Детски лагер „Морско приключение – Йо – Хо – Хо“ 2019

В разгара на лятото ще се отдадем на двуседмично пиратско приключение. Ще живеем на палатки, но ще превземаме и къщи за гости по пътя си. Знаем местата на едни от малкото пусти плажове в България и ще ви ги разкрием. Освен това, докато се катерите или спускате с въже, ще се разбиват вълни под краката ви. Ще ви покажем хитър и безопасен начин да се спуснете от ръба на скалата до водата по въже!
Ще изградим пиратския си бивак до самите дюни, вечер около огъня ще гледаме звездите и ще кроим планове за следващите дни. Ще построим кораб, ще разчитаме карти и ще търсим съкровища, ще се опитаме да станем приятели.

Място: с. Камен бряг, с. Крапец – Северно Черноморие
Дати: 06.08 – 19.08.2019г.
Възрастова група: 13+
Индивидуална цена за участие – 600лв.

От 7.08 до 11.08 сме настанени в хотел Яйлата в с. Камен бряг. Хотелът представлява голяма къща с красив и голям двор и лятна кухня, където си приготвяме храната за част от храненията (друга част ни я приготвят домакините).
Това е времето, през което свикваме едни с други, опознаваме се, играем различни игри и плуваме в морето. Посвещаваме време и на умението да се катерим с алпийска екипировка по скалите и се подготвяме за едно от предизвикателствата – спускане по въже над водата.

От 14.08 до 18.08 живеем в палатков лагер до къмпинга на с. Крапец, от където взимаме вода за чешмата в лагера ни и ползваме баните. Лагерът ни е разположен в гора и е самостоятелен, без други хора около нас, намираме се на 100м. от плажа и красивите дюни.
Тук се потапяме в пиратската история – търсим съкровища с карти и компас, строим салове и плаваме с тях, правим представления, карнавали и рисуваме – целта ни е много работа в екип, забавление и творчество, като се сплотяваме чрез преживяванията и много интересни и забавни игри.

Общо по време на програмата с децата денонощно има 4 инструктора на Училището, които са специалисти в обучението чрез преживяване, груповата динамика на детски групи сред природата, оказването на първа помощ и забавленията.

Такса за участие: 600 лв.
Цената включва:
- Пълен пансион в хотел и палатков лагер;
- Програма тип „казус” за курса;
- Индивидуални и групови застраховки;
- Консумативи свързани с програмата, наем на екипировка;
- Разрешителни за бивакуване и придвижване в парковете и резерватите;
- Квалифицирани инструктори – планински водачи, планински спасители, инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи, инструктори по алпинизъм и спелеология;
- Подсигурена всякаква необходима бивачна и туристическа екипировка за участниците: палатки, раници, постелки и др.
- Организиран транспорт, лицензиран за превоз на детски групи.

Настаняване: Хотел Яйлата, с. Камен бряг и палатков лагер

Храна: В рамките на курса децата се хранят три пъти на ден, като задължително едно от ястията е сготвена храна + една допълнителна следобедна закуска.

Екипировка: Всеки участник сам осигурява личната си екипировка и облекло. Тя включва подходящи дрехи и обувки, спален чувал, фенерче, санитарни принадлежности и др. Ние предоставяме специализираната екипировка – палатки, шалтета, планински велосипеди, лодки, каски, спасителни жилетки, катерачен инвентар, карти, компаси и т.н.

Транспорт: На 06.08 групата потегля вечерта от София с влак и се прибира на 19.08. сутринта. От Варна до с. Камен Бряг пътуваме с организиран микробус на транспортна фирма. С групата пътуват трима от инструкторите на лагера.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА УЧАСТИЕ В КУРС
Формуляр за участие в детски лагер
Медицинска информация за участие в детски лагер

Краен срок за записване: 31 юли 2019 г.

За въпроси и записвания: mail@reverso.bg или
0877 038 385 – Петя Николова
0888 779 979 – Димитър Грозданов

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585
Публикувано от: