Close Notification Open Notification

Детски и тийн лагериПредстоящи детски лагери

ВЪЛНУВАЩИ ДЕТСКИ ЛАГЕРИ И ПРИКЛЮЧЕНИЯ СРЕД ПРИРОДАТА

Как хората стават приятели? Помагаме ли на другите и можем ли да им се доверим? Можем ли да преодоляваме трудности, когато се сблъскваме с тях за първи път, далече сме от родителите и сме сред непознати в началото момчета и момичета? Може ли да не се караме или пък ако не – как да се сдобряваме? И всякакви такива важни неща от живота.

По време на нашите курсове ще прекосяваме планините и най-затънтените и интересни кътчета в България. Ще спим на палатки, в хижи или високопланински заслони. Ще си приготвяме храната сами – каквато искаме и можем, а след това – вечерен огън, лаф под звездите за живота, вселената, смисъла на любовта и всичко останало.
Ще плаваме по вятъра с ветроходни лодки и каяци в морето и по язовирите, или с лодки в пещерите, ще правим биваци в необитаеми заливи или ще откриваме недокоснати от човека подземни езера и галерии. Ще препускаме с колела по планините, ще изкачваме върхове, като се катерим с въжета и джаджи или пък просто с раници на гърба.
Ще практикуваме истински алпинизъм и спелеология – ще изкачваме върхове и ще се спускаме в пещери. Ще се намираме с карти и компаси, след като се научим да работим с тях.
Ще бъдем археолози, които откриват отдавна заличени от времето следи из гробници, светилища, стари предания и легенди.
Ще разберем всичко за екипировката, въжетата и джаджите, безопастността, оцеляването, екипа и приятелството.

Всичко това ще бъде много истинско – колкото хубаво и незабравимо, толкова и трудно. Ще се справяме заедно.
Ще предприемем истински преходи по билата на планините с всичко необходимо на гърба. Преходи, които изискват планиране и умения за водене на група.
Ще ставаме задружни и ще се научим да работим в екип, да споделяме, да разчитаме един на друг и да си помагаме, а защо не и да рисуваме.
Ще узнаем всичко за първата помощ, спасяването на хора в планината и в пещерите. Ще разберем как се водят пещерни и алпийски експедиции.
Ще преминем през интересни и забавни игри – така ще учим.
Ще намерим много нови приятели, ще се смеем, а може и да се влюбим.

Всичко това ще правим, за да открием как всичко става по-лесно, когато имаш приятели до себе си и как не е опасно, когато си заобиколен от тях.

“Човек веднъж види ли на какво е способен, никога повече не се задоволява с по-малко”.

Предстоящи детски лагери