Пролетна ваканция 2021 – 5 дни без устройства

В началото на пролетта за всички откриватели сме подготвили 5-дневна приключенска програма, която всеки ден ще ни води до интересни и красиви места съвсем близо до града – на една ръка разстояние. Места, на които ще откриваме запазени и скрити от погледа природни чудеса и интересни истории.
Всяка сутрин от понеделник до петък ще поемаме на лов за приключения и тайни, а вечер ще се връщаме у дома нацапани и уморени, за да разкажем къде сме били, какво сме преживяли и какво сме открили.
Всеки ден ще има тема свързана с поведението ни, оцеляването и придвижването ни сред природата, както и с уменията ни да бъдем екип, да се разбираме, да учим заедно и да се забавляваме.
Ще ви трябват малка раница, бележник, бинокъл, щипка смелост и цялото любопитство, което имате. Ще бродим по тайни пътеки и каньони, ще откриваме скрити водопади, ще погледнем към София от високо, ще влизаме в пещери, ще пътуваме с влак, ще се катерим, ще има и по някоя и друга лудория, ще научим много за природата, която ни заобиикаля, ще бъдем задружни, ще видим как може да си помагаме, да не се разправяме и да се смеем заедно. Ще научим за картите и компасите, пътеките и знаците, ще се губим, понякога – ще изследваме непознати места. Ще работим с алпийска екипировка – ще катерим, ще учим как да оцеляваме сред природата, от какво да се пазим и как да я пазим.

Място: в близост до София: Плана планина, Лакатник, Скакля, Карлуково
Дати: 05-09 април 2021
Възрастова група: 9 – 13г.
Индивидуална цена за участие – 280лв за 5 дни / 70лв за ден.

Пролетна ваканция 2021 - Задънен дол, Карлуково

Програмата включва следните дейности:
– дни без устройства в ръцете, навън сред природата;
– пешеходни преходи и посещаване на природни и исторически забележителности;
– начални занимания по скално катерене, спелеология и въжени елементи;
– умения за оцеляване и ориентиране;
– игри и забавления, работа в екип.

Подробно описание по дни:

Ден 1 (05 април) „Близката скрита планина“ – поляните на Плана. Голям откривателски поход, много игри, реки за прескачане и първи уроци за придвижване сред природата, въжени предизвикателства, “тролей”, правила за безопасност. Първи примери по задружност и екипност – как се придвижваме в група, за какво внимаваме, как се пазим и се грижим едни за други.

Ден 2 (06 април) Бовска Скакля. Пътуваме с влак през Искърското дефиле. Устремили сме се към водопада Бовска Скакля и Вазовата еко пътека. Водопадът е над 120м и е място, около което ще открием важен за нашата група ресурс. Пътеката ще изкачим за около 2 часа, тя се вие около водопада през красива гора особено подходяща за нещотърсачество, въжени препятствия над реката, както и за всякакви игри и весели предизвикателства. Гледката, която ще се разкрие пред нас от върха на пътеката е вълшебна.

Ден 3 (07 април) Пътуваме с влак през Искърското дефиле, Лакатник – изследователски ден. Опознаваме Лакатнишките скали, пещери, реки и закътани поляни. Мястото е изпълнено с тайни пътечки, скрити водопади, виещи се планински реки, много скали, пещери и тайни, тайни, тайни. Учим се да оцеляваме, да се катерим, да си помагаме и да ползваме екипировката. Правим карта, търсим знаци, намираме висящата алпийска къщичка над скалите, изследваме и описваме “Вражите дупки“, въжените мостове над реката и ще трябва да се върнем. Ще ни стигне ли деня за всичко това?

Пролетна ваканция 2021, Лакатник

Ден 4 (08 април) Искърското дефиле – Лакатник, отново стигаме с влака. Темната пещера е система на няколко етажа, прорязана от няколко реки, има си собствени водопади и езера – един малък скрит подземен свят със собствена микрофлора и фауна. Ще навлезем в тъмното, за да се научим да работим с алпийската и пещерна екипировка, да си помагаме и да се пазим. Ще научим много за подземните обитатели, ще направим карта на пещерата и ще скрием нещо, което само ние ще знаем къде е.

Ден 5 (09 април) Карлуково. Отново сме в Искърското дефиле. Карлуково е карстова местност, в която природата е сътворила чудни форми. Тук е пещерата Проходна, както и още 450 пещери, закътани и скрити каньони, водопади и приказни пътечки, всяка една отвеждаща ни до приключения и предизвикателства. Продължаваме да се учим да се ориентираме, работим отново с картите и компасите, както и с екипировката, влизаме в пещера.

Пролетна ваканция 2021, Карлуково

Таксата включва:
- Програма, организация;
- Групова застраховка;
- Консумативи, свързани с програмата; наем на екипировка;
- Разрешителни за придвижване в парковете и резерватите;
- Квалифицирани инструктори – планински водачи, планински спасители, инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи, инструктори по алпинизъм и спелеология;
- Организиран транспорт с лицензирана компания за превоз на детски групи или обществен превоз.

Храна: В рамките на курса децата се хранят с храна, подготвена от вкъщи – сандвичи, плодове и / или други подходящи продукти за пикник.

Екипировка: Всеки участник сам осигурява личната си екипировка и облекло. Тя включва малка раничка, подходящи дрехи и обувки, санитарни принадлежности и др. Ние предоставяме специализираната екипировка.

Транспорт: Всички програми започват от София с организиран транспорт. Ще пътуваме с микробус на лицензирана транспортна фирма или с влак.

Въпроси, коментари и записвания: mail@reverso.bg или
0877 038 385 – Петя Николова
0888 779 979 – Димитър Грозданов

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА УЧАСТИЕ В КУРС
1. Формуляр за участие в детски лагер
2. Медицинска информация за участие в детски лагер
3. Covid 19 формуляр

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585

Публикувано от: