Колко е важно децата да са активни


Още една идея за пролетната ваканция 2013

Емоционалното образование

Всеки преценява кое е най-удачно за неговото дете. Учим се от грешките на нашите родители и се опитваме да не ги преповтаряме. Правим други, наши си грешки, и се учим от тях.
Всяко предизвикателство ни носи по нещо. И всяка промяна ни оставя белег.
От нашия си личен опит ние разбрахме колко е важно да прекарваме колкото се може повече време след природата, за да си набавяме хормоните на щастието, за да се срещаме с други хора, за да се движим, да мислим, да съобразяваме времето и ситуациите, да изпитваме физиката си, да радваме очите си и да споделяме ентусиазма и емоциите си с другите.
Искаме да сме заобиколени от емоционално образовани деца!
(Тук шестиците по математика и история не помагат).
Да си емоционално образован означава да можеш да комуникираш, да споделяш мнението си, да отстояваш позициите си, да се грижиш не само ти, а и другите да се чувстват добре, да си толерантен, да обичаш, да имаш мечти и цели. Тогава ще може да получиш заслужено внимание и оценка, че си ценен човек.

Какво искате да правят децата ви през ваканцията?

  • – Да разпускат вкъщи и да се срещат с приятели
  • – Да си вземете почивни дни и да прекарате малко повече време заедно
  • – Да ги изпратите при баба и дядо
  • – Да си наваксат с ученето
  • – Да преживеят нещо предизвикателно извън града

Вместо да шпионираме

Вместо да шпионираме какво харесват и споделят децата помежду си в социалните мрежи, по-добре да се опитаме с още едно предложение да отворим пътя им – като им осигурим начини да се срещат с други будни деца, с които заедно да изживяват нови приключения.
Когато ни се случва нещо свръх различно от ежедневното, тогава в съзнанието ни се отварят въпроси и осмисляйки опита си, растем емоционално.
Ние от Реверсо сме се посветили на тази идея и я отстояваме вече 9-та година. А и сме просто още една алтернатива, която помага на децата. За нас планините, пещерите, скалите, морето, язовирите, палатките и въжетата са просто нашите инструменти. Останалото е случване – вижте как.

Публикувано от: