Вело приключение „Родопско равно“ 2021

Щом е родопско равно, значи ще караме колела по гръбнака на Родопите нагоре-надолу с различни амплитуди. Всеки ден ще преминаваме на две гуми през едни от най красивите места в Родопите. Всяка вечер ще разпъваме палатковия си лагер до река или на брега на някой от красивите язовири. Ще научим повече за колелото, как се поддържа и ремонтира, как да се справяме с повреди на път с подръчни средства, как да преодоляваме различни по сложност и наклони терени, как да се пазим и караме в група. Ще чертаем и избираме маршрути, ще се научим да навигираме по карта и GPS, ще поемаме отговорности – ще бъдем водачи, ще ни се случва и да се изгубим. Ще караме при всякакви условия и ще преодоляваме големи разстояния. Вечер ще изправяме изкривените през деня капли около огъня под звездите.

Място: Родопа планина
Дати: 03.09 – 07.09.2021г.
Възрастова група: 13+
Индивидуална цена за участие – 380лв.
Наемът на колело е 100лв, ако нямате собствено.


Форма за записване

Родопско равно - вероприключение 03-07/09/21, 13+

Програмата по дни:
Ден 1
Отпътуваме сутринта от паркинга пред Национален стадион Васил Левски, София и пристигаме в местността Юндола. Разпъваме палатките и се настаняваме. Запознаваме се и обсъждаме програмата за предстоящите дни, разпределяме колелата, сортираме багаж, аптечки, инструменти и резервни части, прослушваме радиостанциите, подготвяме маршрута и напускаме лагера за едни бързи десетина километра в пресечен терен, за да усетим колелата, създадем правилата и да се справим с някоя и друга гума. Вечерта правим заедно план и чертаем маршрути, говорим за групата.
Ден 2, 3, 4
Ставаме рано и събираме лагера. Колелата са подготвени, багажът е сортиран, караме с малките раници с вода, сандвичи, дрехи, инструменти, резервни части. Всеки ден ще минаваме по няколко десетки километра.
Ден 5
Отново събираме палатките и багажите си и потегляме на по-кратък от предходните дни вело-преход. Срещаме се с транспорта ни за София и потегляме обратно. Преди това споделяме какво преживяхме, откъде минахме и каква е равносметката на приключението ни.

Ако смятате да използвате собствено колело, ще ви помолим да ни изпратите негова снимка, за да преценим дали е подходящо за избрания маршрут. Велосипедите на младежите, които ще са със собствени такива, трябва да бъдат предварително сервизирани и да имат резервни гума, лепенки, ухо за дерайльор, както и каска.

Таксата включва:
- Пълен пансион в палатков лагер;
- Програма тип „казус” за курса;
- Групова застраховка;
- Консумативи, свързани с програмата; наем на екипировка;
- Разрешителни за придвижване в парковете и резерватите;
- Квалифицирани инструктори – планински водачи, планински спасители, инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи, инструктори по алпинизъм и спелеология;
- Организиран транспорт с лицензирана компания за превоз на детски групи.

Храна: В рамките на курса децата се хранят 4 пъти на ден. В дните с преходи и други занимания на открито ще си приготвяме сандвичи за обяд.

Екипировка: Всеки участник сам осигурява личната си екипировка и облекло. Тя включва подходящи дрехи и обувки, фенерче, санитарни принадлежности, спален чувал, малка раница и др. Ние предоставяме специализираната екипировка. Пълен списък с необходимата екипировка може да видите и свалите от тук.

Транспорт: Всички програми започват от София с организиран транспорт. Ще пътуваме с микробус на лицензирана транспортна фирма, а по време на вело-преходите ще има съпровождащ Реверсо бус за багажа, резервните части и палатки.


Форма за записване

Ако имате въпроси към нас:
mail@reverso.bg или
0877 038 385 – Петя Николова
0888 779 979 – Димитър Грозданов

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585

Публикувано от: