Приключенски лагер в Пампорово, 12-18 август 2024

Детски лагер на планина за по-малките откриватели и търсачи на приключения и знания за природата и оцеляването. Учим се да сме самостоятелни, да се грижим сами за себе си, когато сме далеч от дома в нови и непознати ситуации и места. Създаваме приятелства, споделяме, откриваме света. Програмата е предназначена да дава увереност и смелост на малките откриватели в изследването на заобикалящия ги свят и собствените им възможности.
Настаняване в хотел Финландия****. Ще има щури игри и дни, изпълнени с приключения. По време на лагера ще творим с глина, бои и естествени материали, ще събираме идеи и впечатления чрез истински предизвикателства. Ще плуваме в басейна на хотела, ще се катерим и ориентираме, ще откриваме различни маршрути и съкровища в гората. Ще се научим как да си помагаме в трудни ситуации и да се справяме с проблемите като задружни приятели. Ще се отправим на пешеходна експедиция до Национална астрономическа обсерватория Рожен и под купола на 2м. телескоп ще слушаме интересните разкази на специалистите по звезди.
„We are all made of stars!“

Приключенски лагер в хотел Финландия 2024

Място: Пампорово, хотел Финландия
Дати: 12 – 18.08.2024 г.
Възрастова група: 9 – 12г.
Цена – 830 лв. без включен транспорт, 900лв с транспорт
-5% за братя и сестри
-5% за ранно записване до 24 май 2024г.


Форма за записване

Общи условия за записване и участие.

Приключенски лагер Пампорово

Основни дейности и цели на програмата:

• екипни игри, умения за екипна работа и разбирателство
• умения за общуване, самостоятелност и поемане на отговорност
• рисуване, работа с глина и естествени материали
• въжени предизвикателства
• пешеходни разходки и преход до Национална астрономическа обсерватория Рожен
• ориентиране – работа с карти и компас
• плуване в басейн

Рожен

Описание на програмата по дни: 

Ден 1
Събираме се пред Националния стадион „Васил Левски” и отпътуваме. След пристигане се настаняваме и обядваме. Започваме да работим за приятелската атмосфера в групата чрез игри за запознаване, сближаване и забавление. Правим опознавателен обход на местността – къде се намираме и какво ни заобикаля. Обръщаме специално внимание на програмата, правилата и отговорностите ни, навлизаме в историята на лагера. Вечеря, свободно време и следва дискусията ни за деня – как се чувстваме, какво ни се случва и какво ни предстои.

Ден 2
Всеки ден до края на лагера започваме с кратка серия сутрешни упражнения.
Закусваме и се приготвяме за басейн. През деня ще рисуваме и играем игри, които ни помагат да свикнем едни с други, да се смеем и да започнем да взимаме решения без да се караме, ще се опитваме да се изслушваме. Сплотяване на групата – как говорим по между си и как вземаме решения. Правим първи опити да се изгубим в гората, разчитаме следи, опитваме се да се грижим едни за други. Вечерта се събираме за дискусията ни за деня в залата или около огъня.

Ден 3
Екипни игри и кратки дискусии. Ще научим за екипировката, катеренето по дървета с въжета и безопастността. Ще се опитаме да се преборим със страха от въжетата, доверявайки се на собствените ни възможности и подкрепата на групата. Отново ще наблегнем на игрите, целта ни е да се разбираме, изслушваме и подкрепяме.

Ден 4
Кратък преход в района, ориентиране с карти и компаси. Ще отворим темата за придвижването в планината, безопастността и начините за оцеляване. След прибиране ще атакуваме басейна.

Ден 5
При хубаво време пеша по пътека за около 3 часа стигаме до Национална астрономическа обсерватория Рожен с малки ранички с вода, храна и връхна дреха. Експедиция – какво носим, как се движим в група, за какво внимаваме и от какво се пазим, как помагаме на изпадналите в беда. Практични игри, носещи ни знания за обитателите на гората и как функционират екосистемите. Работа в екип, роли в групата. Специално за нас ще има лекция под купола на 2м. телескоп от служителите на обсерваторията. Ще се потопим в интересния свят на звездите и ще поемем обратно по пътеката.

Ден 6
Акцентите за деня – басейн, ниска въжена градина и лични предизвикателства. Измисляне на сценарии, подготовка на представление, роли. Театрална вечер.

Ден 7
Заключителна част – разговори за приключението и всичко ново, което сме научили за себе си, приятелите и планината. С какво си тръгваме, какво ни се случи. Последни няколко часа игри, този път само за смях и веселие. Отпътуване към София.

Таксата включва:
– Пълен пансион в хотелска база;
– Програма тип „казус” за курса;
– Групова застраховка;
– Консумативи, свързани с програмата; наем на екипировка;
– Разрешителни за придвижване в парковете и резерватите;
– Квалифицирани инструктори – планински водачи, планински спасители, инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи, инструктори по алпинизъм и спелеология;

Храна: Храна: В рамките на курса децата се хранят три пъти на ден в хотелската база, като в следобедните часове имаме закуска за подкрепа и плодове. В деня с прехода до Рожен домакините ще ни приготвят „сух пакет“ за обяд.

Екипировка: Всеки участник сам осигурява личната си екипировка и облекло. Тя включва подходящи дрехи и обувки, фенерче, санитарни принадлежности и др. Ние предоставяме специализираната екипировка.

Транспорт: Включен в цената на този лагер. Децата се превозват с лицензирана за превоз на детски групи транспортна фирма.

Краен срок за записване: 10 дни преди началото на лагера

Минимален брой участници: 15

Ако детето ви ще бъде за пръв път на детски лагер за цяла седмица, вижте нашата статия със съвети. Чете се за 3 минути.


Форма за записване

Общи условия за записване и участие.

Ако имате въпроси към нас: mail@reverso.bg или
0877 038 385 – Петя Николова
0888 779 979 – Димитър Грозданов

Програмите се организират и провеждат от туроператор  РЕВЕРСО АДВЕНЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 8437

Публикувано от: