Дневен лагер „Приключенски дни“, 24-28 юни 2024

Какво да очаквате

5 – дневен лагер без преспиване за деца на възраст 8-12г. Всяка сутрин поемаме на лов за приключения, а вечер се връщаме у дома, за да разкажем къде сме били, какво сме преживяли и какво сме открили.
Трябват ви малка раница, бележник, бинокъл, щипка смелост и бъдете колкото си искате любопитни: ще бродим по тайни пътеки и каньони, ще откриваме скрити водопади, ще погледнем към града от високо, ще влизаме в пещери, ще пътуваме с влак, ще се катерим, ще има и по някоя и друга лудория, ще научим много за природата, която ни заобикаля, ще бъдем задружни, ще видим как може да си помагаме, да не се разправяме, а да се смеем заедно. Ще научим за картите и компасите, пътеките и знаците, ще се губим понякога – ще изследваме непознати места. Ще боравим с алпийска екипировка – ще се катерим, ще се учим как да оцеляваме сред природата, от какво да се пазим и как да я пазим.

Дневен лагер юни 2024

Какви дейности са включени в програмата

– пешеходни преходи и посещаване на природни и исторически забележителности;
– начални занимания по скално катерене, спелеология и игри с въжени елементи, умения за оцеляване и ориентиране;
– наблюдение на различни животински и растителни видове;
– игри и забавления, работа в екип.

Важни детайли

Място: Витоша, Рила, Искърско дефиле
Дати: 17-21 юни, 24-28 юни, 01 – 05 юли 2024
Възрастова група: 8 – 12г., завършили 1-4 клас
Цена за участие – 390лв за една седмица, по 90лв/ден за избрани 1, 2, 3 или 4 дни от седмицата.
-5% за братя и сестри
-5% за участие във втора седмица
-5% за записване до 24 май 2024

Програма на дневен лагер „Приключенски дни“ 24-28 юни 2024:

1 Ден (24 юни) Витоша: природо-изследователският ни поход тръгва от местността Офелиите,  придвижваме се покрай х. Малинка и х. Панчо Томов към Златните мостове, а от там към Момина скала. Този ден ще научим много за туристическите маршрути, за пътеките, маркировките, защо има резервати и какво пазят те. Учим за картите и компасите и се ориентираме. Как да се намираме когато се загубим? Слагаме знаци, правим карти, работим като задружен екип – помагат ни игрите, които ни съпътстват непрекъснато. Това ще е ден с най-много игри, в които може да намерим нови приятели.

2 Ден (25 юни) Витоша: от хижа Червената шапчица – Композиторите до х. Селимица . До хижа Червената шапчица-Композиторите отскачаме винаги, когато ни се прииска да хапнем нещо вкусно и да поиграем на хубавата поляна пред нея. Тръгваме от там и след Панчо Томов внимаваме за един много важен разклон. Опитваме се да се ориентираме сами по картата и маркировките. Поглеждаме Витоша от другата и страна. Стигаме до хижа Селимица, където също готвят вкусни гозби. Следва спускане към село Кладница по Алеята на здравето или през един малък заслон в зависимост от суперсилите на групата ни и времето.

3 Ден (26 юни) Екопътека Бели Искър. Този ден сме в Рила, изследваме лъкатушещите меандри на река Бели Искър – тук е като в приказка. Играем игри, имаме въжени предизвикателства над водата, работим с алпийска екипировка, учим се да си помагаме в трудни ситуации и да се пазим, правим карта на пътеката и търсим знаци по които да се придвижваме. Имаме занимания по първа помощ за деца – учим се да си помагаме в трудни ситуации.

4 Ден (27 юни) Рила: от Меча поляна в Мальовишка долина до Урдина долина и Дивите петли. Раздвижваме се и играем няколко игри на Меча поляна. Спускаме се в боровата гора и поемаме по Урдина долина. Навлизаме в едни от най-дивите и запазени кътчета на планината, открехваме завесата към места, които ни показват как би изглеждала планината без хора и хижи. Тръгваме по еко-пътека „Приятели на растенията“. Горите през които ще преминем са вековни, потоците – бързи, пенливи и пълни с риба. Пътят ни ще е изпълнен с приключения и игри. Ще се учим да правим биваци и заслони, както и да пресичаме реки, ще се учим да си помагаме и използваме ресурсите на цялата група за да постигнем целта си. Това е задължителен маршрут за всеки нещотърсач и приключенец. Целта ни е да се придвижваме и оцеляваме сред природата и едновременно с това да си помагаме и да мислим за опасностите. На една от спирките ни ще посетим истинско горско училище, което ще ни помогне да се доближим до растителните и животински обитатели на парка и да научим повече за тях.

5 Ден (28 юни) Искърско дефиле: (Лю)Бов, Бовска Скакля. Пътуваме с влак през Искърското дефиле. Устремили сме се към водопада Бовска Скакля и Вазовата еко пътека. Водопадът е над 120м и е място, около което ще открием нещо важно за групата ни. Пътеката ще изкачим за около 2 часа, тя се вие около водопада през красива гора, особено подходяща за нещотърсачество и въжени препятствия над реката, както и за всякакви игри и весели предизвикателства. Гледката, която ще се разкрие пред нас от върха на пътеката е вълшебна.

Вазова екопътека

Вижте датите на другите 2 подобни приключения

Всеки ден е различен. Може да видите подробните описания на другите 2 дневни лагера по дни:

17 – 21 юни 2024,

01 – 05 юли 2024


Форма за записване

Общи условия за записване и участие.

Може да разгледате албум със снимки от изминала подобна седмица с приключенски дни тук.

Таксата включва:
– Програма за курса;
– Групова застраховка;
– Консумативи, свързани с програмата; наем на екипировка при необходимост;
– Разрешителни за придвижване в парковете и резерватите;
– Квалифицирани инструктори – планински водачи, планински спасители, инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи, инструктори по алпинизъм и спелеология;
– Организиран транспорт с лицензирана компания за превоз на детски групи или обществен превоз.

Храна: В рамките на курса децата се хранят с храна, подготвена от вкъщи – сандвичи, плодове и / или други подходящи продукти за пикник.

Екипировка: Всеки участник сам осигурява личната си екипировка и облекло. Тя включва малка раница, подходящи дрехи и обувки, санитарни принадлежности, вода, шапка с козирка, кремче с UV фактор над 20 и др.

Транспорт: Всички програми започват от София с организиран транспорт. Ще пътуваме с микробус на лицензирана транспортна фирма или с влак. Среща за тръгване: 8:30 ч. и среща за прибиране 18:00 ч. на паркинга пред централния вход на стадион Васил Левски в дните, в които пътуваме с автобус (понеделник – четвъртък).
Среща за тръгване в 7,50 ч. и прибиране в 18:20ч. до входа на магазин Била на Централна гара в дните, в които пътуваме с влак (само петък).


Форма за записване

Общи условия за записване и участие.

Ако имате въпроси към нас:
mail@reverso.bg или
0877 038 385 – Петя Николова
0888 779 979 – Димитър Грозданов

Програмите се организират и провеждат от туроператор  РЕВЕРСО АДВЕНЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 8437

Публикувано от: