Детски ветроходен лагер „Първи порив“

Ветроходният лагер “Първи порив” е за децата, които обичат водните спортове и искат да се докоснат за първи път до истинското ветроходство. В рамките на една седмица те ще се запознаят с основните принципи на ветроходното плаване, като успоредно с това ще се забавляват с колоездене, ориентиране, въжена градина и много екипни игри.

Детски лагер Първи порив

Място: язовир Беглика, Родопи
Дати: 04.08 – 10.08.2019г.
Възрастова група: 10-12 г.
Индивидуална цена за участие – 450лв.
В цената не е включен транспорт.

Лагерът е съвместна продукция на «Реверсо» и «Байкария» със специалното участие на «Вятър и вода».

Програмата включва следните дейности:
– бивакуване на открито и организиране на палатков лагер;
– начално обучение по ветроходство в язовир “Голям Беглик”;
– плаване в екип и формиране на екипаж;
– ориентиране и навигация;
– планинско колоездене;
– преминаване на въжена градина;
– екипни игри и много забавления.

Програмата по дни:
Ден 1. Беглика и горски център “Чатъма”. Децата пристигат по обяд в местността “Самодивска поляна”, разположена на северния бряг на язовир “Голям Беглик”. Отправяме се на пешеходен преход (около 2 часа) до Горски център “Чатъма” като по пътя спираме за почивка, игри за запознаване и обедно похапване на красивата Гержикова поляна. След пристигане на Чатъма и ориентация, се заемаме с устройването на лагера ни за следващата седмица.

Ден 2. Ветроходство и ориентиране. Този ден е предвиден за усвояването на базисни умения и знания за плаването с ветроходна лодка, както и за основните принципи на навигацията и работата с компас. Вечерта се събираме край лагерния огън и си говорим за наученото през деня.

Ден 3. Ветроходство и колоездене. Започваме деня с поделяне на групата на две подгрупи. Първа група влиза във водите на езерото и се отправя на пътешествие към далечните брегове, спирайки за кратко на усамотен остров, а втора група кара колела покрай брега на язовира. Целта е двете групи да се “открият” на специално уречено място, където ще сменят ролите си. Вечерта се прибираме обратно в лагера на Чатъма.

Ден 4. Ветроходство и въжена градина. В четвъртия ден от лагера ще надградим получените до момента знания и умения, а в следобедните часове ще се забавляваме, катерейки се по въжените елементи на градината, изградена в горския център. Разбира се, ще пробваме и 70-метровия тролей, преминаващ над водите на езерото.

Ден 5. Ветроходство, екипни игри и планиране на един приключенски ден. В този ден ще включим в програмата си поредица от екипни игри, които имат за цел сплотяване на участниците в лагера и тяхната подготовка за предизвикателството, което сме подготвили за следващия ден. Игрите включват логически задачи, колективни усилия за преодоляване на препятствия и планиране на общи действия. Ще имаме време и за ветроходство.

Ден 6. Голямото предизвикателство. Този ден е предвиден за провеждането на целодневна игра, включваща всички елементи от предходните дни – плаване, ориентиране, колоездене, катерене, екипни задачи. Съревнованието ще бъде оспорвано, а привечер всички ще се възнаградим с нещо много вкусно.

Ден 7. Ден последен. След закуска ще направим традиционната церемония по закриване на лагера, след което ще се отправим отново на пешеходен преход към местността “Самодивска поляна”, където ще се разделим с пожелание за нови вълнуващи срещи.

Ветроходните занимания ще бъдат проведени от квалифицирани инструктори на Ветроходен клуб “Вятър и вода”, а за нуждите на програмата ще бъдат използвани ветроходни лодки “Ял – 6”.

Таксата включва:
- Пълен пансион в палатков лагер;
- Програма тип „казус” за курса;
- Групова застраховка;
- Консумативи, свързани с програмата; наем на екипировка;
- Разрешителни за придвижване в парковете и резерватите;
- Квалифицирани инструктори – планински водачи, планински спасители, инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи, инструктори по алпинизъм и спелеология;

Храна: В рамките на курса децата се хранят три пъти на ден. В дните с преходи и други занимания на открито ще си приготвяме сандвичи за обяд.

Екипировка: Всеки участник сам осигурява личната си екипировка и облекло. Тя включва подходящи дрехи и обувки, фенерче, санитарни принадлежности, спален чувал, малка раница и др. Ние предоставяме специализираната екипировка.

Транспорт: Не е включен в цената на лагера. При необходимост осигуряваме двупосочен транспорт с лицензирана транспортна компания за маршрута София – яз. Беглика и може да го заявите допълнително на стойност 60лв.

Въпроси, коментари и записвания: mail@reverso.bg или
0877 038 385 – Петя Николова
0888 779 979 – Димитър Грозданов

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА УЧАСТИЕ В КУРС
Формуляр за участие в детски лагер
Медицинска информация за участие в детски лагер

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585

Публикувано от: