Неочаквана ваканция: 5 стъпки през зимата

Неочакваната зимна ваканция ни дава възможност да си вземем една апетитна порция забавления. :) В пет дни ще се разхождаме и ще играем, ще се запознаваме с природата и с нови приятели и ще зачервим бузките от здраве и весели игри. Вечер отново ще се връщаме у дома, за да разказваме за преживяното.

Програмата включва следните дейности:
– пешеходни разходки на различни места в близост до София по Искърското дефиле, Витоша, Рила и Предбалкана;
– посещения на природни забележителности, панорамни гледки и простор;
– весели игри и забавления;
– ежедневно прибиране на децата в София.

Възраст: 7 – 12 години.
Дати за провеждане: 27-31.02.2020 г.
Район: в близост до София по Искърското дефиле, Витоша, Рила и Предбалкана

Грипна ваканция 27-31 януари 2020, приключения за 7-10г.

Детайлно описание на програмата:

Ден 1: 27.01., понеделник. Витоша (не)позната и любима. В този първи ден от неочакваната ваканция ще оставим своите стъпки по зимните витошки пътеки. От с. Владая тръгваме по маркираната туристическа пътека за Златните мостове, която плавно ни извежда нагоре в планината. За около два-три часа спокойно ходене, ще достигнем своята цел за деня – хижа “Червената шапчица”, където ще се отдадем на заслужена почивка. Ще се запознаем и ще играем до насита на просторната поляна пред хижата. В следобедните часове ще се спуснем към Златните мостове за да разгледаме тази забележителност, а после ще се отправим към дома.

Ден 2: 28.01., вторник. Водопадът “Под Камико”. Зимното ни пътешествие продължава с песента на железницата. =) Качваме се на влак в посока Искърското дефиле. По река Бовска пътеките са потайни и спокойни, а реката прави красиви скокове и каскади, преди да ни отведе до подножието на високия 40 метра водопад. Отправяме се към гара Бов, където ще се разходим по южните склонове над дефилето и ще открием водопада “Под Камико”. По това време на годината водопадът е замръзнал и ледените скулптури са в най-причудливи форми. Разхождаме се в района, а в селцето се сгряваме с чай и разказите на местните хора.

Ден 3: 29.01., сряда. Пещерата „Съева дупка“ и Гложенски манастир. Пещерата „Съева дупка“ е една от облагородените пещери в България, в която можем да влезем и да видим зашеметяващите подземни форми, които природата създава. Бели скални драперии, сталактити, сталагмити, просторни зали, скрити в недрата на земята ще ни омагьосат с красотата си. Следобед ще направим разходка в района на Гложенския манастир и ще се върнем у дома с нови невероятни впечатления.

Ден 4: 30.01., четвъртък. До хижа „Мальовица“. В четвъртия ден от нашето приключение се отправяме на една вълнуваща разходка към прочутата хижа „Мальовица“ в Рила. Тук ще се докоснем до истинската зимна планина, макар и с малка снежна покривка. Отправяме се на преход, за да усетим магията на планината. За около час и половина достигаме до уюта на хижата, играем в снега наоколо и се радваме на прекрасните гледки към заснежените скалисти върхове. Следобед се връщаме към ЦПШ „Мальовица“, откъдето отпътуваме към София.

Ден 5: 31.01., петък. Лакатнишките скали. Ще пътуваме отново с влак! Влакчето се движи по поречието на р. Искър и открива приказни гледки към дълбокия пролом. Едно от най-известните места по Искърското дефиле са скалите с “висящата” къщичка над гара Лакатник, закъдето се отправяме.
За да проучим скалите и да се изкачим над тях, първите ни стъпки минават по въжен мост над самата река Искър. Първо ще погледнем в недрата им, като посетим входните части на дългата над 8 км пещера „Темната дупка“, а после по панорамна пътека ще се изкачим високо над дефилето, за да видим света отвисоко.

*Така описаната програма може да претърпи малки промени по решение на инструкторите в зависимост от индивидуалните особености на групата и метеорологичните условия.

Такса за участие*: 240 лв. за цялата програма/ 50 лв. на ден

Можете да заявите включване в отделни дни от програмата по Ваш избор.
Таксата за транспорт е включена в таксата за лагера.

Включва: квалифицирани инструктори в обучения сред природата, специализирана екипировка, входни такси, транспорт, застраховка.
Не включва: храна и осигуряването на лична екипировка.

*Таксата е валидна при минимум 8 участници.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА УЧАСТИЕ В ДЕТСКИ ЛАГЕР

Формуляр за участие в детски лагер
Медицинска информация за участие в детски лагер

Списък с необходимата зимна екипировка.

Въпроси, коментари и записвания: mail@reverso.bg
Димитър Грозданов – 0888 779979

За записване моля изпратете заявка на на mail@reverso.bg със следните данни:

*три имена на детето;
*ЕГН на детето (необходим за застраховка);
*име, телефон, електронна поща на родител/настойник;
*дни от програмата, за които желаете записване (имайте предвид, че в програмата е възможно да настъпят промени и размествания).

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585
Публикувано от: