Ски лагер в Рила: Мальовица 2020

Ски лагер за тези от вас, които обичат зимата и искат да направят първите си стъпки на ски или пък вече имат някакъв опит и искат да затвърдят знанията и уменията си. Боровата гора на Мальовишка долина ще ни приюти, за да дишаме с пълни гърди чистия въздух, да се забавляваме и овладяваме скоростта на пистата.

Възраст: лагерът е подходящ за деца на възраст 9-12 години.
Дати за провеждане: 05-09.02.2020 г.
Краен срок за записване: 27 януари 2020
Район: Рила – Мальовишка долина, хотел Ален мак

Карането на ски ще е в основата на това приключение, но веселите игри и забавлението ще са наш постоянен спътник. По време на лагера ще се научим как да побеждаваме гравитацията, как да падаме безопасно, а после и да се движим, качени върху ските! А накрая ще рисуваме собствени рисунки по склона.
Времето след това ще запълваме с игри, които ще ни помогнат да се сприятелим, а после ще научим повече за зимната планина и пързалянето във всичките му форми.

От нас са ски учителите, прекрасното място, което ще ви разкрием, и безопастността. А от вас – куража, желанието да се забавлявате, смеха и любовта към снега и зимната планина.

Детайлно описание по дни:

Ден 1 (05.02.2020)
Тръгваме в 9:30ч от София, пътуваме и до обяд се настаняваме в хотел Ален мак. След това ще се запознаем с останалите в групата и ще научим повече за местността, в която се намираме. Разпределяме си ските и подготвяме екипировката и уреждаме битовите въпроси, какво очакваме и какво предстои да ни се случи по време на лагера. Следобед пробваме екипировката си, оформяме групи по нива на владеене на ските.

Ден 2. (06.02.2020)
След закуска имаме 2 часа ски обучение, обядваме, правим кратка почивка и следобед продължаваме още 2 часа на пистата.

Ден 3. (07.02.2020)
Отново сме на ските – някои учат нови неща, други затвърждават знанията си. Ще имаме време да научим нещо и за ориентирането и работата с карти и компаси, за да знаем къде искаме да стигнат и къде могат да ни заведат ските ни през зимата.

Ден 4. (08.02.2020)
Каране на ски, разбира се. Допълнителните знания, които ще получим днес, са по първа помощ за деца – какво да правим на пистата при инцидент. Ще започнем да трупаме и умения за оцеляване сред зимната природа и знания за планината.

Ден 5. (09.02.2020)
След закуска ще покараме ски до обяд, за да осъзнаем колко много сме напреднали, после ще направим традиционно закриване на курса, като си припомняме хубавите моменти от прекараното време заедно. Обядваме късно и отпътуваме към София.

*Програмата може да претърпи малки промени по решение на инструкторите в зависимост от индивидуалните особености на групата и метеорологичните условия.

Такса за участие: 450 лв.
Таксата е валидна при минимум 15 участници.

Цената включва:
• храна и нощувки в хотел „Ален Мак“;
• екипировка, свързана със съпътстващите занимания – карти, компаси и т.н.;
• програма изпълнена с весели преживявания и приключения;
• застраховка;
• квалифицирани инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи сред природата и ски учители;
• ски карти
• наем на ски, ски обувки и щеки
• транспорт

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА УЧАСТИЕ В ДЕТСКИ ЛАГЕР

Формуляр за участие в детски лагер
Медицинска информация за участие в детски лагер

Списък с необходимата зимна екипировка.
Добре е децата да бъдат екипирани със ски каски и ски маски или подходящи слънчеви очила.

Въпроси, коментари и записвания: mail@reverso.bg
Димитър Грозданов – 0888 779979

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585

Публикувано от: