Зимен детски лагер 2020: Белмекен за малките

Рила е уютна и красива през всички сезони, а нашият смях ще оглася района на Белмекен в пет вълнуващи приключенски дни. Заедно с малките ни приятели ще се забавляваме, ще овладяваме пързалките и снежните скулптури, ще бъдем артисти и приключенци. През деня ще опознаваме лицата на зимата, а вечер ще играем забавни игри и ще фантазираме. Ще използваме дните от грипната ваканция, за да се заредим с чист въздух.

Възраст: 8 – 10 години.
Дати за провеждане: 01-05.02.2020 г.
Краен срок за записване: 29 януари 2020
Район: Рила – Високопланинска туристическа база „Белмекен“

Зимен детски лагер 2020 - Белмекен за малките

Програмата включва следните дейности:
– пешеходни преходи в района на яз. Белмекен;
– забавни игри на открито, пързаляне и отборни битки със снежни топки;
– ориентиране и търсене на съкровища – чрез игра ще се учим да намираме правилния път;
– строителство на иглу и снежна пещера;
– вечерни дискусии и игри.

Такса за участие*: 350 лв.
Може да бъде заявен организиран транспорт допълнително. Цена се формира в зависимост от броя на записаните участници.

Програмата е съвместна продукция на „Училище за приключения Реверсо“ и „Лагер Беглика“.

Детайлно описание по дни:

ДЕН 1 (01.02., събота) В 8:30 се събираме на паркинга пред стадион „Васил Левски“ и с организиран транспорт отпътуваме към района на яз. “Белмекен”. Настаняваме се във ВТБ “Белмекен”, където ще се установим в следващите дни. В следобедните часове ще поиграем, за да се запознаем. Ще планираме предстоящите дни и ще изработим проект за снежно иглу, за изграждането на което ще работим по време на лагера.

ДЕН 2 (02.02., неделя) Днес е ден за игри и нови приятелства. Ще се гоним в снега и ще търсим заровени съкровища, ще разберем как да се ориентираме в планината с карта и компас и какво трябва да знаем за особеностите на зимното планинарство. Ще открием на картата местонахождението си и ще разберем колко възможни пътища има към билото на планината. Започваме строежа на нашето снежно убежище. След обяд ще направим разходка по долината на р. Ръжавица и ще упражняваме наученото. Прибираме се в базата за вечеря и нощувка.

ДЕН 3 (03.02., понеделник) Отново ще играем в снега и ще си направим писта за пързаляне. При подходящо време ще тръгнем към спортната база “Белмекен” и ще излезем малко над нея, за да погледнем замръзналата шир на едноименния язовир. Ще се опитаме да разпознаем и запомним имената на околните върхове. В следобедните часове продължаваме строежа на иглуто и опитваме други техники за зимни прикрития.

ДЕН 4 (04.02., вторник) Игрите нямат край. Днес ще изпитаме взаимно силите си и ще си направим забавно състезание. „Дартс“ със снежни топки, пързаляне на чайник, снежни картини и скулптури – ще изпитаме своята скорост, точност, съобразителност и артистични умения, за да може всеки да разкрие своите свръхсили. А вечерта ще си направим истински бал с маски, които сами сме изработили!

ДЕН 5 (05.02., сряда) Събираме последни зимни моменти с нашите нови приятели и ще си припомним нашите забавни приключения от отминалите дни. Подготвяме се за отпътуване към дома и събираме спомените си, за да ги споделим със семействата и приятелите си.

Програмата може да претърпи промени по решение на инструкторите в зависимост от индивидуалните особености на групата и метеорологичните условия.

Цената на лагера ВКЛЮЧВА:

- планинска застраховка;
- настаняване във ВТБ „Белмекен“ в стаи с 3 и 4 места;
- храна три пъти на ден;
- екипировка, свързана със съпътстващите занимания;
- снегоходки, карти, компаси, лавинни уреди и настолни игри;
- програма, изпълнена с полезни и весели занимания, и опознаване на нови места;
- квалифицирани инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи сред природата.

НЕ ВКЛЮЧВА стойността на транспорта, както и осигуряването на лична екипировка.

*Таксата е валидна при минимум 10 участници.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА УЧАСТИЕ В ДЕТСКИ ЛАГЕР

Формуляр за участие в детски лагер
Медицинска информация за участие в детски лагер

Списък с необходимата зимна екипировка.

Въпроси, коментари и записвания: mail@reverso.bg
Димитър Грозданов – 0888 779979

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585

Публикувано от: