Зимен детски лагер – експедиция: По снежните склонове на Рила

Зимно приключение с много забавления, игри и смях. По време на лагера ще предприемем истинска експедиция с раници на гръб, със снегоходки и гети на краката, ще държим щеки в ръцете и ще имаме лавинна екипировка, с която ще се научим да работим. Ще преминем през много игри преди да тръгнем на път, за да се опознаем и свикнем едни с други. Ще подготвим маршрута си по картата, ще подредим екипировката, ще разпределим задачите и ролите в екипа. Ще планираме и ще създадем стратегия за действие при различни ситуации, ще бъдем екип, за да оцеляваме и се забавляваме заедно.
Вечер ще говорим разпалено около печката, за това което сме видeли и преживели през деня и ще планираме маршрута за следващият преход, който ще ни отвежда по-навътре в планината.
Ще погледнем от високо – от възможно най-високото, до което можем да достигнем – ще се изкачим на някой Рилски връх. Ще видим колко е важно приятелството в планината, когато наоколо всичко е в различни нюанси на бялото.
Една програма за всички, които обичат планината и тези, които искат да се запознаят с нея; за всички, които се радват на снега и зимата.

Възраст: 14 – 16 години.
Дати за провеждане: 01-05.02.2020 г.
Краен срок за записване: 29 януари 2020
Район: Рила – хотел Дивите петли, хижа Скакавица, хижа Рилски езера

Зимен лагер със снегоходки в Рила

Програмата включва:
– зимно приключение с много предизвикателства;
– истинска експедиция със снегоходки и с раници на гръб;
– обучение по лавинна безопасност и движение в зимната планина;
– планиране и подготовка на маршрут по карта, изработване на стратегия за действие при различни ситуации.

Такса за участие: 350лв.**
Може да бъде заявен организиран транспорт допълнително. Цената се формира в зависимост от броя на записаните участници.

Програмата е съвместна продукция на „Училище за приключения Реверсо“ и „Лагер Беглика“.

Детайлно описание по дни:

Ден 1 (01.02.2020) Пристигаме и се настаняваме в хотел „Дивите петли” в местността Гьолечица. Запознаваме се, сближаваме се и се забавляваме. Заедно чертаем план за следващите дни и се подготвяме за вълнуващото си пътешествие в прегръдката на Рила планина.

Ден 2 (02.02.2020) Първи преход. От „Дивите петли“ започва нашия първи маршрут. Обуваме снегоходките и се впускаме в първото си пешеходно предизвикателство – зимен преход до хижа „Скакавица”. По време на пътя се учим как да общуваме помежду си и как да вземаме решения за да постигаме успешно целите си. Работим с карти и компаси, планираме и си помагаме. Вечерта оставаме за първа нощувка в зимна планинска хижа!

Ден 3 (03.02.2020) В района х. „Скакавица” – Скакавишки водопад. В днешния ден, освен движението в зимната планина, ще обърнем внимание и на обученията по първа помощ и лавинна безопасност. Защото планината е едновременно красива, но крие и своите опасности, а за нас е важно да бъдем подготвени. Ще се научим как да боравим с лавинна апаратура, ще направим тренировка за търсене на пострадал и ще разберем как можем да помогнем в аварийни ситуации. Стъпка по стъпка опознаваме особеностите в характера на зимната планина. Връщаме се за нощувка в хижата.

Ден 4 (04.02.2020) Преход до х. „Рилски езера”. Работим заедно и се сменяме във воденето на групата по карта и компас. В този ден ще разберем как се води група в планината, колко различни могат да бъдат хората, с които сме навън, как да се движим разумно и в разбирателство. Особеностите на хората могат да бъдат важно условия за успешното преминаване на един планински преход. А следобед записваме втора хижа в планинските си дневници.

Ден 5 (05.02.2020) От х. „Рилски езера” до Гьолечица. По обратния път към дома в последния ден от лагера всеки ще има шанса да „вземе нещата в свои ръце“ и да се изяви като водач на групата. В откровено споделяне ще опишем своите мисли за приключението, през което сме преминали. Ще споделим всичко ново, което сме научили, и което ни е помогнало да израснем през отминалите дни. Отпътуваме към дома с ново разбиране за зимата и планината.

Така описаната програма може да претърпи промени по решение на инструкторите в зависимост от индивидуалните особености на групата и метеорологичните условия.

**Цената включва:

– храна, една нощувка в хотел, три нощувки във високопланински хижи;
– специализирана екипировка – снегоходки, щеки, карти, компаси, радиостанции, лавинни уреди;
– програма, изпълнена с весели преживявания и приключения;
– планинска застраховка;
– квалифицирани инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи сред природата.

Таксата НЕ включва транспорт и осигуряването на лична екипировка.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА УЧАСТИЕ В ДЕТСКИ ЛАГЕР

Формуляр за участие в детски лагер
Медицинска информация за участие в детски лагер

Списък с необходимата зимна екипировка.

Въпроси, коментари и записвания: mail@reverso.bg
Димитър Грозданов – 0888 779979

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585

Публикувано от: