Вело приключение „Родопско равно“ 2022

Щом е родопско равно, значи ще караме колела по гръбнака на Родопите нагоре-надолу с различни амплитуди. Всеки ден ще преминаваме на две гуми през едни от най красивите места в Родопите. Всяка вечер ще разпъваме палатковия си лагер до река или на брега на някой от красивите язовири. Ще научим повече за колелото, как се поддържа и ремонтира, как да се справяме с повреди на път с подръчни средства, как да преодоляваме различни по сложност и наклони терени, как да се пазим и караме в група. Ще чертаем и избираме маршрути, ще се научим да навигираме по карта и GPS, ще поемаме отговорности – ще бъдем водачи, ще ни се случва и да се изгубим. Ще караме при всякакви условия и ще преодоляваме големи разстояния. Вечер ще изправяме изкривените през деня капли около огъня под звездите.

Място: Родопа планина – Беглика, Доспат, Ковачевица
Дати: 5.09 – 9.09.2022г.
Възрастова група: 13+
Индивидуална цена за участие: 390лв. без включен транспорт и наем на колело.
Наемът на колело е 150лв., в случай че нямате собствено.

Колелата на участниците трябва да отговарят на специфични изисквания за издръжливост и окомплектовка, както и да съответстват на резервните части, с които разполагаме или да носите със себе си такива. Ако желаете да участвате със собствено колело, трябва да ни изпратите хубави снимки в близък план, за да преценим дали това е възможно.


Форма за записване 

Детски вело лагер Родопско равно
Програмата по дни: 

Ден 1
Отпътуваме сутринта от паркинга пред Национален стадион Васил Левски, София и пристигаме в местността Юндола. Разпъваме палатките и се настаняваме. Запознаваме се и обсъждаме програмата за предстоящите дни, разпределяме колелата, сортираме багаж, аптечки, инструменти и резервни части, прослушваме радиостанциите, подготвяме маршрута и напускаме лагера за едни бързи десетина километра в пресечен терен, за да усетим колелата, създадем правилата и да се справим с някоя и друга гума. Вечерта правим заедно план и чертаем маршрути, говорим за групата.
Ден 2, 3, 4
Ставаме рано и събираме лагера. Колелата са подготвени, багажът е сортиран, караме с малките раници с вода, сандвичи, дрехи, инструменти, резервни части. Всеки ден ще минаваме по няколко десетки километра.
Ден 5
Отново събираме палатките и багажите си и потегляме на по-кратък от предходните дни вело-преход. Срещаме се с транспорта ни за София и потегляме обратно. Преди това споделяме какво преживяхме, откъде минахме и каква е равносметката на приключението ни.

Ако смятате да използвате собствено колело, ще ви помолим да ни изпратите негови снимки в едър план, за да преценим дали е подходящо за избрания маршрут. Велосипедите на младежите, които ще са със собствени такива, трябва да бъдат предварително сервизирани и да имат 2 резервни гуми, комплект за смяна на гуми, помпа, ухо за дерайльор, както и каска.
Резервните части, които носим с нас, е възможно да не са подходящи за вашето лично колело.

Таксата включва:
- Нощувки, вечери и закуски в палаткови лагери сред природата;
- Програма тип „казус” за курса;
- Групова застраховка;
- Консумативи свързани с програмата, наем на екипировка;
- Разрешителни за придвижване в парковете и резерватите;
- Квалифицирани инструктори – планински водачи, планински спасители, инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи, инструктори по алпинизъм и спелеология;
- Подсигурена туристическа екипировка за участниците: палатки, шалтета и др.
- Съпътстващ транспорт с бус на групата по време на вело-преходите.

Маршрутите са съобразени със спецификата на детска група и са напълно нормални за деца на 13+ години като натоварване. Необходима е нормална двигателна култура.

Вело лагер Родопско равно

Храна: В рамките на курса децата се хранят три пъти на ден, като в следобедните часове имаме закуска за подкрепа с вафли и плодове. В дните с преходи и други занимания на открито ще си приготвяме сандвичи за обяд.

Екипировка: Всеки участник сам осигурява личната си екипировка и облекло. Тя включва подходящи дрехи и обувки, челник, санитарни принадлежности, спален чувал, малка раница и др. Ние предоставяме специализираната и бивачна екипировка. Списък може да видите на тази страница.
Ако смятате да използвате собствено колело, ще ви помолим да ни изпратите негови снимки, за да преценим дали е подходящо за избрания маршрут. Велосипедите на младежите, които ще са със собствени такива, трябва да бъдат предварително сервизирани и да имат 2 резервни гуми, лепенки, ухо за дерайльор, както и каска.
Резервните части, които носим с нас, е възможно да не са подходящи за вашето лично колело.

Транспорт: Не е включен в цената на този лагер. Децата се превозват с лицензирана за превоз на детски групи транспортна фирма, като цената ще бъде обявена до 7 дни преди началото на лагера от транспортната фирма.

Краен срок за записване: 10 дни преди началото на лагера


Форма за записване

Ако имате въпроси към нас: 
mail@reverso.bg или
0877 038 385 – Петя Николова
0888 779 979 – Димитър Грозданов

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585
Публикувано от: