Детски морски лагер „Йо-хо-хо“ 2020, 10 дни

В разгара на лятото ще се отдадем на истинско пиратско приключение. Ще живеем на палатки. Знаем местата на едни от малкото пусти плажове в България и ще ви ги разкрием.
Ще изградим пиратския си бивак до самите дюни, вечер около огъня ще гледаме звездите и ще кроим планове за следващите дни. Ще построим кораб, ще разчитаме карти и ще търсим съкровища, ще се опитаме да станем пирати и най-вече приятели.

Място: с. Крапец – Северно Черноморие
Дати: 03.08 – 13.08.2020г.
Възрастова група: 11 – 13г.
Индивидуална цена за участие – 550лв.

„Пиратите – някога страшилище за всеки, тръгнал да прекосява известните морета – попадат на непознат и може би безлюден остров на края на света, загубили са кораба и късмета си, а заедно с тях и смелостта и куража си.
За да опазят честта си и да се сдобият с кораб, пиратите трябва да изпълнят едно едничко условие на Пазителките на късмета – да се превърнат в задружен и неустрашим екипаж.
Как се става екипаж и през какви предизвикателства трябва да се премине? – това знаят пратениците на съвета на капитаните.“

Йо-хо-хо Крапец 11-13г.

Тръгваме от София с рейс до гр. Каварна. От там стигаме до лагера ни с организиран превоз на лицензирана транспортна фирма. Лагерът ни е разположен в прохладна гора на 100м. от дюните и плажа. В непосредствена близост до нас е къмпинг Крапец, чиято инфраструктура използваме за вода за чешмата в лагера ни, както и за баня и сладолед.
По време на програмата ще се посветим на задачата да се сближим, сприятелим, да говорим много по между си и то без да се караме. Ще играем много игри, ще се смеем и забавляваме. Ще вдъхнем живот на пиратската история – търсим съкровища с карти и компаси, строим салове и плаваме с тях, правим представления, карнавали и рисуваме – целта ни е много работа в екип, забавление и творчество, като се сплотяваме чрез преживяванията и интересните и забавни игри. През ден два ще правим пиратски набези до интересни и забележителни места в района, като нос Калиакра, крайбрежието на Камен Бряг и Тюленоево, Шабла и Тузлата. До там ще стигаме с организиран превоз и ще наблюдаваме птици, учим за историята ни и археологията или просто ще пробваме какво е да скочиш от скалата във водата, или да се катериш с въжета и алпийска екипировка над вълните.
Общо по време на програмата с децата денонощно има 4 инструктора на Училището, които са специалисти в обучението чрез преживяване, груповата динамика на детски групи сред природата, оказването на първа помощ и забавленията.

Цената включва:
- Пълен пансион в палатков лагер;
- Програма тип „казус” за курса;
- Индивидуални и групови застраховки;
- Консумативи свързани с програмата, наем на екипировка;
- Разрешителни за бивакуване и придвижване в парковете и резерватите;
- Квалифицирани инструктори – планински водачи, планински спасители, инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи, инструктори по алпинизъм и спелеология;
- Подсигурена всякаква необходима бивачна и туристическа екипировка за участниците: палатки, раници, постелки и др.
- Организиран транспорт, лицензиран за превоз на детски групи и обществен превоз.

Крапец, детски лагер Йо-хо-хо, 11-13г.

Настаняване: палатков лагер

Храна: В рамките на курса децата се хранят 3 пъти на ден, като задължително едно от ястията е сготвена храна + една допълнителна следобедна закуска от плодове и/или нещо сладко.

Екипировка: Всеки участник сам осигурява личната си екипировка и облекло. Тя включва подходящи дрехи и обувки, спален чувал, фенерче, санитарни принадлежности и др. Ние предоставяме специализираната екипировка – палатки, шалтета, катерачен инвентар, карти, компаси и т.н.

Транспорт: Групата потегля вечерта на 3-ти август 2020 от София с рейс от Централна автогара и се прибира на 13-ти август 2020 сутринта на същото място.

Въпроси, коментари и записвания:
mail@reverso.bg или
0877 038 385 – Петя Николова
0888 779 979 – Димитър Грозданов

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА УЧАСТИЕ В КУРС
Формуляр за участие в детски лагер
Медицинска информация за участие в детски лагер

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585
Публикувано от: