Детски морски лагер “Хакуна пирата“

Тринадесет моряка в ковчега на мъртвеца, ЙО – ХО – ХО и бутилка с лимонада!

Безгрижната пиратска дружина си търси Капитан и е готова да се превърне в екипаж. Трябва и кораб, смелост и чест, за да се изправи пред пазителките на късмета и да хвърли заровете на съдбата. Ще приемат ли те облога и пред какви трудности ще ни изправят – предстои да разберем.
Хакуна Пирата е морска програма, която разказва за безлюдни плажове, огън около който седим, а над нас е пълно със звезди. Това е място, на което ще бъдем по пиратски безгрижни и весели, но и място, което ще ни научи да бъдем смели и самостоятелни. Палатковият ни лагер ще е разположен в гората до къмпинг Крапец, зад дюните и на метри от морето.
Ежедневието ни ще преминава между топлите вълни на залива, плажа и прохладата на гората, където ще играем, ще почиваме, рисуваме, готвим и малко по малко ще се превърнем в задружен и сплотен екипаж.
Ще се къпем на воля, ще построим кораб, ще рисуваме телата си, ще ваем амулети от глина, ще рисуваме карти и ще крием съкровища, ще оставяме следи. Ще готвим на огън и сами и ще се грижим за уюта на нашия пиратски лагер.
Ще се учим да се разбираме и да не се караме чрез игри и общи решения и дискусии, ще се стремим да се превърнем в екип и никак да не се отказваме пред предизвикателствата.
Ще се потопим в историите и легендите на мястото, ще проведем експедиция до каменните арки и красоти на юг от нас при с. Тюленово, ще посетим и лечебните и лековити места за кални бани при Шабленска тузла, където веднъж завинаги ще се отървем от комарите и ще се превърнем в истински пирати.
Ще наблюдаваме и изучаваме причудливи представители на птичият свят – намираме се на едно от най големите в Европа места за събиране на птици и отлитането им на юг в Европа. Ще ни съпътстват и още много интересни, щури и странни събития, както подхожда на едно истинско приключение – това е Хакуна пирата!
И да, ще се мажем с масло по няколко пъти на ден, а вечер ще правим магии срещу комари.


Форма за записване

Дати: 30 юли – 9 август и 21-31 август 2024г.
Възрастова група: 11+г.
Цена за участие – 990лв. с транспорт от и до София, 950 лв. с транспорт от и до Варна
-5% за братя и сестри
-5% за записване до 24 май 2024

Морски лагер Хакуна пирата

Основни дейности и цели на програмата:
• екипни игри, умения за екипна работа и разбирателство
• умения за общуване, самостоятелност и поемане на отговорност
• рисуване, работа с глина и естествени материали
• въжени елементи
• пешеходни разходки и преходи
• ориентиране – работа с карти и компас

Описание на програмата:
Ден 0 (21 август 2024)

Събираме се в 21.30ч и отпътуваме с нощен влак към Варна. Пристигаме към 7:10 часа и след малка почивка продължаваме с бус на транспортна фирма към плажа на Крапец. Багажът ни трябва да е подреден в сакове или раници, които можем да носим сами – влаченето на куфар с колелца по дюните е небивалица. Опъваме палатките си и целия лагер, настаняваме се и започваме да работим за приятелската атмосфера в групата чрез игри за запознаване, сближаване и забавление. Обръщаме специално внимание на програмата, правилата и отговорностите ни, навлизаме в историята на лагера. Правим опознавателен обход на местността – къде се намираме и какво ни заобикаля, настройваме се към това, което ни очаква. Вечеря, свободно време и следва дискусията ни за деня – как се чувстваме, какво ни се случва и какво ни предстои.
Ден 1 – Ден 8 (22-29 август)
Всяка сутрин започваме деня като котки – правим упражнения, за да се разсъним, да се разтегнем и да имаме ведро настроение. Ще приготвяме храната си сами и няма да ни е толкова трудно.
По време на програмата ще се посветим на задачата да се сближим и сприятелим, да говорим много по между си и то без да се караме. Ще играем много игри, ще се смеем и забавляваме. Ще вдъхнем живот на истории за скрити съкровища и легенди, ще разчитаме знаци и следи.
Ще създадем историята на групата си сами, ще правим представления и карнавали, ще рисуваме – целта ни е много работа в екип, забавление и творчество, като се сплотяваме чрез преживяванията и интересните и забавни игри.
Ще проведем откривателски експедиции в търсене на малко познатите красоти на северното черноморие, ще наблюдаваме странни и интересни представители на животинското и растителното царство, като и ще научим много за света, който ни заобикаля. Ще имаме специални обучения по първа помощ, адаптирани за детски групи, ще се научим да сме внимателни и предпазливи с водата и какво да правим при инциденти.
Ще дебнем подходяща прогноза за ден без вятър и вълни, за да скачаме от скалите на Камен бряг.
Ще прекараме и един ден на плажа до соленото езеро Шабленска тузла, където ще се намажем като истински пирати с лечебна кал.
Вечер около огъня ще си разказваме страшни истории и ще кроим планове.
Ден 9 (30 август)
Заключителна част – разговори за приключението и всичко ново, което сме научили за себе си, приятелите и морето. С какво си тръгваме, какво ни се случи. Събираме багажите си и лагера. Последни игри, този път само за смях и веселие. Отпътуваме към Варна и пътуваме с нощния влак до София.
Ден 10 (31 август)
Пристигаме по изгрев в София. Раздаваме си топли прегръдки.

Морски лагер Хакуна пирата Реверсо

Цената включва:
- Пълен пансион в палатков лагер;
- Програма тип „казус” за курса, обучения и лекции;
- Групова застраховка;
- Консумативи, свързани с програмата, наем на екипировка;
- Разрешителни за бивакуване и придвижване в парковете и резерватите;
- Квалифицирани инструктори – планински водачи, планински спасители, инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи, инструктори по алпинизъм и спелеология;
- Подсигурена всякаква необходима бивачна и туристическа екипировка за участниците: палатки, постелки и др.
- Организиран транспорт, лицензиран за превоз на детски групи Варна – Крапец, Крапец – Варна, Крапец – Тюленово/Камен бряг – Крапец, Крапец – Шабленска тузла – Крапец
- Транспорт с влак София – Варна и Варна – София.

Настаняване: палатков лагер
Лагерът ни е разположен в прохладната гора зад дюните в непосредствена близост до Къмпинг Крапец на 100м. от плажа. Ще сме разположени на самостоятелно и уютно място.

Храна: В рамките на курса децата се хранят 3 пъти на ден, като задължително едно от ястията е сготвена храна + една следобедна плодова закуска.

Екипировка: Всеки участник сам осигурява личната си екипировка и облекло. Тя включва: малка раница, подходящи дрехи и обувки, спален чувал, челник и резервни батерии, санитарни принадлежности и др. Ние предоставяме специализираната екипировка – палатки, шалтета, карти, компаси и т.н. Може да видите и изтеглите списъка ни с препоръчителната за море лична екипировка тук.

Транспорт: Групата потегля вечерта от София с нощен влак и пътува в пътнически вагон втора класа. От Варна до Крапец пътува с лицензиран транспорт. На прибиране пътува с лицензиран транспорт до Варна и с нощен влак до София 21:40ч – 07:45ч.


Форма за записване

Ако имате въпроси към нас:
mail@reverso.bg или
0877 038 385 – Петя Николова
0888 779 979 – Димитър Грозданов

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585

Публикувано от: