Детски лагер “Алпийско приключение над 2500” /42°10′С – 23°23′И/

Място: Рила, района на Мальовица
Дати: 10.07 – 16.07.2019г.
Възрастова група: 12 – 15г.
Индивидуална цена за участие – 390лв.

Както при всяка експедиция, ще започнем от „ниското“ на палатки между дърветата, където ще се поопознаем, свикнем един с друг и сприятелим чрез игри и забавления. Ще наблегнем на теорията и практиката с джаджите за катерене – по дърветата и близките скали. Ще тренираме заедно за изкачването в по-високата планина. Ще се запознаем с катерачния инвентар – за какви ни служи, как се използва. Когато сме готови, потегляме към границата 2500м изкачвайки един, а защо не и поредица от върхове.

Основни дейности:
• екипни игри
• въжена градина
• пешеходни разходки и преходи
• ориентиране – работа с карти и компас
• изкачване на връх
• катерене
• рисуване и театър

Програма

1 Ден – ЦПШ Мальовица

Пътуваме с организиран транспорт до цпш Мальовица над Говедарци. Организираме си лагера, опъваме заедно палатките на близка до школата полянка. Играем игри за запознанство и постигане на позитивна атмосфера.

детски лагер Реверсо

2 Ден – ЦПШ Мальовица

На следващия ден ще сме в района на школата – ще играем игри за сплотяване на групата. Ще се опознаваме, ще учим за преходи в планината, учим се да работим с карти и компас.
Играем игри тип „групови предизвикателства”- откриваме що за чудо е това „група”, какво е „екип”, как можем да го постигнем. Спим в лагера ни.

3 Ден – работа с въжета и джаджи
Ако вече имаме доверие на хората от групата, значи сме готови да се захванем с истинските предизвикателства – ще преминем през въжена градина с високи и ниски елементи. Учим се как да използваме правилно катерачна екипировка. Спим в лагера ни.

тролей

4 Ден – катерене на скали
Този ден вдигаме летвата и от гората се качваме по-нависоко, към нови предизвикателства. Вече на ръба на гората, в царството на клека, скалите и дивите кози ще се изправим пред истинска скала и ще се опитаме да я изкачим с вече постигнатите умения. Спим последна вечер в лагера ни.

5 Ден – заслон Страшното езеро
Събираме багажа и се отправяме към заслон Страшното езеро. Даже самото име вече респектира. Но както Страшно, то може да е уютно, спокойно и невероятно красиво.
Изкачваме се бавно, като малко по малко прекрачваме във високата планина. Пътьом минаваме през Йончево езеро. Вечерта спим в заслона и на палатки около него.

детски лагер Рила

6 Ден – алпийско приключение над 2500м
Този ден ще се движим над 2500м. От заслон Страшното езеро ще се изкачим до някои от близките върхове в зависимост от времето и възможностите ни. Ще се опитаме да направим траверс на няколко поредни върха, заобиколени от невероятни гледки.
Вечерта спим отново в заслона и на палатки около него.

7 Ден
Слизаме през хижа Мальовица до ЦПШ, където играем последни игри и отделяме време да си разкажем
дискусии и отпътуваме за София.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА УЧАСТИЕ В КУРС
Формуляр за участие в детски лагер
Медицинска информация за участие в детски лагер

Таксата включва:
- Пълен пансион в палатков лагер, планински туристически заслон или хижа;
- Програма тип „казус” за курса;
- Групова застраховка;
- Консумативи, свързани с програмата; наем на екипировка;
- Разрешителни за бивакуване и придвижване в парковете и резерватите;
- Квалифицирани инструктори – планински водачи, планински спасители, инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи, инструктори по алпинизъм и спелеология;
- Подсигурена бивачна и туристическа екипировка за участниците: палатки, раници, шалтета (постелки) и др.
- Организиран транспорт с лицензирана компания за превоз на детски групи.

Настаняване: Хижи и палатков лагер.

Храна: В рамките на курса децата се хранят четири пъти на ден, като задължително едно от ястията е сготвена храна.

Екипировка: Всеки участник сам осигурява личната си екипировка и облекло. Тя включва подходящи дрехи и обувки, спален чувал, фенерче, санитарни принадлежности и др. Ние предоставяме специализираната екипировка – палатки, шалтета, планински велосипеди, лодки, каски, спасителни жилетки, катерачен инвентар, карти, компаси и т.н.

За тази програма осигуряваме раници за участниците – подходящи и удобни за планински преходи (ако държите да сте с ваша лична, моля да ни уведомите).

Транспорт: Всички програми започват от София с организиран транспорт. Ще пътуваме с микробус на транспортна фирма до и от хижа ЦПШ Мальовица.

Краен срок за записване: 2 юли 2019

За въпроси и записвания: mail@reverso.bg или 0877 038 385 – Петя Николова

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585
Публикувано от: