Програма на детски лагер „Алпийско приключение над 2500м.” – Рила

Ще започнем от „ниското” – на палатки между дърветата, където ще се поопознаем, свикнем един с друг и сприятелим чрез много игри и забавления. Ще наблегнем на отношенията чонек- човек, човек- планина, планина- човек. Ще тренираме заедно за изкачването в по-високата планина. Ще се запознаем с катерачния инвентар, за какви ни служи, как се използва. Когато сме готови, потегляме към границата „2500” м изкачвайки един, а защо не и поредица от върхове.

Основни дейности:
• екипни игри
• въжена градина
• пешеходни разходки и преходи
• ориентиране – работа с карти и компас
• изкачване на връх
• катерене
• рисуване и театър

Програма

1 Ден – цпш Мальовица

Пътуваме с организиран транспорт до цпш Мальовица над Говедарци. Организираме си лагера, опъваме заедно палатките на близка до школата полянка. Играем игри за запознанство и постигане на позитивна атмосфера.

2 Ден – цпш Мальовица

На следващия ден ще сме в района на школата – ще играем игри за сплотяване на групата. Ще се опознаваме, ще учим за преходи в планината, учим се да работим с карти и компас.
Играем игри тип „групови предизвикателства”- откриваме що за чудо е това „група”, какво е „екип”, как можем да го постигнем. Спим в лагера ни.

3 Ден – работа с въжета и джаджи
Ако вече имаме доверие на хората от групата, значи сме готови да се захванем с истинските предизвикателства – ще преминем през въжена градина с високи и ниски елементи. Учим се как да използваме правилно катерачна екипировка. Спим в лагера ни.

4 Ден – катерене на скали
Този ден вдигаме летвата и от гората се качваме по-нависоко, към нови предизвикателства. Вече на ръба на гората, в царството на клека, скалите и дивите кози ще се изправим пред истинска скала и ще се опитаме да я изкачим с вече постигнатите умения. Спим последна вечер в лагера ни.

5 Ден – заслон Страшното езеро
Събираме багажа и се отправяме към заслон Страшното езеро. Даже самото име вече респектира. Но както Страшно, то може да е уютно, спокойно и невероятно красиво.
Изкачваме се бавно, като малко по малко прекрачваме във високата планина. Пътьом минаваме през Йончево езеро. Вечерта спим в заслона и на палатки около него.

6 Ден – алпийско приключение над 2500м
Този ден ще се движим над 2500м. От заслон Страшното езеро ще се изкачим до някои от близките върхове в зависимост от времето и възможностите ни. Ще се опитаме да направим траверс на няколко поредни върха, заобиколени от невероятни гледки.
Вечерта спим отново в заслона и на палатки около него.

7 Ден
Слизаме през хижа Мальовица до цпш Мальовица, закриваме курса и и отпътуваме за София.

Възрастова група – 12+

Снимки от предишни наши детски лагери може да намерите в галерията.

Такса за участие: 390 лв.

Таксата включва:
- Пълен пансион в палатков лагер, планински туристически заслон или хижа;
- Програма тип „казус” за курса;
- Групова застраховка;
- Консумативи свързани с програмата, наем на екипировка;
- Разрешителни за бивакуване и придвижване в парковете и резерватите;
- Квалифицирани инструктори – планински водачи, планински спасители, инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи, инструктори по алпинизъм и спелеология;
- Подсигурена бивачна и туристическа екипировка за участниците: палатки, раници, шалтета (постелки) и др.
- Организиран транспорт с лицензирана компания за превоз на детски групи.

Условия за участие
Съгласие за участие и подходящо здравословно състояние: Участниците трябва да бъдат в добро здравословно състояние. При записването родителите моля да представят попълнени:
Здравна анкета
Списък болести
Декларация за информираност

Настаняване: Хижи и палатков лагер.

Храна: В рамките на курса децата се хранят четири пъти на ден, като задължително едно от ястията е сготвена храна.

Екипировка: Всеки участник сам осигурява личната си екипировка и облекло. Тя включва подходящи дрехи и обувки, спален чувал, фенерче, санитарни принадлежности и др. Ние предоставяме специализираната екипировка – палатки, шалтета, планински велосипеди, лодки, каски, спасителни жилетки, катерачен инвентар, карти, компаси и т.н.

За тази програма осигуряваме раници за участниците – подходящи и удобни за планински преходи (ако държите да сте с ваша лична, моля да ни уведомите).

Транспорт: Всички програми започват от София с организиран транспорт. Ще пътуваме с микробус на транспортна фирма до и от хижа ЦПШ Мальовица.

Дати за провеждане: 13.07 – 19.07.2018г.

Краен срок за записване: 5 юли 2018

За въпроси и записвания: mail@reverso.bg или 0889 698182 – Стела Калоянова

Програмите се организират и провеждат от туроператор АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност №: РК-01-7585/13.07.2016 г.


Публикувано от: