Детски лагери 2020 – лятна ваканция

ЮНИ

Детски дневен лагер „Приключенски дни“ 5 дни / седмично

Място: в близост до София: Витоша, Лакатник, Скакля, Карлуково, Бели искър, Боров камък…
Дати: 22 – 26 юни и 29 юни – 03 юли 2020
Възрастова група: 7 – 10г.
Индивидуална цена за участие – 490лв за 2 седмици, 260лв за една седмица, 60лв за ден.

2-седмична програма, която всеки ден ще ни води до интересни и красиви места недалеч от София. Места, на които ще откриваме запазени и скрити от погледа природни чудеса и интересни истории. Всяка сутрин от понеделник до петък ще поемаме на лов за приключения, а вечер ще се връщаме у дома, за да разкажем къде сме били, какво сме преживяли и какво сме открили. Ще ви трябват малка раница, бележник, бинокъл, щипка смелост и бъдете колкото си искате любопитни: ще бродим по тайни пътеки и каньони, ще откриваме скрити водопади, ще погледнем към града от високо, ще влизаме в пещери, ще пътуваме с влак. Ще научим за картите и компасите, пътеките и знаците. Ще се катерим, ще се учим как да оцеляваме сред природата, от какво да се пазим и как да я пазим.
Прочети повече. 

„Приключенска мисия в Родопите” – 7 дни

Място: Еко-хотел Здравец, Родопи
Дати: 22.06 – 28.06.2020г.
Възрастова група: 9 – 12г.
Индивидуална цена за участие – 490лв.

Детски лагер за по-малките откриватели и търсачи на приключения и знания за природата и оцеляването. Учим се да сме самостоятелни, да се грижим сами за себе си, когато сме далеч от дома в нови и непознати ситуации и места. Създаваме приятелства, споделяме, откриваме света. Програмата е предназначена да дава увереност и смелост на малките откриватели в изследването на заобикалящия ги свят и собствените им възможности.
Прочети повече. 

ЮЛИ

“Тайната на траките” – 7 дни

Място: Родопа планина, района на връх Перелик и Триградското ждрело.
Дати: 03.07 – 09.07.2020г.
Възрастова група: 12 +
Индивидуална цена за участие – 460лв.

Тип на програмата: Експедиция
В сърцето на планината има приказни и вълшебни места. Места изпълнени със съхранили се през хилядолетията митове и предания. Части от тези митове са достигнали до нас, като легенди и разбъркани и разпръснати от времето следи. Имаме 7 дни за страшно много интересни и леко страшни приключения. Какви ли? Елате и ще разберете кой ще е «Зибайтоса», кой ще е «Жреца», кой ще говори с Вологес и какви ще са предизвикателствата, през които трябва да преминем, за да стигнем до подземното царство…. и да излезем!
Прочети повече:

Детски лагер “Алпийско приключение над 2500″ – 7 дни

Място: Рила, района на Мальовица
Дати: 11.07 – 17.07.2020г.
Възрастова група: 13+
Индивидуална цена за участие – 420лв.

Програмата е насочена към големите младежи, готови да се впуснат в нови предизвикателства, да учат и да откриват. Към тези, които обичат природата, движението и смеха. Към момичетата и момчетата, които искат да видят на какво са способни и да станат още по-уверени. Програмата е изпълнена с преходи, скално катерене, има и въжена градина – висока и предизвикателна. Спи се на палатки, готвим храната си сами, вечер седим около огъня, кроим планове за утрешния ден и се смеем.
Прочети повече:

„Приключенска мисия” – Рила – 7 дни

Място: Рила, хотел Дивите петли
Дати: 11.07 – 17.07.2020г.
Възрастова група: 9 – 12г..
Индивидуална цена за участие – 470лв.

За по-малките приключенци много забавления и весели предизвикателства в полите на Рила. Настаняване в хотелска база „Дивите петли” в местността Гьолечица. Ще има щури игри и дни, изпълнени с приключения. По време на лагера ще творим с глина, бои и естествени материали, ще събираме идеи и впечатления чрез истински предизвикателства. Ще се катерим и ориентираме, ще откриваме различни маршрути и съкровища в гората. Ще се научим как да си помагаме в трудни ситуации и да се справяме с проблемите като задружни приятели, а най-накрая ще изкачим връх Мальовица.
Прочети повече:

“С колела и лодки по вятъра” – Вело-ветроходно приключение

Място: Родопи
Дати: 18.07 – 24.07.2020г.
Възрастова група: 13+
Индивидуална цена за участие – 440лв.
Наемът на колело е 80лв., в случай че нямате собствено.

Детският лагер “С колела и лодки по вятъра” е със страхотна програма и има вече богата традиция. Тази година сме помислили за нови вело маршрути, които да ни заведат до различни вълшебни места из Родопи планина. Ще научим много за велосипедите, безопасността и карането в група, но най-вече ще се превърнем в готов на всичко и задружен екип. Ще плаваме и улавяме вятъра с ветрила.
Програмата започва с 4 дни велосипедни преходи в района на яз. Беглик и яз. Широка поляна – всеки ден ще караме, тръгвайки от лагера ни на Чатъма и на края на деня ще се завръщаме обратно. Всеки ден ще увеличаваме трудността и километрите, ще караме по забравени пътеки и из чудни природни резервати. Следващите дни предизвикателствата продължават с ветроходство сред водната шир. Ще учим как да управляваме ветроходните лодки и как да работим като екипаж в абсолютен синхрон.
Прочети повече:

„Експедиция За планините и хората” – Централен Балкан – 7 дни

Място: Стара планина
Дати: 25.07 – 31.07.2020г.
Възрастова група: 13+
Индивидуална цена за участие – 460лв.

„Експедиция За планините и хората” е много повече от екскурзионно в Стара планина. Това е приключение, което ни помага да опознаем планината и така да открием себе си и неподозираните си възможности. Веднъж видим ли на какво сме способни, никога няма да се примирим с по-малко.
Ще бродим от Априлци до Калофер, пъплейки по гръбнака на планината с възможно най-олекотените си раници. Ще преминем през вековни гори и приказни местности. Ще се движим по планинските пътеки и ще навлезем в легендите на планината.
Прочети повече:

АВГУСТ

„КРИВА КАПЛА 1”: вело-каяк експедиция – 7 дни

Място: Родопа планина
Дати: 01.08 – 07.08.2020г.
Възрастова група: 13+
Индивидуална цена за участие 440лв.

Лагерите ни ще са в непристъпните и красиви заливи на най-чудните язовири в Родопите, където ще ни се случват безброй приключения, но главно ще сме на две гуми и в кал до ушите. Ще има каяци, въжена градина и всяка вечер ново място с весел огън, около който ще изправяме изкривените през деня капли. През цялото време ще спим на палатки. Сигурно накрая на курса ще се превърнем във вело-машини.
Както обичайно, и тази година сме приготвили нов маршрут, за да не ви е скучно, ако сте били на това приключение миналата година. И ако случайно това каране се окаже, че ви е било малко за лятото – е, приготвили сме и „КРИВА КАПЛА 2” през септември.
Наемът на колелото е 85лв., в случай че нямате собствено.
Прочети повече:

Морско приключение Йо-Хо-Хо, 10 дни

„Всеки бурята обича и пиратството го радва…” – стара пиратска песен.

Място: с. Крапец – Северно Черноморие
Дати: 03.08 – 13.08.2020г.
Възрастова група: 11 – 13г.
Индивидуална цена за участие – 550лв.

В разгара на лятото ще се отдадем на истинско пиратско приключение. Ще живеем на палатки. Ще изградим пиратския си бивак до самите дюни, вечер около огъня ще гледаме звездите и ще кроим планове за следващите дни. Ще построим кораб, ще разчитаме карти и ще търсим съкровища, ще се опитаме да станем пирати и най-вече приятели.
Прочети повече:

Морско приключение Йо-Хо-Хо, 12 дни

Място: с. Камен бряг, с. Крапец – Северно Черноморие
Дати: 09.08 – 21.08.2020г.
Възрастова група: 14+
Индивидуална цена за участие – 650лв.

«Йо-хо-хо» … без бутилка ром!

В разгара на лятото ще се отдадем на дълго пиратско приключение. Ще живеем на палатки, но ще превземаме и къщи за гости по пътя си. Знаем местата на едни от малкото пусти плажове в България и ще ви ги разкрием. Освен това, докато се катерите или спускате с въже ще се разбиват вълни под краката ви. Също така, ще ви покажем хитър и безопасен начин да се спуснете от ръба на скалата във водата по въже!
Ще изградим пиратския си бивак до самите дюни, вечер ще зяпаме звездите насядали около огъня и ще кроим планове за следващите дни. Ще построим кораб, ще разчитаме карти и ще търсим съкровища, ще се опитаме да станем приятели.
„НАСТАНАХА ТРУДНИ ВРЕМЕНА, ОБЛАЦИ СЕ СЪБРАХА НА ХОРИЗОНТА. В СЪВЕТА КАПИТАНИТЕ ПОЧНАХА ДА СЕ ОБЗАЛАГАТ – ЩЕ СЕ СЪБЕРЕ ЛИ НЯКОГА ОТНОВО В ПЪЛЕН СЪСТАВ СЛАВНАТА „ПАСМИНА” – СТРАХЪТ НА МОРЕТАТА. ПАЗИТЕЛКИТЕ НА КЪСМЕТА ЗАПОЧНАХА ДА СТРАДАТ – ДО ЕДНА ВЛЮБЕНИ В БОЦМАНА РЕШИХА ДА ВДИГНАТ ПРОКЛЯТИЕТО СИ….. И НЕ УСПЯХА. СЪДБАТА БЕ БЕЗСИЛНА – ВСИЧКО БЕ В РЪЦЕТЕ НА ЕКИПАЖА…”
Прочети повече:

„Морско приключение – Робинзониада”, 10 дни

Място: Иракли – Южно Черноморие

Дати: 22.08 – 01.09.2020г.
Възрастова група: 13+
Индивидуална цена за участие – 550лв

Строеж на пиратско убежище – свободна и защитена пиратска територия…

Безметежни дни на едни от последните некомерсиални места в България. Ще направим уреден лагер в с. Емона, което се намира до нос Емине, ще го превърнем в наш скъп и уютен дом, ще го изпълним с живот – ще го направим наш. Ще плажуваме на Иракли и до Емона. «Това ли ще правим през цялото време?», ще попитате вие. Съвсем не – ще се забавляваме, смеем, лудуваме и разпускаме. Вечерите ще готвим морски специалитети и ще организираме забави и карнавали, а през дните ще плуваме и ще играем игри…
Прочети повече.

„Приключенска мисия в Родопите” – 7 дни

Място: Еко-хотел Здравец, Родопи
Дати: 24.08 – 30.08.2020г.
Възрастова група: 9 – 12г.
Индивидуална цена за участие – 490лв.

По цял ден ще се забавляваме и ще се наслаждаваме на прекрасните гледки, които ни заобикалят. Ще замисляме и осъществяваме експедиции във вековните гори, които ни заобикалят, ще творим с глина, боички и естествени материали, ще се цапаме до ушите, ще се къпем в басейна. Ще преминаваме по въжета, високо опънати из върхарите на дърветата и ще се катерим по катерачна стена, ще пробваме да яздим коне, ще търсим съкровища и скрити легенди, ще откриваме знаците на гората и ще се учим да се ориентираме с карта и компас. А когато срещнем трудности, ще ги преодоляваме с игри. Лагерът ни ще е в Родопите в еко-хотел Здравец, където любезните домакини ще ни гощават с домашно приготвена вкусна храна.
Прочети повече. 

СЕПТЕМВРИ

„КРИВА КАПЛА 2”: чиста вело експедиция – 5 дни

За любителите на планинското колоездене и тези които обичат да приключенстват.

Място: Родопа планина
Дати: 03.09 – 07.09.2019г.
Възрастова група: 13+
Индивидуална цена за участие – 380лв.
Наемът на колелото е 85лв., в случай че нямате собствено.

Програмата е за всички със силен дух и воля, за тези които могат да сами да се справят, но и са добри отборни играчи. Ще се фокусираме изключително върху карането на две гуми, ориентиране с карта и GPS устройства. Ще спим на палатки през цялото време. Ще имате зададена начална и крайна точка на 5-дневния велопреход, а къде ще са разположени лагерите ни – ще решаваме заедно. Така ще проверим дали наистина можем да работим в името на обща цел.
Прочети повече.

Въпроси, коментари и записвания: mail@reverso.bg или

0877 038 385 – Петя Николова

0888 779 979 – Димитър Грозданов

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585

 

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

1. Как става записването? – Изпратете писмо до mail@reversobg.org със запитване за съответен курс. Ние връщаме потвърждение за записването заедно със здравната анкета и декларация за съгласие на родителя и банкова сметка за превеждане на капаро. Около седмица преди лагера правим родителска среща където събираме останалата част от таксата и приемаме документите (в краен случай ги събираме при започване на лагера).

2. Какво става ако участника не може да дойде? – Независимо от причините за невъзможност на детето да участва, ако съобщите това до 15 дни преди началото на лагера, връщаме 100% от преведеното капаро. При отказване от лагер от 1 до 14 дни преди началната дата е възможно да задържим капарото.

3. Какво трябва да си носи участникът?

Списък с личната екипировка - за курсове на планина / за морски курсове

4. Кой се грижи за децата по време на лагерите? - Нашият колектив се състои от инструктори с опит в работата с деца и други дейности на открито. Обикновено по време на лагерите осигуряваме по един инструктор за всеки 5 деца.

5. Колко трудни са заниманията включени в програмите? - Нивото на трудност на заниманията е съобразено с физическите възможности на децата и младежите в съответната възрастова група. След запознаване с участниците се преценява индивидуално дали да бъде увеличен или намален обема на натоварванията. Разбира се целта ни, не е да постигаме високи спортни постижения, а да се забавляваме и прекарваме добре времето си сред природата.

6. Задължително ли е участието в отделните занимания? - Няма нищо задължително. Всичко, което правим има за цел да подобри уменията на отделните участници или да им помогне да преодолеят някои свои страхове (например от високо или тъмно), но никога няма да принудим участник да участва в нещо против волята си.

7. Какви са битовите условия? - Те са различни в зависимост от програмата. При „подвижните“ лагери нощуваме на палатки и съответно всеки ден „изграждаме“ нов лагер. Обикновено това става в близост до чешма или друг източник на питейна вода. В тези случаи имаме определени правила относно ходенето до тоалетна и управлението на отпадъците с цел осигуряване на хигиена и безопасност. Храната си приготвяме като готвим с помощта на газов котлон или директно върху открит огън и се грижим заедно за чистотата на използваната посуда.

Програмите, които се провеждат в бази за настаняване, протичат с различно темпо и правила. Обикновено при тях храната се предоставя от базата, но е възможно на някои места сами да приготвяме част или цялото меню.

За всеки конкретен лагер може да получите подробна програма по дни с описани специфики на транспорт, настаняване и т.н.

8. С какво се хранят децата? - Участниците в лагерите се хранят задължително три пъти на ден плюс малка следобедна закуска. Примерното меню за един ден е следното: закуска – пържени филии със сладко, сирене и чай; обяд – сандвичи с масло, сирене, кашкавал, колбас, домат, краставица плюс плод и вафла; вечеря -готвено ястие и десерт. Ако някой участник има специфични нужди съответно за него се приготвя подходяща храна. Децата е желателно да не носят собствена храна – не насърчаваме консумирането на т.нар. „junk food“  т.е. чипсове, царевични пръчици и т.н.

9. Медицинско обслужване? - Участниците в нашия екип са обучение да осигуряват първа долекарска помощ т.е. да помогнат в случай на охлузване, лека контузия, неразположение. В случай на нужда от по-сериозна лекарска интервенция пострадалия ще бъде транспортиран в рамките на един час до най-близкото болнично заведение. С цел безопасното пребиваване на участниците е необходимо предварително да знаем за тяхното здравословно състояние – алергии, епилепсия, непоносимост и т.н. В този смисъл е важно да бъде попълнена коректно приложената декларация за медицинско състояние.

10. Могат ли децата да използват мобилни телефони, MP3 и други електронни устройства? - Ние не насърчаваме употребата на подобни устройства. Разбира се децата могат да носят със себе си мобилни телефони и да ги използват, за да поддържат връзка с родителите си, но е редно това да става след приключване на занятията за деня т.е. привечер след 19 часа. Злоупотребяването може да доведе до прибирането телефона на участника за определено време или остатъка от лагера.

11. Кой се грижи за дисциплината по време на лагерите? - Спазването на дисциплина е обща отговорност т.е. както на инструкторите, така и на участниците в лагера. Ние се стремим да зададем достатъчно ясно формулирани правила и съответно да съблюдаваме за тяхното спазване. Обикновено инструкторите прекарват около 80% от денонощието заедно с участниците в лагера.

12. Имат ли нужда децата от „джобни“? - Всичко от, което имат нужда по време на лагера е включено в цената. На някои от местата, през които преминаваме, има възможност за закупуване на лакомства, което става под наш контрол. 20лв. обикновено са предостатъчна сума за джобни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА УЧАСТИЕ В КУРС

Формуляр за участие в детски лагер

Медицинска информация за участие в детски лагер


Публикувано от: