Детски летни лагери 2013


Детски летни лагери

Програми: май – септември 2013г.

МАЙ

1. “Неочаквана ваканция” – яз. Беглика, Родопи – 5 дни – 280 лв.
За любителите на планинското колоездене, плуването с каяци и тези които обичат да приключенстват.
01.05. – 05.05.2013г.
Възрастова група: 12+

Ще се установим в кокетни бунгала, разположени до брега. Сутрин и вечер от мъглата над водата изплуват нереални картини, през това време ние ще сме разположени около камината на топло и ще кроим планове за следващото приключение. Там ще си готвим и ще си разказваме истории.
Ще караме колела, наслаждавайки се на невероятните цветове на есента, ще погледнем на бреговете от вътре навън – обикаляйки язовира с каяци.
Ще направим пикник на необитаем остров, ще влезем в пещера, ще се катерим и летим по въжета на високо сред върхарите на вековните борове – ще се забавляваме и най-важното ще го правим ЗАЕДНО.

2. Подземно приключение – Карлуково – Искърското дефиле, Карлуково – 4 дни – 230лв.
Въжетата от нас, куража от вас!
23.05. – 26.05.2013г.
Възрастова група: 11 – 15г.

Палатки, веселба край огъня, влизане в пещери, катерене и много работа с пещерните и алпийски джаджи. Естествено манджите, историите и спомените сами ще си ги забъркваме.

ЮНИ

1. “Приключенска мисия” – Рила: х-л „Дивите петли” – 6 дни – 430лв.
16.06 – 21.06.2013г.
Възрастова група: 8 – 11г.

НОВА ПРОГРАМА!

За най-малките приключенци много забавления и весели предизвикателства в полите на Рила. Настаняване в хотелска база „Дивите петли” в местността Гьолечица. Ще има щури игри и дни изпълнени с приключения. Въжена градина, катерене, ориентиране – откриване на различни маршрути и съкровища в гората. Ще се научим как да си помагаме в трудни ситуации и да се справяме с проблемите като задружни приятели, а най-накраят ще изкачим връх.

2. “Ветроходно приключение” – яз. Искър – Рила – 4 дни – 390лв.
23.06 – 27.06.2013г.
Възрастова група: 9 – 14г.

НОВА ПРОГРАМА!

Едно истинско приключение – далеч от дома, по време на което ще се научим да улавяме вятъра и да плаваме с ВЕТРОХОДНА ЛОДКА към неизследвани заливи. Ще спим в бунгала на брега, вечер ще разучаваме картата на „голямата вода” около огъня, а през деня ще сме откриватели на неизследвани земи отвъд хоризинта. Ще помагаме на приятелите до нас и ще разчитаме на тях – ще имаме обща цел: ДА СТАНЕМ ЕКИПАЖ.

ЮЛИ

1. „Експедиция следа 12 – по следите на завета” – Родопи – 7 дни – 400лв.

”Епизод две: Тракология – втора част – за напреднали и не само!”
03.07 – 09.07.2013г.
Възрастова група: 11 – 15г.

Ще се движим по древен, много древен път из дебрите на Родопите. Път обединявал стражевите крепости около основното светилище на Бесите. Ще търсим какво са опазвали и къде. И за да сме в крак с модерната приключенска археология, която не знае граници за своите изследвания, ще спим и оцеляваме там където ни изведе пътя, ще влизаме в пещери и ще се спускаме по водопади, ще ни се случват безброй интересни и леко страшни неща. А какви ще са те, пътя към завета ще покаже.

2. “Експедиция следа 12 – тайната на траките” – Родопи – 8 дни – 450лв.
Тракология първа част – ПОСВЕЩЕНИЕТО.
13.07 – 20.07.2013г.
Възрастови групи: 12 – 16г.

Изберете ли си този курс, стягайте раниците, защото ще се броди по гърба на планината по стари римски пътища. Започваме от х. «Перелик», където се аклиматизираме, «отскачаме» до х. «Ледницата», тука има и пещера, която няма да пропуснем! Следва с. Мугла, после местността «Чаирите» и спускаме към с. Триград. Няма страшно – имаме 5 дни за това! В с. Триград разпъваме палатките и вадим въжетата и лодките! Имаме 3 дни за страшно много приключения. Какви ли? Елате и ще разберете!

3. “Алпийско приключение – над 2500” – Рила /42°10′С – 23°23′И/ – 6 дни – 370лв.
Какво ли ще се случва през тези 6 дни и нощи?
23.07 – 28.07.2013г.
Възрастови групи: 9 – 14г.

Както обикновенно ще започнем от «ниското» на палатки между дърветата, където ще се поопознаем, свикнем един с друг и по-сприятелим, чрез много игри и забавления. Ще наблегнем на теорията и практиката с джаджите за катерене – по дърветата и близките скали. Целта е да станем «катерачни машини». Когато сме готови потегляме към връх „Злият зъб”, под който правим атакуващ лагер на заслон „БАК” на 2500м. н.м.в. и чакаме времето да позволи. Когато това стане, изпълзяваме по някой от ръбовете му с въжетата и джаджите.

АВГУСТ

1. “Вело-каяк експедиция – КРИВА СПИЦА” – Родопи – 7 дни – 450лв.
За любителите на планинското колоездене и тези които обичат да приключенстват.
31.07 – 06.08.2013г.
Две възрастови групи: 12+

НОВА ПРОГРАМА – НОВ МАРШРУТ!

Лагерите ще са в непристъпни и красиви заливи на най-чудните язовири в Родопите, където ще ни се случват безброй приключения, но главно ще сме на две гуми и ще сме в кал до ушите. Ще има каяци, въжени градини и всяка вечер нов готин лагер с весел огън, около който ще изправяме изкривените през деня спици.
За тези които нямат mtb наем за курса 75лв.

2. „Морско приключение – Йо – Хо – Хо” – 14 дни – 595лв.
„Всеки бурята обича и пиратството го радва……” – стара пиратска песен.
„Знакът е изтеглен, знамението е ВЯРНО!”

08.08. – 21.08.2013г.
Възрастова групи: 12+

«Йо-хо-хо» … без бутилка ром!

В разгара на лятото ще се отдадем на двуседмично пиратско приключение. Ще живеем на палатки, но ще превземаме и къщи за гости по пътя си. Знаем местата на едни от малкото пусти плажове в България и ще ви ги разкрием. Освен това, докато се катерите или спускате с въже ще се разбиват вълни под краката ви. Също така, ще ви покажем хитър и безопасен начин да се спуснете от ръба на скалата във водата, по въже!

„НАСТАНАХА ТРУДНИ ВРЕМЕНА, ОБЛАЦИ СЕ СЪБРАХА НА ХОРИЗОНТА. В СЪВЕТА КАПИТАНИТЕ ПОЧНАХА ДА СЕ ОБЗАЛАГАТ – ЩЕ СЕ СЪБЕРЕ ЛИ НЯКОГА ОТНОВО В ПЪЛЕН СЪСТАВ СЛАВНАТА ПАСМИНА – СТРАХЪТ НА МОРЕТАТА. ПАЗИТЕЛКИТЕ НА КЪСМЕТА ЗАПОЧНАХА ДА СТРАДАТ – ДО ЕДНА ВЛЮБЕНИ В БОЦМАНА РЕШИХА ДА ВДИГНАТ ПРОКЛЯТИЕТО СИ….. И НЕ УСПЯХА. СЪДБАТА БЕ БЕЗСИЛНА – ВСИЧКО БЕ В РЪЦЕТЕ НА ЕКИПАЖА……..”

3. „Морско приключение – Робинзониада” – 11 дни – 520лв.
21.08 – 31.08.2013г. – Южно черноморие
Възрастова група: 12+

НОВА ПРОГРАМА!

Строеж на пиратско убежище – свободна и защитена от родители пиратска територия…..
Безметежни дни на един от последните пусти плажове в България – на бивак в приказна гора на 30м. от брега. Ще направим огромен и прекрасно уреден лагер, ще го превърнем в наш скъп и уютен дом, ще го изпълним с живот – ще го направим наш. «Това ли ще правим през цялото време?», ще попитате вие. Съвсем не! Ще се забавляваме, смеем, лудуваме и почиваме. Вечерите ще готвим морски специалитети и ще организираме забави и карнавали, а през дните ще….. най-добре елате, за да видите!

СЕПТЕМВРИ

1. „Подземно приключение” – Враца – 6 дни – 350лв.
Пещеризони – основното ви облекло по време на този курс! Много кал и приключения!
03.09 – 08.09.2013г.
Възрастова група: 9 – 14г.

НОВА ПРОГРАМА!

Района «бъка» от скали и пещери, които ви очакват! Ще се разположим на добре закътана полянка много близо до пещерата «Леденика». Там ще живеем в следващите 6 дни. Междувременно ще сме страшно заети. Ще разберем как се чустват истинските катерачи по средата на скалата и къде «зимуват» прилепите!

2. “Подземно приключение” – Карлуково – 5дни – 250лв.
Въжетата от нас, куража от вас!
09.09 – 13.09.2013г.
Възрастови групи: 12+

НОВА ПРОГРАМА!

В този район има около 500 пещери. Няма да ни стигне времето за всички, но ще направим каквото можем, за да се докоснете до подземното царство на България.
Чували ли сте за „Проходна” – най-голямата проходна пещера в България? А за огромния и вход, за „ОЧИТЕ” на тавана? Е, независимо от отговора присъединете се към нас, защото ще бъде интересно имайки предвид палатките, пещерните джаджи, тролеите, походите, катеренето, игрите, вечерните огньове, сладките манджи които сами ще си забърквате, и спомените които ще запазите!

—————————————————————————————————————————————————————-

Цената включва:

- Организиран превоз;

- Пълен пансион в палатков лагер, хотел или хижа;

- Програма тип „казус” за курса;

- Индивидуални и групови застраховки;

- Консумативи свързани с програмата, наем на екипировка;

- Разрешителни за бивакуване и придвижване в парковете и резерватите;

- Квалифицирани инструктори – планински спасители, инструктори по Обучение чрез преживяване на детски групи, инструктори по алпинизъм и спелеология;

- Подсигурена ВСЯКАКВА необходима бивачна и туристическа екипировка за участниците: палатки, раници, спални чували, постелки и др.

Записване:

Училище за приключения „Реверсо”
гр. София
ул. Гурко 34, вх. Б – сутерен (близо до кръстовището на ул. “Гурко” и ул. “Цар Иван Шишман”)
Тел. 02/980 57 67
GSM: 0877 66 33 40
e-mаil: mail@reverso.bg

Координатори:

Димитър Грозданов
GSM: 0888 77 99 79

Явор Цветанов
GSM: 0885 30 16 81

Записването започва от 01.05.2013г.
Програмите се провеждат при минимум 9 участника.

www.reverso.bg

Публикувано от: