Вело-каяк лагер Крива капла 2

Ако търсите приключенски лагер с каране на колела и каяци за тийнейджъри в началото на август, значи сте на правилното място. Попълнете Формата за записване, за да се възползвате от 5% отстъпка до 24 май.

Красиви язовири, вековни гори, закътани махали и села, бистри реки, медени поляни – Родопите са шарена черга, а ние ще я опознаем на две колела.
Това е история за преминати километри и планини, спукани гуми, загубвания, ожулени колене, бутане по баири и носене на колела през реки, каране в дъжд, грешни карти, неточни координати, мушици между зъбите. Но е и история за боровинки и малини, вълшебни заливи и вековни гори, сладолед в планинските махали, подплашени сърни, тичащи пред колелата, вятър в косите, вълшебни изгреви и залези, огъня под звездите, приятелството, смелостта, помощта, къпането в потока и хора много интересни, усмихнати и дружелюбни – хората из Родопите.

През повечето от дните ще строим лагера си на ново вълшебно място, до което ни е отвел пътя на две колела. През по-голямата част от лагера ще сме в движение с колелата, ще преодоляваме всякакви терени и предизвикателства. През цялото време ще спим на палатки, ще приготвяме храната си, ще планираме маршрутите по картата и ще се грижим за всичко сами.

Място: Родопа планина – язовир Беглика, Резерват Беглика, Селча, Лисичево, с. Фотиново, с. Равногор, гр. Брацигово
Дати: 01-07 август 2024г.
Възрастова група: 13+
Цена: 890 лв. с включен лицензиран транспорт от/до София
Цена без транспорт: 820 лв.
-5% за ранно записване до 24 май 2024
-5% за братя и сестри


Форма за записване
Общи условия за записване и участие.

Вело експедиция Крива капла 3

Вело – каяк лагер Крива капла 2, програмата по дни:

1. Ден – далеч от града и на две гуми.
Тръгваме сутринта от паркинга пред стадион Васил Левски в София и пътуваме с организиран транспорт до язовир Голям Беглик. Подготвени сме предварително с малки раници, в които е най-необходимото за деня. Запознаваме се с плана за следващите часове, разпределяме колелата и поемаме на бърза 20-километрова обиколка около яз. Беглика, за да свикнем с велосипедите, движението в група, да привикнат очите ни към заобикалящите ни красоти и най вече да кажем имената си, да започнем да си говорим и да се опознаваме. Обиколката ни завършва при мястото на нашия лагер за следващите три дни – Чатъма. Организираме своя собствен бивак – палатки, тоалетна, кухня, храна, ред и правила. Около огъня продължаваме да говорим за нас и нагласите ни, запознаваме се с програмата за следващия ден.

2. Ден – въжена градина и игри
Задачата ни през деня е да свикнем едни с други, да се опознаем, да не се притесняваме да говорим, да споделяме, но и много да се смеем и забавляваме. Ще го постигнем чрез игри и предизвикателства. Половината от деня сме на високата „въжена градина“, известна с високото си “махало” и бързият си висок “тролей” над водите на язовира. Там ще придобием смелост, кураж и ще привикнем да се подкрепяме. През останалото време ще градим основите на екипа ни чрез игри и групови предизвикателства. Вечерта ще готвим, ще ядем покрай огъня под звездите и ще поговорим за това, което ни очаква, както и нагласите ни.

Ден 3 – “няма кой да ни спре в открито море”
Този ден ще се превърнем в сплотен и задружен екип. След подробен и интересен инструктаж за процедурите и правилата за безопасност – влизаме да плаваме с каяци из язовира. Ще се ориентираме по карта и групово ще се справяме с различни проблемни задачи, ще взимаме решения. Опознаваме заливите и бреговете на язовира отвътре навън. Свикваме да обсъждаме и да вземаме решения заедно. Целта е да се превърнем в екип, всеки да си знае ролята, да се изслушваме и да не се караме. На краят на деня след като сме изследвали всички острови в язовира и собствените си възможности и след като сме взели хубава баня приготвяме вечерята си сами. Около огъня изговаряме какво ни се е случило, какво ни харесва, какво искаме. Говорим, смеем се, обсъждаме проблемите и свикваме заедно.

4. Ден – на две гуми – Резерват Беглика
Ставаме рано, товарим багажа при Г-н Каравелов, събираме лагера, почистваме и отиваме на ГЛАВНИЯ ни инструктаж за колелата. От тук нататък съпътстващият ни транспорт ще е сухоземен. Разпределяме велосипедите, каските, аптечките, радиостанциите и резервните части и се отправяме на 30-километровия ни втори за лагера вело-преход. Ще спираме да разглеждаме и снимаме, но най-вече ще използваме времето, за да научим най-важните и основни неща за велосипедите и придвижването ни в група. Късния следобед сме на поляната на новия ни лагер. Строим бивака си, сервизираме велосипедите. Вечерта около огъня обсъждаме програмата за следващите дни и маршрутите. Готвим, смеем се на днешните перипетии и ожулените колене..

5 и 6-ти Ден – на две гуми – Селча, Фотиново, Равногор 

След закуска събираме палатките и багажа си и с малки раници, пълни с вода, сандвичи, връхна дреха и резервни части, потегляме на вело-преход. Тези дни ще преминем през едни от най красивите и закътани части на планината: околностите на Баташки снежник, Горско стопанство Лисичево, с. Фотиново и с. Равногор.
На повечето места, на които ще отсядаме, ще сме само ние и дивите животни в радиус от много километри. Ще се чувстваме сами в планината.
Погрижили сме се за маршрута, ролите в групата, водачите, аптечките, резервните части, радиостанциите и картите. Караме независимо от времето, защото сме подготвени. Късния следобед или привечер пристигаме в нов лагер, където разпъваме отново палатките. Приготвяме заедно вечерята и хапваме, говорим около огъня за приключението, локвите, броим загубванията за деня и обсъждаме новите линии, които нанасяме на картата.

7. Ден Брацигово.
Отново събираме палатките и багажите си и потегляме на по-кратък от предходните дни вело-преход. Срещаме се с транспорта ни за София и потегляме на обратно. Преди път се събираме в кръг за последно, за да изговорим през какво сме преминали и какво сме преживяли заедно, какво сме научили и какво отнасяме към дома. Равносметка на изминатите километри и начертаните линии на картата.

Вело лагер Крива капла 3

Таксата включва:
– Организация на нощувки, вечери и закуски в палаткови лагери сред природата;
– Осигуряване на планински сервизиран велосипед, каска, резервни части и подмяна, ако се наложи;
– Осигуряване на каяк / кану и жилетка за водни спортове;
– Обезопасена за преминаване въжена градина и екипировка;
– Програма тип „казус” за курса;
– Групова застраховка;
– Консумативи свързани с програмата и наем на екипировка;
– Разрешителни за придвижване в парковете и резерватите;
– Квалифицирани инструктори – планински водачи, планински спасители, инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи, инструктори по алпинизъм и спелеология;
– Подсигурена туристическа екипировка за участниците: палатки, шалтета и др.
– Организиран транспорт с лицензирана компания за превоз на детски групи – според избраната опция.
– Съпътстващ транспорт с бус на групата по време на вело-преходите.

Маршрутите са съобразени със спецификата на детска група и са напълно нормални за деца на 13+ години като натоварване. Необходима е нормална двигателна култура.

Ако търсите друг детски лагер с колела и каяци или пък с ветроходство, вижте и останалите 3 дати с подобни програми. 

Благодаря

Храна: В рамките на курса децата се хранят три пъти на ден, като в следобедните часове имаме закуска за подкрепа с вафли и плодове. В дните с преходи и други занимания на открито ще си приготвяме сандвичи за обяд.

Екипировка: Всеки участник сам осигурява личната си екипировка и облекло. Тя включва подходящи дрехи и обувки, челник, санитарни принадлежности, спален чувал, малка раница 20-25 литра и др. Ние предоставяме специализираната и бивачна екипировка. Списък може да видите на тази страница.

Транспорт: Включен е в цената на лагера. Децата се превозват с лицензирана за превоз на детски групи транспортна фирма. Среща с групата: Паркинга пред входа на стадион Васил Левски в 9:00ч. Прибиране към 19:00ч последния ден на същото място.

Краен срок за записване: 10 дни преди началото на лагера


Форма за записване
Общи условия за записване и участие.

Ако имате въпроси към нас: 
mail@reverso.bg или
0877 038 385 – Петя Николова
0888 779 979 – Димитър Грозданов

Програмите се организират и провеждат от туроператор  РЕВЕРСО АДВЕНЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 8437

Публикувано от: