ЕСЕННO-ЗИМНИ ПРОГРАМИ – 2014


Помагаме ли на хората около нас и можем ли да им се доверим? Как хората стават приятели? … И ВСЯКАКВИ ТАКИВА ВАЖНИ РАБОТИ ОТ ЖИВОТА

По време на курсовете ще предприемем истински зимни преходи със снегоходки и гети на краката. Ще се ориентираме с компаси и карти и сами ще разчитаме белите знаци в снега по пътя. Ще видим какво означава приятелството в планината, когато наоколо всичко е в различни нюанси на БЯЛОТО. Вечер ще говорим разпалено около печката, за това което сме видяли и преживяли през деня. Ще погледнем от високо – от възможно най високото до, което можем да достигнем. Зимата в планината предлага много различни цветове бяло.
Но преди всичко да стане бяло ще покараме колела и лодки за последно през тази година:


—————————————————————————————————————————————————————-

“Неочаквана ваканция” -Беглика
За любителите на планинското колоездене, плуването с каяци и тези които обичат да приключенстват.

яз. Беглика, Родопи – 3 дни – 31.10. – 02.11.2014г.
Възрастови групи: 13+
Индивидуална цена за участие – 170лв.

Ще се установим в кокетни бунгала, разположени до брега. Сутрин и вечер от мъглата над водата изплуват нереални картини, през това време ние ще сме разположени около камината на топло и ще кроим планове за следващото приключение. Там ще си готвим и ще си разказваме истории.
Ще караме колела, наслаждавайки се на невероятните цветове на есента, ще погледнем на бреговете от вътре навън – обикаляйки язовира с каяци.
Ще направим пикник на необитаем остров, ще влезем в пещера, ще се катерим и летим по въжета на високо сред върхарите на вековните борове – ще се забавляваме и най-важното ще го правим ЗАЕДНО.


—————————————————————————————————————————————————————-

„По следите на голямата стъпка” – Мальовица
За любителите на зимната планина, веселите приключения, смеха и игрите. За тези, за които снегът носи радост, а не е просто студеното лице на водата, за тези които искат да преживеят нещо ново, различно и истинско с весели и приятни хора.
За тези, които различават няколко цвята на бялото.

Мальовица – 5 дни – 26.12 – 30.12.2014г.
Възрастови групи: 12+
Индивидуална цена за участие – 330лв.

Район: Мальовишка Рила – Гьолечица – х. Скакавица, Скакавишки водопади
Невероятно зимно приключение с много забавления, игри и смях. Преход със снегоходки с карти и компаси в ръцете през дълбоко покритите със сняг и легенди гори. И още: много игри преди да тръгнем на похода за да се опознаем и свикнем едни с други, въжена градина високо в обсипаните със сняг върхари, за да усетим вкуса на смелостта, както и много планиране и стратегии над картата за да свикнем да сме екип.


—————————————————————————————————————————————————————-

„Старопланински тайни” – Бузлоджа
В студената зимна планина се раждат топли приятелства. Природата не търпи разногласия, но истински уважава групата. Когато излизаме навън, тя ни учи на нови познания и ни дава умения на всяка стъпка.
На това приключение ще се учим да строим снежни иглута за да видим как живеят хората на север. Ще изкачваме планински върхове за да мерим от там до къде ни стига погледа. Ще преминаваме през въжени предизвикателства за да каляваме смелостта си. Ще се събираме около печката за да слушаме песента на огъня.

х. Бузлоджа – 5 дни – 26.12 – 30.12.2014г.
Възрастови групи: 12 – 14г.
Индивидуална цена за участие – 325лв.

Курса е насочен конкретно към тази възрастова група, за да бъде в помощ на подрастващите в тяхното личностно развитие, формиране на групово съзнание и лидерски качества.
Чрез различни предизвикателства участниците ще разкриват индивидуалните си умения. Ще се учим да сме отговорни и комуникативни.
Ще има много игри за опознаване, комуникация и доверие, ще се учим да оцеляваме в планината и разчитаме тайните на снега, ще преминем през въжена градина високо в клоните на дърветата, ще се изкачим на връх
Всичко това ще случваме чрез игри, преживявания и театър.


—————————————————————————————————————————————————————-

„Три цвята бяло алпийско приключение над 2900м.” – Мусала
ТРИ ЦВЯТА, ТРИ ДНИ – ТРИ ХИЛЯДИ МЕТРА!
От нас са снегоходките, алпийските джаджи, картите и компасите, противо-лавинните уреди, раниците и безопастността – от вас куража, желанието да се забавлявате, смеха и любовта към снега и зимната планина.

Мусала – 5 дни – 31.01 – 02.02.2015г.
Възрастови групи: 13+
Индивидуална цена за участие – 200лв.

Забавно приключение със снегоходки, много смях и забавления на невероятно красиви и приказни места.
Изкачваме се от Боровец към х. Ястребец (не се плашете, правим го с кабинковия лифт, за да пестим сили), там слагаме снегоходките на краката и бавно и в екстаз от гледките се изкачваме до заслон „Леденото езеро”. Там скупчени около печката се отпускаме и си разказваме до късно истории и се подготвяме за утрешния ден.
Нощуваме, ставаме рано и се изкачваме до самия Връх Мусала – снимки, прегръдки и другото е история……

—————————————————————————————————————————————————————-

Цената включва:

- Превоз, храна, нощувки хотели, хижи;
- Всякаква специализирана екипировка изискваща се от програмата: раници, планински велосипеди, каяци, снегоходки, и всякакви други консумативи и екипировки свързани с програмите;
- Програма изпълнена с весели преживявания и приключения;
- Застраховка;
- Квалифицирани инструктори по обучение, чрез преживяване на групи сред природата;
- Планински спасител – инструктор по алпинизъм;

Записване:

Училище за приключения „Реверсо”
гр. София
ул. “Виктор Юго” 5 – Клуб на пътешественика (първата пряка вдясно от Орлов мост по Иван Асен).
Координатор: Димитър Грозданов.
Тел: 0888 77 99 79
e-mаil: mail@reverso.bg

Програмите се провеждат при минимум 9 участника.

www.reverso.bg

Публикувано от: