Дневен лагер „Приключенски дни“ – лятна ваканция, 1-5 юли 2024

Всяка сутрин от понеделник до петък ще поемаме на лов за приключения, а вечер ще се връщаме у дома нацапани и уморени, за да разкажем къде сме били, какво сме преживяли и какво сме открили.
Ще ви трябват малка раница, бележник, бинокъл, щипка смелост и бъдете колкото си искате любопитни: ще бродим по тайни пътеки и каньони, ще откриваме скрити водопади, ще погледнем към града от високо, ще влизаме в пещери, ще пътуваме с влак, ще се катерим, ще има и по някоя и друга лудория, ще научим много за природата, която ни заобикаля, ще бъдем задружни, ще видим как може да си помагаме, да не се разправяме, а да се смеем заедно. Ще научим за картите и компасите, пътеките и знаците, ще се губим понякога – ще изследваме непознати места. Ще боравим с алпийска екипировка – ще се катерим, ще се учим как да оцеляваме сред природата, от какво да се пазим и как да я пазим.

Дневен лагер юни 2024

Програмата включва следните дейности:
– пешеходни преходи и посещаване на природни и исторически забележителности;
– начални занимания по скално катерене, спелеология и игри с въжени елементи, умения за оцеляване и ориентиране;
– наблюдение на различни животински и растителни видове;
– игри и забавления, работа в екип.

Място: Витоша, Рила, Искърско дефиле
Дати: 17-21 юни, 24-28 юни, 01 – 05 юли 2024
Възрастова група: 8 – 12г., завършили 1-4 клас
Цена за участие – 390лв за една седмица, по 90лв/ден за избрани 1, 2, 3 или 4 дни от седмицата.
-5% за братя и сестри
-5% за участие във втора седмица
-5% за записване до 24 май 2024

Програмата по дни за 01-05 юли 2024:

Ден 1 (1 юли) Витоша: Златните мостове – Бай Кръстьо. Утро в планината – July morning. Започваме с кратък преход от Златните мостове до х. Момина скала, където ще играем много игри на голямата поляна и в сенките между дърветата. Ориентираме се сами по карта до следващата хижа. Минаваме покрай заслон Кикиш, закътан между дърветата в подножието на връх Камен дел и по почти равна пътека излизаме на Бай Кръстьо. В този ден е важно да си научим имената и да се опознаем, за да не ходим като пасмина непознати из планината. Игрите и предизвикателствата, които инструкторите са подготвили, ще помогнат да се получи тази магия.

Ден 2 (2 юли) Рила: от х. Вада през Ловна до Пионерска. От разклон на пътя за Мальовица тръгваме пеша до хижа Вада. Играем щури игри на поляната и хапваме по нещо. Разучаваме картата и поемаме към хижа Ловна. Пладнуваме, играем и си говорим за лятната планина, как да избягваме опасностите и за какво да внимаваме. От Ловна хващаме към хижа Пионерска.

Ден 3 (3 юли) Пътуваме с микробус до Карлуково. Говорим си как да използваме екипировката, как да се пазим и да си помагаме, как да работим в екип, как да планираме и да взимаме решения заедно. Ще навлезем в подземният свят и ще изследваме подземните дълбини, ще видим как си помагаме и се грижим едни за други. Пещера Проходна е природна забележителност – един голям и интересен свят, който ние ще изследваме и ще се отправим с въжета и екипировка към Задънен дол. Ще се промушим през въжен парапет и пещера до нивото на водата на река Искър и ще се изкачим обратно за още игри, дискусии и почивка до Пещерния дом.

Ден 4 (4 юли) Трънска еко-пътека: Пътуваме с микробус до ждрелото на река Ерма. Ждрелото на реката е приказно красиво и интересно. В този ден ще се катерим нагоре-надолу по дървени мостове и стълби, ще се огледаме във водите на зелени вирчета, ще гоним сенките под дърветата. Ще си помагаме и ще се пазим един друг.

Ден 5 (5 юли) Искърското дефиле: Лакатник – изследователски ден. Пътуваме с влак през Искърското ждрело и опознаваме Лакатнишките скали, пещери, реки и закътани поляни. Мястото е изпълнено с тайни пътечки, скрити водопади до които стигат виещи се планински реки, много скали, пещери и тайни, тайни, тайни. Учим се да оцеляваме и да си помагаме. Правим карта, търсим знаци, намираме висящата алпийска къщичка над скалите, стигаме до Ръжишка пещера. Ако времето е подходящо, слизаме до река Петраница и се къпем в един от вировете и.

Вижте програмите за другите седмици – всеки ден е различен: 17 – 21 юни 2024, 24-28 юни 2024


Форма за записване

Общи условия за записване и участие.

Може да разгледате албум със снимки от изминала подобна седмица с приключенски дни тук.

Таксата включва:
– Програма за курса;
– Групова застраховка;
– Консумативи, свързани с програмата; наем на екипировка при необходимост;
– Разрешителни за придвижване в парковете и резерватите;
– Квалифицирани инструктори – планински водачи, планински спасители, инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи, инструктори по алпинизъм и спелеология;
– Организиран транспорт с лицензирана компания за превоз на детски групи или обществен превоз.

Храна: В рамките на курса децата се хранят с храна, подготвена от вкъщи – сандвичи, плодове и / или други подходящи продукти за пикник.

Екипировка: Всеки участник сам осигурява личната си екипировка и облекло. Тя включва малка раница, подходящи дрехи и обувки, санитарни принадлежности, вода, шапка с козирка, кремче с UV фактор над 20 и др. Ние предоставяме специализираната екипировка.

Транспорт: Всички програми започват от София с организиран транспорт. Ще пътуваме с микробус на лицензирана транспортна фирма или с влак. Среща за тръгване: 8:30 ч. и среща за прибиране 18:00 ч. на паркинга пред централния вход на стадион Васил Левски в дните, в които пътуваме с автобус (понеделник – четвъртък).
Среща за тръгване в 7,45 ч. и прибиране в 18:30 ч. до входа на магазин Била на Централна гара в дните, в които пътуваме с влак (само петък).


Форма за записване

Общи условия за записване и участие.

Ако имате въпроси към нас:
mail@reverso.bg или
0877 038 385 – Петя Николова
0888 779 979 – Димитър Грозданов

Програмите се организират и провеждат от туроператор  РЕВЕРСО АДВЕНЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 8437

Публикувано от: