Close Notification Open Notification

Какво е „Реверсо“


Какво означава “Реверсо”? – Да продължаваш! Ако се наложи да спираш тук и там за да научиш нещо, даже да се върнеш ако си го забравил, но да не се отказваш, а да продължаваш неизменно напред, защото според нас пътища има много и всеки си ги избира, но посоката е една ”Напред”.

Логото ни е израз на нашето разбиране, че този процес се извършва “стъпка по стъпка”, защото човек преминава през този свят учейки се и давайки на другите, и понякога се налага да направи крачка назад, за да извърши две НАПРЕД.

За да се появи и оформи организацията каквато е в момента, ни помогнаха различните курсове в пещерно-алпийските клубове, които завършихме преди време. Те ни бяха нужни за да продължим по все по-сложните маршрути в пещерите и планините.

Тогава откривахме един нов, магнетичен живот изпълнен с приятелства и радости, които долу в градовете бяхме пропускали. Осъзнахме, че това до което сме се докоснали и сме научили е безсмислено само по себе си, ако не го споделим.

Така активният спорт отстъпи място на детски приключения: пещери, алпийски, преходи в планините, ски-училища – предавахме любовта си към природата и знанията, които имахме на младите хора търсещи нещо ново.

Логично следващият етап беше обучението и работата ни като инструктори към международните “школи за приключения”. Там натрупахме опит, който е изключително ценен за нас и осъзнахме, че можем да бъдем много полезни, с това което умеем.

Когато създавахме организацията през лятото на 2003г. се ръководехме ясно от идеята за това какво можем да предложим на децата, като обучение, “приключения” и безопасност. Тогава решихме да не чакаме, а да създадем едно ново “Училище за приключения”, което да дава шанс на децата да открият своите преживявания сред нови приятели и познания.