Close Notification Open Notification

Детски лагери на планина 2024


ЗА ДЕЦА НА ВЪЗРАСТ 9-12 г.

Приключенска мисия в Родопите – 7 дни

МястоЕко-хотел Здравец, Родопи
Дати: 15-21.07.2024г .
Възрастова група: 9 – 12г.
Индивидуална цена за участие – 830лв. без включен транспорт, 890лв с транспорт
-5% за братя и сестри
-5% за ранно записване до 24 май 2024г.

Детски лагер в еко хотел Здравец
По цял ден ще се забавляваме и ще се наслаждаваме на прекрасните гледки, които ни заобикалят. Ще замисляме и осъществяваме експедиции във вековните гори, които ни заобикалят, ще творим с глина, боички и естествени материали, ще се цапаме до ушите, ще се къпем в басейна. Ще преминаваме по въжета, високо опънати из върхарите на дърветата и ще се катерим, ще пробваме да яздим коне, ще търсим съкровища и скрити легенди, ще откриваме знаците на гората и ще се учим да се ориентираме с карта и компас. А когато срещнем трудности, ще ги преодоляваме с игри.
Прочети повече.

Приключенски детски лагер в Пампорово – 7 дни

Място: Пампорово, хотел Финландия
Дати: 12 – 18.08.2024 г.
Възрастова група: 9 – 12г.
Цена – 830 лв. без включен транспорт, 900лв с транспорт
-5% за братя и сестри
-5% за ранно записване до 24 май 2024г.

Приключенски лагер в хотел Финландия 2024

Детски лагер на планина за по-малките откриватели и търсачи на приключения и знания за природата и оцеляването. Учим се да сме самостоятелни, да се грижим сами за себе си, когато сме далеч от дома в нови и непознати ситуации и места. Създаваме приятелства, споделяме, откриваме света. Програмата е предназначена да дава увереност и смелост на малките откриватели в изследването на заобикалящия ги свят и собствените им възможности.
Настаняване в хотел Финландия****. Ще има щури игри и дни, изпълнени с приключения. По време на лагера ще творим с глина, бои и естествени материали, ще събираме идеи и впечатления чрез истински предизвикателства. Ще плуваме в басейна на хотела, ще се катерим и ориентираме, ще откриваме различни маршрути и съкровища в гората. Ще се научим как да си помагаме в трудни ситуации и да се справяме с проблемите като задружни приятели. Ще се отправим на пешеходна експедиция до Национална астрономическа обсерватория Рожен и под купола на 2м. телескоп ще слушаме интересните разкази на специалистите по звезди.
„We are all made of stars!“

Прочети повече:

ЗА ДЕЦА НА ВЪЗРАСТ 12+ г.

Триградското ждрело и тайните на траките 2024 – 7 дни

Място: Родопа планина, района на връх Перелик и Триградското ждрело.
Дати: 15-21.07.2024г.
Възрастова група: 12 +
Цена:790лв. за децата, които тръгват от и се прибират в София и 770лв за децата, които тръгват от и се прибират в Пловдив
5% отстъпка за участието на братя и/или сестри в една и съща програма
5% отстъпка за ранно записване до 24 май 2024

Триградското ждрело и тайните на траките

В сърцето на планината има приказни и вълшебни места. Места, изпълнени със съхранили се през хилядолетията митове и предания. Части от тези митове са достигнали до нас като легенди и разбъркани и разпръснати от времето следи. По време на това приключение ще прекосим най-дивите, закътани и красиви места в Родопите. Експедицията ни към сърцето на планината  ще премине от връх Перелик през Мугла и Чаирите до Триградското ждрело.
Каньоните и пещерите около Триград са изпълнени с тайни от древни времена. Ще имаме достатъчно време да ги разгадаем, за целта ще се наложи да се катерим, влизаме в пещери и преодоляваме безчет трудности по пътя.
Имаме 7 дни за страшно много интересни и леко страшни приключения. Какви ли? Елате и ще разберете кой ще е «Зибайтоса», кой ще е «Жреца», кой ще говори с Вологес и какви ще са предизвикателствата, през които трябва да преминем, за да стигнем до подземното царство…. и да излезем!
Прочети повече:

ЗА ДЕЦА НА ВЪЗРАСТ 13+ г.

„Експедиция За планините и хората” – 7 дни

Място: Стара планина, Национален парк Централен балкан
Дати: 23.07 – 29.07.2024
Възрастова група: 13+
Цена с включен транспорт: 800 лв.
Цена без транспорт: 740 лв.
-5% за ранно записване до 24 май 2024
-5% за братя и сестри

„Експедиция За планините и хората” е много повече от екскурзионно. Това е приключение, което ни помага да опознаем планината и така да открием себе си и неподозираните си възможности. Веднъж видим ли на какво сме способни, никога няма да се примирим с по-малко.
Ще бродим от Чифлика до Калофер, пъплейки по гръбнака на планината с възможно най-олекотените си раници. Ще преминем през вековни гори и приказни местности. Ще се движим по планинските пътеки и ще навлезем в легендите на планината.
Прочети повече:

Разгледайте и другите лагери за деца на възраст 13+ на море и с колела.