Зимен лагер: по следите на Голямата стъпка 2019

В дните на неочакваната ваканция се отправяме към снежните рилски гори, за да дишаме чист планински въздух и да се забавляваме.
Ще „избягаме“ от училище, за да изживеем една приказна седмица в зимната планина с весели приключения, смях и игри. Снегът ще ни носи радост и с порозовели бузи ще строим снежни замъци.

Възраст: програмата е подходяща за деца на възраст между 8 и 12 години.
Дати за провеждане: 28 януари – 02 февруари 2019 г.
Краен срок за записване: 27 януари 2019
Район: Мальовишка Рила – хотел Ален мак

По време на лагера:
– ще играем в пухкавия бял сняг;
– ще разчитаме горските следи;
– ще се катерим и преодоляваме предизвикателства високо между дърветата, ще се спуснем по въже от високите обсипани със сняг върхари, за да усетим вкуса на смелостта;
– ще се научим как се прави снежно иглу, в което ще усетим топлината и уюта на зимния подслон;
– ЩЕ СЪЗДАВАМЕ ПРИКАЗКА!

Ден 1 (28.01.2019)
Сутринта се събираме и пътуваме към Рила. Настаняваме се в хотел „Ален мак” с гледка към вр. Мальовица.
Време е за игри! Запознаваме се, сближаваме се и се забавляваме. Разбира се, ще планираме програмата си и правилата на един добър лагер, и ще навлезем в приказната история.

Ден 2 (29.01.2019)
Днес е ден за ориентиране. Не само ще се учим на работа с карти и компаси, но и ще се ориентираме в обстановката, ще търсим своето място в групата ;) ! Навлизаме в гората по следите на Голямата стъпка с помощта на нашите нови приятели.

Ден 3 (30.01.2019)
Днес ще научим какви са трудностите, пред които можем да се изправим в зимната планина. Ще си говорим за безопасността, ще развиваме умения за оцеляване и знание за планината, за да я обикнем още повече. Ще си играем с лавинна екипировка и ще търсим съкровища под снега, а за най-бързите ще има изненади.

Ден 4 (31.01.2019)
Снегът вече е наш приятел. Отправяме се на преход в зимната гора, за да усетим магията ѝ. Ще достигнем до уютната хижа Мальовица и ще се радваме на прекрасните гледки към заснежените скалисти върхове. Следобед се прибираме в хотела за нова порция игри.

Ден 5 (01.02.2019)
Игри, игри, игри и боричкане в снежния пух. А после – строеж на иглу и въжено предизвикателство, което ще обсипе главите ни със снежни кристали. После ще обзаведем иглутата, за да ни е уютно и красиво.

Ден 6 (02.02.2019)
Отпътуваме. Разделяме се, но в сърцата ни е покълнала любовта към планината и сме скътали топлина за зимата от новите приятелства. Пристигаме в големия град с нови сили, готови да се изправим срещу всякакви предизвикателства.

*Така описаната програма може да претърпи малки промени по решение на инструкторите в зависимост от индивидуалните особености на групата и метеорологичните условия.

Такса за участие: 380лв.
Таксата е валидна при минимум 10 участника.

Цената включва:
* превоз, храна, нощувки в хотел Ален мак;
* специализирана екипировка изискваща се от програмата: снегоходки, щеки, гети, карти, компаси, радиостанции, лавинни уреди;
* програма изпълнена с весели преживявания и приключения;
* планинска застраховка;
* квалифицирани инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи сред природата;
* медицинско обезпечаване на програмата

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА УЧАСТИЕ В КУРС:
Здравна анкета
Списък болести
Декларация за информираност

Списък с необходимата зимна екипировка може да свалите от тук.

Въпроси, коментари и записвания: mail@reversobg.org
Димитър Грозданов – 0888 779979
Стела Калоянова – 0889 698182 (след 08.12.)

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585
Публикувано от: