Ски лагер в Родопите: с дъх на зима 2019

Местата за тази програма са изчерпани. Може да разгледате другите ни предложения.

Ако обичате зимата и искате да се научите или да затвърдите знанията си в ските – този лагер е за вас. Меките форми на родопските гори ще ни приютят, за да дишаме с пълни гърди чистия въздух, да се забавляваме и овладяваме скоростта на пистата.

Възраст: лагерът е подходящ за деца на възраст 9-12 години.
Дати за провеждане: 01-05.02.2019 г.
Краен срок за записване: 20 януари 2019
Район: Родопи – Еко хотел „Здравец“

Карането на ски ще е в основата на това приключение, но веселите игри и забавлението ще са наш постоянен спътник. По време на лагера ще се научим да побеждаваме гравитацията и да владеем ските, как да падаме безболезнено, а после и да се движим, качени върху ските! А накрая, ще рисуваме собствени рисунки по склона.
Времето след това ще запълваме с игри, които ще ни помогнат да се сприятелим, а после ще научим повече за зимната планина и пързалянето във всичките му форми.

От нас са ски учителите, прекрасното място, което ще ви разкрием, и безопастността. А от вас – куража, желанието да се забавлявате, смеха и любовта към снега и зимната планина.

Ден 1 (01.02.2019)
Пътуваме по обяд от София и се настаняваме в уютния еко хотел „Здравец“. След това ще се запознаем с останалите в групата и ще научим повече за местността, в която се намираме. Разпределяме си ските и подготвяме екипировката и уреждаме битовите въпроси, какво очакваме и какво предстои да ни се случи по време на лагера.

Ден 2. (02.02.2019)
Денят, в който ще разберем кой на какво ниво е. На практика. =) Оформяне на групите по нива и владеене на ските.
Има и БАСЕЙН!

Ден 3. (03.02.2019)
Отново сме на ските – някои учат нови неща, други затвърждават знанията си. Ще имаме време да научим нещо и за ориентирането и работата с карти и компаси, за да знаем къде искаме да стигнат и къде могат да ни заведат ските ни през зимата.
От водата под формата на сняг, отново скачаме в топлата вода на басейна.

Ден 4. (04.02.2019)
Каране на ски, разбира се. Допълнителните знания, които ще получим днес, са по първа помощ за деца – какво да правим на пистата при инцидент. Ще започнем да трупаме и умения за оцеляване сред зимната природа и знания за планината. Знаете какво следва…

Ден 5. (05.02.2019)
След закуска ще покараме ски до обяд, за да осъзнаем колко много сме напреднали, после ще направим традиционно закриване на курса като си припомняме хубавите моменти от прекараното време заедно. Обядваме късно и отпътуваме към София.

*Така описаната програма може да претърпи малки промени по решение на инструкторите в зависимост от индивидуалните особености на групата и метеорологичните условия.

Такса за участие: 395 лв.
Таксата е валидна при минимум 15 участници.

Цената включва:
• храна и нощувки в хотел „Здравец“;
• екипировка, свързана със съпътстващите занимания – карти, компаси, лавинни уреди и т.н.;
• програма изпълнена с весели преживявания и приключения;
• застраховка;
• квалифицирани инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи сред природата – ски учители;
• ски карти
• транспорт

Цената НЕ включва наем на ски екипировка – може да бъде наета на място. Цената е 10лв./ден.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА УЧАСТИЕ В КУРС:
Здравна анкета
Списък болести
Декларация за информираност

Списък с необходимата зимна екипировка може да свалите от тук.

Въпроси, коментари и записвания: mail@reversobg.org и bikearea@gmail.com
Димитър Грозданов – 0888 779979
Стела Калоянова – 0889 698182 (след 08.12.)

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585
Публикувано от: