Детски лагер „КРИВА КАПЛА 1”: вело-каяк експедиция

Място: Родопа планина
Дати: 20.07 – 26.07.2019г.
Възрастова група: 13+
Индивидуална цена за участие – 440лв.
Наемът на колелото е 85лв., в случай че нямате собствено.

Лагерите ни ще са в непристъпните и красиви заливи на най-чудните язовири в Родопите, където ще ни се случват безброй приключения, но главно ще сме на две гуми и в кал до ушите. Ще има каяци, въжена градина и всяка вечер ново място с весел огън, около който ще изправяме изкривените през деня капли. През цялото време ще спим на палатки.

детски лагер вело-каяк

Ден 1
Отпътуваме сутринта от паркинга пред Национален стадион Васил Левски, София и пристигаме в Горски център Чатъма на брега на язовир Беглика. Разпъваме палатките и се настаняваме. Запознаваме се и обсъждаме програмата за предстоящите дни.

Ден 2
Караме каяци в язовир Беглика и минаваме през въжената градина на Чатъма. Говорим, смеем се, обсъждаме и свикваме заедно.

Ден 3, 4, 5, 6
След закуска събираме палатките и багажа си и с малки ранички, пълни с вода, сандвичи и връхна дреха, потегляме на вело-преход. Късния следобед или привечер пристигаме в новия лагер, където разпъваме отново палатките. Приготвяме заедно вечерята и хапваме и си говорим около огъня.

Ден 7
Отново събираме палатките и багажите си и потегляме на по-кратък от предходните дни вело-преход. Срещаме се с транспорта ни за София и потегляме на обратно.

Ако смятате да използвате собствено колело, ще ви помолим да ни изпратите негова снимка, за да преценим дали е подходящо за избрания маршрут. Велосипедите на младежите, които ще са със собствени такива, трябва да бъдат предварително сервизирани и да имат резервни гума, лепенки, ухо за дерайльор, както и каска.

Таксата включва:
- Пълен пансион в палатков лагер;
- Програма тип „казус” за курса;
- Групова застраховка;
- Консумативи, свързани с програмата; наем на екипировка;
- Разрешителни за придвижване в парковете и резерватите;
- Квалифицирани инструктори – планински водачи, планински спасители, инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи, инструктори по алпинизъм и спелеология;
- Организиран транспорт с лицензирана компания за превоз на детски групи.

Храна: В рамките на курса децата се хранят три пъти на ден. В дните с преходи и други занимания на открито ще си приготвяме сандвичи за обяд.

Екипировка: Всеки участник сам осигурява личната си екипировка и облекло. Тя включва подходящи дрехи и обувки, фенерче, санитарни принадлежности, спален чувал, малка раница и др. Ние предоставяме специализираната екипировка.

Транспорт: Всички програми започват от София с организиран транспорт. Ще пътуваме с микробус на лицензирана транспортна фирма, а по време на вело-преходите ще има съпровождащ Реверсо бус .

Въпроси, коментари и записвания: mail@reverso.bg или
0877 038 385 – Петя Николова
0888 779 979 – Димитър Грозданов

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА УЧАСТИЕ В КУРС
Формуляр за участие в детски лагер
Медицинска информация за участие в детски лагер

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585
Публикувано от: