Пролетна ваканция 2020 – Подземно приключение Карлуково

Детски лагер за всички, които обичат катеренето по скали, влизането в пещери, смеха с нови приятели и щурите игри из красивите пролетни поляни. Най-вече за тези, които не спират да откриват, да учат нови неща и да се удивляват.
Програмата е подходяща за деца на 9 – 12 години.

По време на нашето подземно приключение ще се катерим, ще влизаме в няколко пещери, ще се спускаме с въжета и естествено ще си говорим около лагерния огън, взирайки се в звездите и правейки планове за следващия ден. Ще откриваме заедно затънтени каньони, в които не стъпва често човешки крак. Ще ползваме въжета, каски, седалки и останалата необходима екипировка, а пътя ще намираме с карти и компаси, внимавайки за посоките. Лагерът ще се проведе в района на Карлуково през пролетната ваканция за 6 дни.
Дати за провеждане: 11 април – 16 април 2020г.
Краен срок за записване: 01. април 2020г.

Програмата по дни:
Ден 1 (11.04.2020) Отпътуваме рано сутринта от паркинга пред Национален стадион „Васил Левски”. След пристигане се настаняваме в хотел „Национален пещерен дом” в Карлуково. Разделяме се на групи и играем игри, целта на която е да се опознаем и сближим, както и да постигнем приятелска и забавна атмосфера. Обсъждаме програмата и правилата, навлизаме в историята на лагера. Правим разходка из околноста, стигаме до пещерата Проходна и наоколо, за да знаем къде се намираме и какво ни заобикаля.
Ден 2 (12.04.2020)Продължаваме с игрите , които ни помагат в основната ни задача: да се превърнем в сплотен и задружен екип, който провежда подземни експедиции. Ще обърнем специално внимание на това – как говорим по между си и как вземаме общи решения.
Ще се учим как да работим правилно с алпийска и спелео екипировка, ще имаме скално катерене и ще се учим как да се спускане с въже по скала. Ще прекараме целия ден на катерачните маршрути в скалния феномен пещерата Проходна.

Детски лагер пролетна ваканция 2019 Карлуково

Ден 3 (13.04.2020)Ще се научим как да използваме карта и компас, за да се ориентираме Ще бродим из пътеките около причудливите скални феномени и ще направим карта на района и пещерите изпълнени с легенди. Ще научим как да си помагаме и действаме като задружен екип при трудни ситуации. Ще учим за първата помощ. Ще продължим с опознаването на екипировката и работата с въжетата. Вечерта ще прекараме около огъня под звездите, а след вечеря ще изготвим плановете за утрешният ден.
Ден 4 (14.04.2020)Експедиция „Задънен дол“ – тренировка на наученото до сега, разпределение на ролите и задачите в екипа. Ще се спускаме с въже по скала, ще се катерим, ще посетим пещера „Задъненка“ и ще научим много за подземните обитатели. Вечер около огъня.
Ден 5 (15.04.2020) Научно-изследователска експедиция под земната повърхност – този ден ще отделим за влизане в пещерата Свирчовица. За да се справим добре, ще трябва да работим в силен екип и да планираме заедно всичко. Ще направим преброяване на летящите подземни обитатели.
Ден 6 (16.04.2020) Обсъждаме какво преживяхме и какво ново научихме за себе си и света около нас. Играем игри в района на хотела. Обядваме, оправяме багажа си и отпътуваме към София.
Програмата е съобразена с възможностите на възрастовите групи и е в игрова и забавна форма. Практиките – влизанията в пещери, катеренето и обученията са съобразени с възрастта на децата. От първостепенна важност са емоционалната и физическа безопасност на участниците.

Програмата се осъществява съвместно с Лагер Беглика на Сдружение Байкария

Условия за участие:
Съгласие за участие и подходящо здравословно състояние. Участниците трябва да попадат в определената за курса възрастова група (9-12) и да са в добро здравословно състояние, което се декларира с декларация. Задължително е попълването на декларация за съгласие за участие от страна на родителите на участника.
Необходими документи:
Формуляр за участие в детски лагер
Медицинска информация за участие в детски лагер

Настаняване
Участниците се настаняват в хотел „Национален пещерен дом” – Карлуково.

Храна
В рамките на курса децата се хранят три пъти на ден в ресторанта на хотела. Допълнително осигуряваме вафли и плодове като подкрепителна следобедна закуска.

Екипировка
Всеки участник сам осигурява личната екипировка. Тя включва подходящи дрехи и обувки, санитарни принадлежности. Ние предоставяме специализираната екипировка – алпийска и спелео екипировка, карти, компаси и всичко друго необходимо за провеждане на програмата.

Транспорт
Заплаща се допълнително. Тръгването е в 09:00ч. от паркинга пред Националния стадион. Връщането ще бъде на същото място, като часа ще уточним допълнително.

Такса за участие: 430 лв
Таксата включва, настаняване, храна, квалифицирани инструктори, специализирана екипировка, застраховка. Таксата е валидна при минимум 10 участника.

Въпроси, коментари и записвания:
mail@reverso.bg или 0888 779 979 – Димитър Грозданов

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585
Публикувано от: