организиран превоз от лицензирана транспортна фирма тръгваме от Варна и пристигаме в Крапец. След 10-15 минути преход стигаме до мястото на нашия пиратски лагер. Добре е по възможност да сме с раница или сак и допълнителна малка раница за плаж. С куфар на колелца придвижването по пясъчните дюни ще е небивалица. Ще живеем в палатков лагер до къмпинга на с. Крапец, от където взимаме вода за чешмата в лагера ни и ползваме баните. Лагерът ни е разположен в гора и е самостоятелен, без други хора около нас, намираме се на 100м. от плажа и красивите дюни.
Първите няколко дни свикваме едни с други, опознаваме се, играем различни игри и плуваме в морето. Посвещаваме време и на умението да се катерим с алпийска екипировка по скалите и се подготвяме за едно от предизвикателствата – спускане по въже над водата. Целта ни през тези дни е да се сближим и опознаем да се превърнем в задружна група, както и много да се смеем и забавляваме.

Потапяме се в пиратската история – търсим съкровища с карти и компаси, строим салове и плаваме с тях, правим представления, карнавали и рисуваме – целта ни е много работа в екип, забавление и творчество, като се сплотяваме чрез преживяванията и много интересни и забавни игри.
По време на програмата с децата денонощно има 3 инструктора на Училището, които са специалисти в обучението чрез преживяване, груповата динамика на детски групи сред природата, оказването на първа помощ и забавленията.

Детски лагер Йо-хо-хо

Цената включва:
- Пълен пансион в палатков лагер;
- Програма тип „казус” за курса;
- Групова застраховка;
- Консумативи свързани с програмата, наем на екипировка;
- Разрешителни за бивакуване и придвижване в парковете и резерватите;
- Квалифицирани инструктори – планински водачи, планински спасители, инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи, инструктори по алпинизъм и спелеология;
- Подсигурена всякаква необходима бивачна и туристическа екипировка за участниците: палатки, постелки и др.
- Организиран транспорт, лицензиран за превоз на детски групи и обществен превоз.

Морски лагер Йо-хо-хо

Настаняване: палатков лагер

Храна: В рамките на курса децата се хранят 3 пъти на ден, като задължително едно от ястията е сготвена храна + една следобедна плодова закуска.

Екипировка: Всеки участник сам осигурява личната си екипировка и облекло. Тя включва подходящи дрехи и обувки, спален чувал, челник и резервни батерии, санитарни принадлежности и др. Ние предоставяме специализираната екипировка – палатки, шалтета, катерачен инвентар, карти, компаси и т.н. Може да видите и изтеглите списъка ни с препоръчителната за море лична екипировка тук.

Транспорт: На 08.08.2022 и 20.08.2022 групите потеглят вечерта от София с влак и се прибират на 19.08.2022 и 31.08.2022 сутринта. От Варна до Крапец и обратно пътуваме с организиран микробус на лицензирана транспортна фирма.


Форма за записване

Ако имате въпроси към нас:
mail@reverso.bg или
0877 038 385 – Петя Николова
0888 779 979 – Димитър Грозданов

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585
Публикувано от: