Приключенска мисия в Родопите, 15-21 юли 2024

7-дневен детски лагер в Родопите за приключенци на възраст между 9 и 12 години. Настаняваме се в еко-хотел Здравец, който се намира в дива местност с красиви борови гори със сърни и елени. Багажът, с който пристигаме, може да е в куфар с колелца, но всеки от нас трябва да си носи малка раница, защото по-голямата част от времето ще прекараме в гората.

По цял ден ще се забавляваме и ще се наслаждаваме на прекрасните гледки, които ни заобикалят. Някои вечери ще прекараме в хотела, други – в гората около огъня. Ще замисляме и осъществяваме експедиции във вековните гори, които ни заобикалят, ще творим с глина, боички и естествени материали, ще се цапаме до ушите, ще се къпем в басейна. Ще преминаваме по въжета, високо опънати из върхарите на дърветата, ще пробваме да яздим коне, ще търсим съкровища и скрити легенди, ще откриваме знаците на гората и ще се учим да се ориентираме с карта и компас. А когато срещнем трудности, ще ги преодоляваме с игри.

МястоЕко-хотел Здравец***, Родопи
Дати: 15-21.07.2024г .
Възрастова група: 9 – 12г.
Индивидуална цена за участие – 830лв. без включен транспорт, 890лв с транспорт
-5% за братя и сестри
-5% за ранно записване до 24 май 2024г.


Форма за записване
Общи условия за записване и участие.

Детски лагер Приключенска мисия Родопи

Основни дейности и цели на програмата:

 • екипни игри, умения за екипна работа и разбирателство
 • умения за общуване, самостоятелност и поемане на отговорност
 • рисуване, работа с глина и естествени материали
 • въжена градина
 • пешеходни разходки и преходи
 • ориентиране – работа с карти и компас

Описание на програмата по дни: 

Ден 1
Събираме се пред Националния стадион „Васил Левски” и отпътуваме. След пристигане се настаняваме и започваме да работим за приятелската атмосфера в групата чрез игри за запознаване, сближаване и забавление. Обръщаме специално внимание на програмата, правилата и отговорностите ни, навлизаме в историята на лагера. Правим опознавателен обход на местността – къде се намираме и какво ни заобикаля, настройваме се към това, което ни очаква. Вечеря, свободно време и следва дискусията ни за деня – как се чувстваме, какво ни се случва и какво ни предстои.

Ден 2
Всеки ден до края на лагера започваме с кратка серия сутрешни упражнения.
През деня ще рисуваме и играем игри, които ни помагат да свикнем едни с други, да се смеем и да започнем да взимаме решения без да се караме, ще се опитваме да се изслушваме. Плуваме в басейна на хотела. Сплотяване на групата – как говорим по между си и как вземаме решения. Правим първи опити да се изгубим в гората, разчитаме следи, опитваме се да се грижим едни за други. Вечерта се събираме за дискусията ни за деня и вечерно парти.

Ден 3
След закуска ще работим с глина и естествени материали.
Ще научим за екипировката , катеренето и безопастността. Отново ще наблегнем на игрите, целта ни е да се разбираме и изслушваме. Ще отворим темата за придвижването в планината, безопастността и начините за оцеляване – поход.

Ден 4
Учим се да работим с карти и компаси, да оставяме и разчитаме следи, да се пазим в гората и да си помагаме в случай на инцидент. Отново игрите и дискусиите ни съпътстват – свикваме да преминаваме през предизвикателствата като група. Ще има и време за отдих, някои ще плуват в басейна, други ще яздат. Ако времето е подходящо, вечерта може да прекараме около огъня на малка полянка в гората.

Ден 5
Експедиция – какво носим, как се движим в група, за какво внимаваме и от какво се пазим, как помагаме на изпадналите в беда – първа помощ за подрастващи. Практични игри, носещи ни знания за обитателите на гората и как функционират екосистемите. Преход в района, ориентиране с карти и компаси. Работа в екип, роли в групата.

Ден 6
Въжена градина и лични предизвикателства, работа с алпийска екипировка, безопасност. Измисляне на сценарии, подготовка на представление, роли. Театрална вечер.

Ден 7
Заключителна част – разговори за приключението и всичко ново, което сме научили за себе си, приятелите и планината. С какво си тръгваме, какво ни се случи. Плуване в басейна на хотела или кратка конна езда. Последни няколко часа игри, този път само за смях и веселие. Отпътуване към София.

Какво включва таксата:

 • Пълен пансион в хотелска база;
 • Програма тип „казус” за курса;
 • Групова застраховка;
 • Консумативи, свързани с програмата; наем на екипировка;
 • Разрешителни за придвижване в парковете и резерватите;
 • Квалифицирани инструктори – планински водачи, планински спасители, инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи, инструктори по алпинизъм и спелеология;

Други важни детайли:

Храна: Храна: В рамките на курса децата се хранят три пъти на ден в хотелската база, като в следобедните часове имаме закуска за подкрепа и плодове. В дните с преходи и други занимания на открито домакините ще ни приготвят „сух пакет“ за обяд.

Настаняване: В Еко-хотел Здравец, Родопи в двойни и тройни стаи.

Екипировка: Всеки участник сам осигурява личната си екипировка и облекло. Тя включва малка раница, подходящи дрехи и обувки, челник, санитарни принадлежности, бански, очила, шапка, джапанки, кърпа и др. Ние предоставяме специализираната екипировка.

Транспорт: Децата се превозват с лицензирана за превоз на детски групи транспортна фирма. Моля да отбележите като коментар във формата за записване коя опция избирате – с или без транспорт. Среща за тръгване: 9.00ч. на паркинга пред Национален стадион Васил Левски в София и към 11.30-11:45ч от Централна гара Пловдив. Пристигане в хотела към 12:45-13:00ч. Отпътуване от хотела последния ден 15.00ч, прибиране в Пловдив в 15:45ч, прибиране в София към 18:00ч.

Линк към Google maps и местоположението на еко-хотел Здравец.

Краен срок за записване: 10 дни преди началото на лагера

Минимален брой участници: 15
Максимален брой участници: 20


Форма за записване
Общи условия за записване и участие.
Ако имате въпроси към нас: mail@reverso.bg или
0877 038 385 – Петя Николова
0888 779 979 – Димитър Грозданов

Програмите се организират и провеждат от туроператор  РЕВЕРСО АДВЕНЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 8437

Публикувано от: