Close Notification Open Notification

Детски лагери с колела


Ако сте на възраст от 13 до 19 години и имате някакъв опит в карането на колела, обичате да сте сред природата с други като вас, елате на вълнуващо приключение в Родопите през юли и август. Четирите вело-лагера това лято са комбинирани с ветроходство в язовир Батак или с каране на каяци в язовир Беглика.

Разполагаме със собствени постоянно сервизирани велосипеди с размери на рамките от S до XL. Достатъчно е да знаем ръста и приблизителното тегло на всеки, за да определим кой размер е подходящ. 

Вело лагери Реверсо 2023

КРИВА КАПЛА 1 – детски лагер с каране на колела и каяци

Място: Родопа планина – яз. Беглика, яз. Широка поляна, яз Сърница, Беслет, Вищерица, с. Ковачевица – с. Огняново. Нов марщрут.
Дати: 07.07 – 13.07.2024г.
Възрастова група: 13+
Цена: 890 лв. с включен лицензиран транспорт от/до София
Цена без транспорт: 820 лв.
-5% за ранно записване до 24 май 2024
-5% за братя и сестри

Каранията са запомнящи се, местата през които минаваме – вълшебни и най-хубавото е, че обикновено нещата стават много, много истински. Лагерите ни ще са в непристъпните и красиви заливи на най-чудните язовири в Родопите. За кратко ще живеем на остров, където ще ни се случват безброй приключения – ще гребем и ще се придвижваме до сушата с каяци, а там ще преминем през висока и въздушна въжена градина. 

След робинзониадата на острова потегляме с колелата. От тук насетне ще сме предимно на две гуми и в кал до ушите. Всяка вечер ще сме на ново място с весел огън, около който ще изправяме изкривените през деня капли. През цялото време ще спим на палатки, ще приготвяме храната си, ще планираме маршрутите по картата и ще се грижим за велосипедите си. Тръгваме на обиколка от сърцето на Западни Родопи до портите на Пирин до село Ковачевица, след това и до Огняново където ще отмием прахоляка и умората в минералната вода.
Прочети повече:

С КОЛЕЛА И ЛОДКИ ПО ВЯТЪРА – детски лагер с каране на колела и ветроходство

Място: Родопите, около язовир Батак
Дати: 23-29 юли 2024 г. и 26 август – 1 септември 2024 г.
Възрастова група: 13+
Цена с транспорт:950лв.
Цена без транспорт:880лв.
-5% за братя и сестри
-5% за ранно записване до 24 май 2024

“С колела и лодки по вятъра” е със страхотна програма и има вече богата традиция. Успешно комбинираме каране на велосипеди по планински пътища и пътеки с ветроходство във водите на язовир Батак. Ще научим много за велосипедите, безопасността и карането в група, но най-вече ще се превърнем в готов на всичко и задружен екип. Ще плаваме и улавяме вятъра с ветрила.
Започваме с 4-дневен велосипеден преход из високите била на Западни Родопи сред красиви места и забравени пътеки. Всеки ден ще увеличаваме трудността и километрите, ще караме по забравени пътеки и из чудни природни резервати. Епичното ни каране ще приключи на бреговете на язовир “Батак”, където предизвикателствата продължават с ветроходство сред водната шир. Ще учим как да управляваме ветроходните лодки и как да работим като екипаж в абсолютен синхрон.
Прочети повече:

Вело-лагери Реверсо

всем мъничко по-леко като километри и наклони от другите вело лагери и много красиво. Щом е родопско равно, значи ще караме колела по гръбнака на Родопите нагоре-надолу с различни амплитуди. Всеки ден ще преминаваме на две гуми през едни от най красивите места в Родопите. Всяка вечер ще разпъваме палатковия си лагер до река или на брега на някой от красивите язовири, ще слушаме музика под звездите и ще обсъждаме накъде да потеглим в утрешния ден. По средата на програмата ще пристигнем на брега на язовир Беглика, където имаме два дни да отдъхнем, да се къпем на воля в язовира и да се качим нависоко сред върхарите на въжената градина. След тези два дни възстановяване, потегляме отново, за да продължим да учим за колелата: как се поддържат и ремонтират, как да се справяме с повредите по пътя с подръчни средства, как да преодоляваме различни по сложност и наклони терени, как да се пазим и караме в група.
Прочети повече:

КРИВА КАПЛА 2 – детски лагер с каране на колела и каяци

Място: Родопа планина – язовир Беглика, Резерват Беглика, Селча, Лисичево, с. Фотиново, с. Равногор, гр. Брацигово
Дати: 01-07 август 2024г.
Възрастова група: 13+
Цена: 890 лв. с включен лицензиран транспорт от/до София
Цена без транспорт: 820 лв.
-5% за ранно записване до 24 май 2024
-5% за братя и сестри

Красиви язовири, вековни гори, закътани махали и села, бистри реки, медени поляни – Родопите са шарена черга, а ние ще я опознаем на две колела.
Това е история за преминати километри и планини, спукани гуми, загубвания, ожулени колене, бутане по баири и носене на колела през реки, каране в дъжд, грешни карти, неточни координати, мушици между зъбите. Но е и история за боровинки и малини, вълшебни заливи и вековни гори, сладолед в планинските махали, подплашени сърни, тичащи пред колелата, вятър в косите, вълшебни изгреви и залези, огъня под звездите, приятелството, смелостта, помощта, къпането в потока и хора много интересни, усмихнати и дружелюбни – хората из Родопите.
През повечето от дните ще строим лагера си на ново вълшебно място, до което ни е отвел пътя на две колела. През по-голямата част от лагера ще сме в движение с колелата, ще преодоляваме всякакви терени и предизвикателства. През цялото време ще спим на палатки, ще приготвяме храната си, ще планираме маршрутите по картата и ще се грижим за всичко сами.
Прочети повече.