Зимен курсов календар – 2018


Детски ски лагер на Мальовица – междусрочна ваканция

Една програма за любителите на зимната планина, ските, веселите приключения, смеха и игрите, както и за тези, които желаят да изпишат първите си следи в снега или да се научат и усъвършенстват в карането на ски.

Програмата е подходяща за деца между 9 и 12 години.

Невероятно зимно приключение с много смях, игри и каране на ски.
По време на лагера ще се научим да побеждаваме гравитацията и да владеем ските, ще се научим първо да падаме, а след това и да завиваме. Най-важното е, че ще оставяме собствени следи по склона. Когато не караме ски, ще запълваме времето си с игри – игри, които ще ни помогнат да се сприятелим, а после и да научим повече за зимната планина и пързалянето във всичките му форми. От нас са ски учителите, прекрасното място, което ще ви разкрием и безопасността. От вас – куража, желанието да се забавлявате, смеха и любовта към снега и зимната планина.

Детски ски лагер на Мальовица

Ден 1 (02.02.2018)
Пътуваме привечер от София до ЦПШ „Мальовица“. Настаняваме се и вечеряме. Времето след вечеря използваме, за да се запознаем с останалите в групата и програмата на лагера. Постигаме позитивна и непринудена атмосфера чрез игри за запознаване, сближаване и забавление. Програма, правила, навлизане в историята на лагера.

Ден 2 (03.02.2018)
Каране на ски – оформяне на групите по нива и владеене на ските.

Ден 3 (04.02.2018)
Каране на ски. Ориентиране – работа с карти и компаси.

Ден 4 (05.02.2018)
Каране на ски. Обучение по първа помощ за деца – какво да правим на пистата.
Умения за оцеляване сред зимната природа и знания за планината.

Ден 5 (06.02.2018)
След закуска ще покараме още няколко часа, след което ще направим традиционно закриване на курса, като си припомняме хубавите моменти от прекараното време заедно. Отпътуваме към София.

Детски ски лагер на Мальовица

Условия за участие:

Участниците трябва да попадат в определената за курса възрастова група (9-12 години) и да са в добро здравословно състояние.
Задължително е попълването на декларация за здравословното състояние, както и декларация за съгласие за участие от родителите на участника.

Настаняване: в уютната база на Централна планинска школа „Мальовица“.

Храна: в рамките на курса децата се хранят по три пъти на ден в Централна планинска школа „Мальовица“.

Екипировка: всеки участник сам осигурява личната си екипировка. Тя включва подходящи дрехи и обувки, санитарни принадлежности. Ние предоставяме другата специализираната екипировка – карти, компаси и консумативи за курса. Ски екипировката може да бъде наета на място срещу 10лв/ден.

Транспорт: до и от Мальовица пътуваме с организиран транспорт.

Такса за участие: 335 лв. Таксата включва настаняване, храна, транспорт, инструктори и ски учители, ски карта, специализирана екипировка, застраховка. Таксата не включва осигуряването на лична екипировка, ски екипировка (може да се наеме на място за 10лв/ден). Таксата е валидна при минимум 10участника.

Дати за провеждане: 2 – 6 февруари 2018
Краен срок за записване: 24 януари 2018

Въпроси, коментари и записвания:

mail@reversobg.org
087 766 3340 – Стела Калоянова или 0888 77 99 79 – Димитър Грозданов.

* Програмата се провежда от туроператор „Ар енд би Адвенчър“ ООД и е негова собственост.


Зимно приключение в най-високото и красиво родопско село Орцево

През предстоящата зимна ваканция ще се отправим със снегоходки към Западните Родопи. Ще се возим на теснолинейката, ще се наслаждаваме на прекрасни родопски пейзажи, ще усвоим основни техники на придвижване през зимата и ще посетим закътани селца.

Вечерите ще прекараме край бумтящата печка, а храната ще бъде приготвена и поднесена от любезните ни домакини в село Орцево – най-високото и красиво родопско село. Ето и подробности:

Зимно приключение в най-високото и красиво родопско село

ПРОГРАМА

Ден 1 (03.02). Рано сутринта пътуваме от София до гара Септември. В 8:30 хващаме сутрешното влакче, което ще ни отведе в недрата на Родопите. За около 3 часа достигаме гара Аврамово – най-високо разположената ЖП гара на Балканския полуостров. Тук мятаме раниците на гръб, слагаме снегоходките и поемаме по панорамното Велийшко било. По пътя правим кратка почивка за обяд / сандвичи и продължаваме към село Орцево, където пристигаме привечер. Настаняваме се в уютната къща на Даскала и след вечеря правим планове за следващите дни.

Зимно приключение в най-високото и красиво родопско село

Ден 2 (04.02). След закуска ще се заемем с опознаването на зимната екипировка. Ще разберем как се работи с лавинен уред, сонда и лопата. Ще разгледаме картата и следобяд ще направим кратка разходка в района на селото.

Ден 3 (05.02). Днес ще се отправим на дълъг преход с цел да достигнем тракийското светилище на връх Бабяшка чука. Археологическите изследвания показаха, че това е било едно от основните светилища на бесите, които са населявали тази част на Родопите. От връх Бабяшка чука се открива прекрасна панорама към Пирин, Рила, Родопите и разложката котловина. Тук обядваме и се насочваме обратно към Орцево, където оставаме за трета нощувка.

Ден 4 (06.02). В последния ден от лагера ще се насочим на север, прехвърляйки билото при връх Кавунтепе. Следва спускане, което ще ни отведе до село Бунцево. По маршрута се наслаждаваме на красиви гледки към снежните гори и поляни, а пред нас се издигат побелелите върхове на Рила. В Бунцево стигаме тъкмо на време за вкусния обяд, който ни очаква в ресторанчето „Рибарника“. В ранния следобяд се спускаме с микробус до гара Черна Места, откъдето отново с влакчето се прибираме до Септември и София.

Зимно приключение в най-високото и красиво родопско село

Условия за участие:

Участниците трябва да попадат в определената за курса възрастова група (9-12 години) и да са в добро здравословно състояние.
Задължително е попълването на декларация за здравословното състояние, както и декларация за съгласие за участие от родителите на участника.

Настаняване: в къща за гости в село Орцево.

Храна: в рамките на курса децата се хранят три пъти на ден.

Екипировка: всеки участник осигурява личната си екипировка. Тя включва подходящи дрехи и обувки, санитарни принадлежности. Ние предоставяме специализираната екипировка – снегоходки, карти, компаси, лавинни уреди, сонди, лопати.

Транспорт: от София до Септември и обратно пътуваме с микробус, а от Септември до гара Аврамово и от гара Черна Места до Септември пътуваме с теснолинейката.

Зимно приключение в най-високото и красиво родопско село

Такса за участие: 280 лв. Таксата включва настаняване, храна, транспорт, билети за теснолинейката, водачи, специализирана екипировка, застраховка.

Максимален брой участници: 12

Дати за провеждане: 3 – 6 февруари 2018
Краен срок за записване: 24 януари 2018 или до запълване на бройката.

Въпроси, коментари и записвания:

mail@reversobg.org
087 766 3340 – Стела Калоянова или 0888 77 99 79 – Димитър Грозданов.

* Програмата се провежда от туроператор „Ар енд би Адвенчър“ ООД и е негова собственост.
Публикувано от: