Морски лагер за тийнейджъри Йо-хо-хо

Този летен морски лагер е подходящ за младежи на възраст 14-18 г. Идваме на едно и също място до Крапец вече 20 години и го чувстваме като наш дом. Грижим се да не оставяме отпечатък от присъствието си и се стремим да предадем отношението и любовта към природата на всеки около нас. Спим на палатки през цялото време. Учим се да бъдем самостоятелни и умело да се справяме с различни задачи, но и да изграждаме силни връзки с другите като нас в групата. Плажуваме на Крапец, а в някои от дните ходим на кални бани в Шабленска тузла или скачаме от скалите на Тюленово. Потапяме се в игра па пирати до последния ден, когато изобщо няма да ни се тръгва наобратно.

„Всеки бурята обича и пиратството го радва…” – стара пиратска песен.
„Знакът е изтеглен, знамението е вярно!”

Капитани, Боцман, Куки, Знаменосец, Писар, Тръбач, Касиер, Мазньовци…
Заровете са хвърлени, безметежните дни в града са зад гърба ни, предстои ни да се изправим пред пазителките на късмета – животът по време на ЙО-ХО-ХО не е лек!

Откриваме корените на думата пират в древногръцката дума пейран – човек, който си търси щастието, свободен човек.
Безметежни дни на едни от последните некомерсиални места в България. Ще направим уреден лагер в сенчестата гора на Крапец и ще го превърнем в наш скъп и уютен дом, ще го изпълним с живот – ще го направим наш. Ще плажуваме. «Това ли ще правим през цялото време?», ще попитате вие. Съвсем не – ще се забавляваме, смеем, лудуваме и разпускаме. Вечерите ще си готвим сами и ще организираме забави и карнавали, а през дните ще плуваме и ще играем игри…

Потапяме се в приключенската програма на лагера – търсим съкровища с карти и компаси, строим салове и плаваме с тях, правим представления и рисуваме, работим с глина, броим костенурки и прекарваме много време на плажа. Целта ни е много работа в екип, забавление и творчество, като се сплотяваме чрез преживяванията и много интересни игри.

Морски лагер Йохохо

Място: с. Крапец – Северно Черноморие
Дати: 10.08 – 21.08.2024г.
Възрастова група: 14+
Цена за участие – 1100 лв. с транспорт от и до София, 1060 лв. с транспорт от и до Варна
-5% за записване до 24 май 2024
-5% за братя и сестри


Форма за записване
Общи условия за записване и участие.

Морски лагер Йо-хо-хо

Описание на програмата на морски лагер Йо-хо-хо:

Отпътуваме от София с нощен влак и пристигаме във Варна рано сутринта. С организиран превоз от лицензирана транспортна фирма тръгваме от Варна и пристигаме в Крапец. След 10-15 минути преход стигаме до мястото на нашия пиратски лагер. Добре е по възможност да сме с раница или сак и допълнителна малка раница за плаж. С куфар на колелца придвижването по пясъчните дюни ще е небивалица. Ще живеем в палатков лагер до къмпинга на с. Крапец. Лагерът ни е разположен в гора и е самостоятелен, без други хора около нас, намираме се на 100м. от плажа и красивите дюни.

Първите няколко дни свикваме едни с други, опознаваме се, играем различни игри и плуваме в морето. Посвещаваме време и на умението да се катерим с алпийска екипировка по скалите и се подготвяме за едно от предизвикателствата – спускане по въже над водата. Целта ни през тези дни е да се сближим и опознаем да се превърнем в задружна група, както и много да се смеем и забавляваме.

Потапяме се в пиратската история – търсим съкровища с карти и компаси, строим салове и плаваме с тях, правим представления, карнавали и рисуваме – целта ни е много работа в екип, забавление и творчество, като се сплотяваме чрез преживяванията и много интересни и забавни игри.

По време на програмата с децата денонощно има 3 Реверсо инструктора, които са специалисти в обучението чрез преживяване, груповата динамика на детски групи сред природата, оказването на първа помощ и забавленията.

Детски лагер Йо-хо-хо

Цената включва:

– Пълен пансион в палатков лагер;
– Програма тип „казус” за курса;
– Групова застраховка;
– Консумативи свързани с програмата, наем на екипировка;
– Разрешителни за бивакуване и придвижване в парковете и резерватите;
– Квалифицирани инструктори – планински водачи, планински спасители, инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи, инструктори по алпинизъм и спелеология;
– Подсигурена всякаква необходима бивачна и туристическа екипировка за участниците: палатки, постелки и др.
– Организиран транспорт, лицензиран за превоз на детски групи и обществен превоз.

Морски лагер Йо-хо-хо

Настаняване: палатков лагер

Храна: В рамките на курса децата се хранят 3 пъти на ден, като задължително едно от ястията е сготвена храна + една следобедна плодова закуска.

Екипировка: Всеки участник сам осигурява личната си екипировка и облекло. Тя включва подходящи дрехи и обувки, спален чувал, челник и резервни батерии, санитарни принадлежности и др. Ние предоставяме специализираната екипировка – палатки, шалтета, катерачен инвентар, карти, компаси и т.н. Може да видите и изтеглите списъка ни с препоръчителната за море лична екипировка тук.

Транспорт: На 10.08.2024 групата потегля вечерта от София с влак и се прибира на 21.08.2024 сутринта. От Варна до Крапец и обратно пътуваме с организиран микробус на лицензирана транспортна фирма. Среща за тръгване в София 21:30ч. пред магазин Била на Централна гара. Пристигане във Варна към 7:15ч.
На връщане тръгване от Варна в 21:40 ч и прибиране в 6:35 ч. в София на Централна гара.
Може да отбележите като коментар във Формата за записване, ако не желаете детето да ползва организиран транспорт или желаете да се присъедини към групата от Варна (двупосочно), за да направим отстъпка.


Форма за записване
Общи условия за записване и участие.

Ако имате въпроси към нас:
mail@reverso.bg или
0877 038 385 – Петя Николова
0888 779 979 – Димитър Грозданов

Програмите се организират и провеждат от туроператор  РЕВЕРСО АДВЕНЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 8437

Публикувано от: