Детски лагер КРИВА КАПЛА 1: вело-каяк експедиция 2020

Лагерите ни ще са в непристъпните и красиви заливи на най-чудните язовири в Родопите, където ще ни се случват безброй приключения, но главно ще сме на две гуми и в кал до ушите. Ще има каяци, въжена градина и всяка вечер ново място с весел огън, около който ще изправяме изкривените през деня капли. През цялото време ще спим на палатки, ще приготвяме храната си, ще планираме маршрутите по картата и ще се грижим за велосипедите ни.

Място: Родопа планина
Дати: 01.08 – 07.08.2020г.
Възрастова група: 13+
Индивидуална цена за участие 440лв.
Наемът на колелото е 85лв., в случай че нямате собствено.

Програмата по дни:
Ден 1
Начало: тръгваме рано от стадион В. Левски и след няколко часа попадаме на язовирната стена на Голям Беглик, подготвени сме предварително с раници за каране, разпределяме велосипедите и каските, аптечките, радиостанциите и резервните части и се отправяме на 20-километрова красива обиколка на язовира. Ще спираме да разглеждаме и снимаме, но най-вече ще използваме времето, за да се опознаем и научим най-важните и основни неща за велосипедите и придвижването ни в група. Късния следобед сме на поляната на лагера ни в местността Чатъма за следващите 3 вечери. Организираме палатки, храна, ред и правила. Около огъня продължаваме да говорим за нас и нагласите ни, запознаваме се с програмата за следващия ден.
Ден 2
Задачата ни през деня е да свикнем едни с други, постигаме го чрез игри. Половината от деня сме на високата „въжена градина“, учим се да летим и преодоляваме страха си на махалото, вързано нависоко сред върхарите на боровете. Свикваме да обсъждаме и вземаме решения заедно. Приготвяме вечерята си сами. Вечерта около огъня изговаряме какво ни се е случило, какво ни харесва или тревожи.
Ден 3
Целта е да се превърнем в екип, всеки да си знае ролята, да се изслушваме и да не се караме. Ориентираме се с компаси и карта из непристъпните заливи и острови, работим като задружен екип, карайки каяци в язовир Беглика. Говорим, смеем се, обсъждаме проблемите и свикваме заедно. Вечерта около огъня обсъждаме програмата за следващите дни и маршрутите. Готвим.
Ден 4, 5, 6
След закуска събираме палатките и багажа си и с малки раници, пълни с вода, сандвичи, връхна дреха и резервни части, потегляме на вело-преход. Погрижили сме се за маршрута, ролите в групата, водачите, аптечките, резервните части, радиостанциите и картите. Караме независимо от времето, защото сме подготвени. Късния следобед или привечер пристигаме в новия лагер, където разпъваме отново палатките. Приготвяме заедно вечерята и хапваме, говорим около огъня за приключението, локвите и „онова 5-километрово загубване“.
Ден 7
Отново събираме палатките и багажите си и потегляме на по-кратък от предходните дни вело-преход. Срещаме се с транспорта ни за София и потегляме на обратно. Преди път се събираме в кръг за последно, за да изговорим през какво сме преминали и какво сме преживяли заедно, какво сме научили и какво отнасяме към дома. Равносметка на изминатите километри и начертаните линии на картата.

Ако смятате да използвате собствено колело, ще ви помолим да ни изпратите негова снимка, за да преценим дали е подходящо за избрания маршрут. Велосипедите на младежите, които ще са със собствени такива, трябва да бъдат предварително сервизирани и да имат резервни гума, лепенки, ухо за дерайльор, както и каска.

Таксата включва:
- Пълен пансион в палатков лагер;
- Програма тип „казус” за курса;
- Групова застраховка;
- Консумативи, свързани с програмата; наем на екипировка;
- Разрешителни за придвижване в парковете и резерватите;
- Квалифицирани инструктори – планински водачи, планински спасители, инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи, инструктори по алпинизъм и спелеология;
- Организиран транспорт с лицензирана компания за превоз на детски групи.

Храна: В рамките на курса децата се хранят четри пъти на ден. В дните с преходи и други занимания на открито ще си приготвяме сандвичи за обяд.

Екипировка: Всеки участник сам осигурява личната си екипировка и облекло. Тя включва подходящи дрехи и обувки, фенерче, санитарни принадлежности, спален чувал, малка раница и др. Ние предоставяме специализираната екипировка. Пълен списък с необходимата екипировка може да видите и да свалите от тук.

Транспорт: Всички програми започват от София с организиран транспорт. Ще пътуваме с микробус на лицензирана транспортна фирма, а по време на вело-преходите ще има съпровождащ Реверсо бус за багажа, резервните части и палатки.

Въпроси, коментари и записвания: mail@reverso.bg или
0877 038 385 – Петя Николова
0888 779 979 – Димитър Грозданов

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА УЧАСТИЕ В КУРС
Формуляр за участие в детски лагер
Медицинска информация за участие в детски лагер

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585
Публикувано от: