Дневен лагер „Приключенски дни“, 17-21 юни 2024

Дневен лагер, който сме подготвили в началото на ваканцията за млади приключенци и откриватели. Всеки ден ще стигаме до красиви и диви места недалеч от София. Места, на които ще откриваме запазени и скрити от погледа природни чудеса и интересни истории.
Всяка сутрин от понеделник до петък ще поемаме на лов за приключения, а вечер ще се връщаме у дома нацапани и уморени, за да разкажем къде сме били, какво сме преживяли и какво сме открили.
Ще ви трябват малка раница, бележник, бинокъл, щипка смелост и бъдете колкото си искате любопитни: ще бродим по тайни пътеки и каньони, ще откриваме скрити водопади, ще погледнем към града от високо, ще влизаме в пещери, ще пътуваме с влак, ще се катерим, ще има и по някоя и друга лудория, ще научим много за природата, която ни заобикаля, ще бъдем задружни, ще видим как може да си помагаме, да не се разправяме, а да се смеем заедно. Ще научим за картите и компасите, пътеките и знаците, ще се губим понякога – ще изследваме непознати места. Ще боравим с алпийска екипировка – ще се катерим, ще се учим как да оцеляваме сред природата, от какво да се пазим и как да я пазим.

Дневен лагер 2024

Програмата включва следните дейности:
– пешеходни преходи и посещаване на природни и исторически забележителности;
– начални занимания по скално катерене, спелеология и игри с въжени елементи, умения за оцеляване и ориентиране;
– наблюдение на различни животински и растителни видове;
– игри и забавления, работа в екип.

Място: Витоша, Рила, Искърско дефиле
Дати: 17-21 юни, 24-28 юни, 01 – 05 юли 2024
Възрастова група: 8 – 12г., завършили 1-4 клас
Цена за участие – 390лв за една седмица, по 90лв/ден за избрани 1, 2, 3 или 4 дни от седмицата.
-5% за братя и сестри
-5% за участие във втора седмица

Програмата по дни за 17-21 юни 2024:

Ден 1 (17 юни) Витоша – поляните над Железница, пристъпяме към Плана. Голям откривателски поход, много игри, реки за прескачане и първи уроци за придвижване сред природата, правила и безопасност. Първи примери по задружност и екипност – как се придвижваме в група, за какво внимаваме, как се пазим и се грижим едни за други, какви са правилата на нашата група и нашите отговорности. Този ден ще погледнем Парк Витоша от скритата му и вълшебна страна: диви и запазени непокътнати места на една ръка разстояние. През този ден ще имаме и задача да изградим основите, върху които ще построим нашия изследователски екип.

Ден 2 (18 юни) Рила – Мальовишка долина – Яворова поляна – х. Вада. Ще посетим подножието на Рила по един маршрут, преминаващ през вековни гори и забързани пенливи потоци. Пътят ни ще е изпълнен с приключения и игри. Целта ни е да се придвижваме и оцеляваме сред природата и едновременно с това да си помагаме и да мислим за опасностите. На една от спирките ни ще посетим истинско горско училище, което ще ни помогне да се доближим до растителните и животински обитатели на парка и да научим повече за тях.

Дневни лагери

Ден 3 (19 юни) Витоша – изследователски поход: местността Златните мостове – Платото – резерват Торфено Бранище – х. Алеко.
Ще поговорим за правилата на групата, как се придвижваме в планината и как разчитаме картите и маркировките по маршрутите. Ще се изкачим нависоко в безлесния пояс на любимата ни планина, където ще прекосим алпийски ливади и торфени местности. Ще научим много за обитателите на парка и как може да подкрепим възстановяването на природата.
През деня ще ни съпътстват много игри, реки за прескачане и уроци за придвижване сред природата, правила и безопасност. Примери по задружност и екипност – как се придвижваме в група, за какво внимаваме, как се пазим и се грижим едни за други. Резерват „Торфено бранище” e уникална еко-система на няколко хиляди години – дом на животинско и растително многообразие.

Ден 4 (20 юни) Витоша – още един изследователски ден: х. Алеко, Меча поляна, Бистрица. Ще преговорим правилата на групата, ще продължим да се учим как се придвижваме в планината и как разчитаме картите и маркировките по маршрутите. Ще прекосим алпийски ливади и гористи местности, ще научим много за обитателите на парка и как може да подкрепим възстановяването на природата.
През деня ще ни съпътстват много игри, реки за прескачане и уроци за придвижване сред природата, правила и безопастност. Почти през цялото време ще сме под сенките на гората на прохладно и по зелена маркировка.

Ден 5 (21 юни) Искърско дефиле: Лакатник. Темната пещера е система на няколко етажа, прорязана от няколко реки, има си собствени водопади и езера – един малък скрит подземен свят със собствени интересни обитатели, които живеят по странен и интересен начин. Ще навлезем в тъмното, за да научим много за подземните обитатели, ще направим карта на входните части на пещерата и ще открием нещо,. Ще се разходим по тясна пътечка до Синия вир и ако искаме, ще да се разхладим в него.

Лакатник Синия вир

Вижте програмите за следващите седмици – всеки ден е различен: 24-28 юни 2024, 01 – 05 юли 2024


Форма за записване

Общи условия за записване и участие.

Дневен лагер Реверсо

Може да разгледате албум със снимки от седмица с приключенски дни през отминалото лято тук.

Таксата включва:
- Програма за курса;
- Групова застраховка;
- Консумативи, свързани с програмата; наем на екипировка при необходимост;
- Разрешителни за придвижване в парковете и резерватите;
- Квалифицирани инструктори – планински водачи, планински спасители, инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи, инструктори по алпинизъм и спелеология;
- Организиран транспорт с лицензирана компания за превоз на детски групи или обществен превоз.

Храна: В рамките на курса децата се хранят с храна, подготвена от вкъщи – сандвичи, плодове и / или други подходящи продукти за пикник.

Екипировка: Всеки участник сам осигурява личната си екипировка и облекло. Тя включва малка раница, подходящи дрехи и обувки, санитарни принадлежности, вода, шапка с козирка, кремче с UV фактор над 20 и др. Ние предоставяме специализираната екипировка.

Транспорт: Всички програми започват от София с организиран транспорт. Ще пътуваме с микробус на лицензирана транспортна фирма или с влак. Среща за тръгване: 8:30 ч. и среща за прибиране 18:00 ч. на паркинга пред централния вход на стадион Васил Левски в дните, в които пътуваме с автобус (понеделник – четвъртък).
Среща за тръгване в 7,50 ч. и прибиране в 18:20ч. до входа на магазин Била на Централна гара в дните, в които пътуваме с влак (само петък).


Форма за записване

Общи условия за записване и участие.

Ако имате въпроси към нас:
mail@reverso.bg или
0877 038 385 – Петя Николова
0888 779 979 – Димитър Грозданов

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585

Публикувано от: