Детски лагери 2022 – лятна ваканция

ЮНИ

Дневен лагер „Приключенски дни“ – 2 х 5 дни

Място: Витоша, Лакатник, Скакля, Карлуково, Бели искър, Рила
Дати: 20 юни – 24 юни и 27 юни – 01 юли 2022
Възрастова група: 8 – 12г.
Индивидуална цена за участие – 600лв за 2 седмици, 320лв за една седмица, 80лв за ден.

2-седмична програма, която всеки ден ще ни води до интересни и красиви места недалеч от София. Места, на които ще откриваме запазени и скрити от погледа природни чудеса и интересни истории. Всяка сутрин от понеделник до петък ще поемаме на лов за приключения, а вечер ще се връщаме у дома, за да разкажем къде сме били, какво сме преживяли и какво сме открили. Ще ви трябват малка раница, бележник, бинокъл, щипка смелост и бъдете колкото си искате любопитни: ще бродим по тайни пътеки и каньони, ще откриваме скрити водопади, ще погледнем към града от високо, ще влизаме в пещери, ще пътуваме с влак. Ще научим за картите и компасите, пътеките и знаците. Ще се катерим, ще се учим как да оцеляваме сред природата, от какво да се пазим и как да я пазим.
Прочети повече.

ЮЛИ

Триградското ждрело и тайните на траките 2022 – 7 дни

Място: Родопа планина – района на връх Перелик и Триградското ждрело.
Дати: 02.07 – 08.07.2022г.
Възрастова група: 12 +
Индивидуална цена за участие – 580лв.

В сърцето на планината има приказни и вълшебни места. Места, изпълнени със съхранили се през хилядолетията митове и предания. Части от тези митове са достигнали до нас като легенди и разбъркани и разпръснати от времето следи. По време на това приключение ще прекосим най-дивите, закътани и красиви места в Родопите. Експедицията ни към сърцето на планината  ще премине от връх Перелик през Мугла и Чаирите до Триградското ждрело.
Каньоните и пещерите около Триград са изпълнени с тайни от древни времена. Ще имаме достатъчно време да ги разгадаем, за целта ще се наложи да се катерим, влизаме в пещери и преодоляваме безчет трудности по пътя.
Имаме 7 дни за страшно много интересни и леко страшни приключения. Какви ли? Елате и ще разберете кой ще е «Зибайтоса», кой ще е «Жреца», кой ще говори с Вологес и какви ще са предизвикателствата, през които трябва да преминем, за да стигнем до подземното царство…. и да излезем!
Прочети повече:

„Крива капла 1“: вело-каяк експедиция – 7 дни 

Място: Родопа планина – Беглика, Равногор, Брацигово
Дати: 11.07 – 17.07.2022г.
Възрастова група: 13+
Индивидуална цена за участие 480лв. без включен транспорт и наем на колело
Наемът на колело е 150лв., в случай че нямате собствено.

Лагерите ни ще са в непристъпните и красиви заливи на най-чудните язовири в Родопите, където ще ни се случват безброй приключения, но главно ще сме на две гуми и в кал до ушите. Ще има каяци, въжена градина и всяка вечер ново място с весел огън, около който ще изправяме изкривените през деня капли. През цялото време ще спим на палатки.
Както обичайно, и тази година сме приготвили нов маршрут, за да не ви е скучно, ако сте били на това приключение миналата година. И ако случайно това каране се окаже, че ви е било малко за лятото, вижте и „Крива капла 2“, „С колела и лодки по вятъра“ и „Родопското равно“.
Прочети повече:

„Приключенски детски лагер в Пампорово – 7 дни 

Място: Пампорово, хотел Финландия
Дати: 11.07 – 17.07.2022г.
Възрастова група: 9 – 12г.
Индивидуална цена за участие – 670лв. без включен транспорт.

Детски лагер на планина за по-малките откриватели и търсачи на приключения и знания за природата и оцеляването. Учим се да сме самостоятелни, да се грижим сами за себе си, когато сме далеч от дома в нови и непознати ситуации и места. Създаваме приятелства, споделяме, откриваме света. Програмата е предназначена да дава увереност и смелост на малките откриватели в изследването на заобикалящия ги свят и собствените им възможности.
Настаняване в хотел Финландия****. Ще има щури игри и дни, изпълнени с приключения. По време на лагера ще творим с глина, бои и естествени материали, ще събираме идеи и впечатления чрез истински предизвикателства. Ще плуваме в басейна на хотела, ще се катерим и ориентираме, ще откриваме различни маршрути и съкровища в гората. Ще се научим как да си помагаме в трудни ситуации и да се справяме с проблемите като задружни приятели. Ще се отправим на пешеходна експедиция до Национална астрономическа обсерватория Рожен и под купола на 2м. телескоп ще слушаме интересните разкази на специалистите по звезди. We are all made of stars!
Прочети повече:


Експедиция „За планините и хората” – Централен Балкан – 7 дни

Място: Стара планина
Дати: 18.07 – 24.07.2022г
Възрастова група: 13+
Индивидуална цена за участие 520лв без включен транспорт

„Експедиция За планините и хората” е много повече от екскурзионно в Стара планина. Това е приключение, което ни помага да опознаем планината и така да открием себе си и неподозираните си възможности. Веднъж видим ли на какво сме способни, никога няма да се примирим с по-малко.
Ще бродим от Рибаришки проход до Калофер, пъплейки по гръбнака на планината с възможно най-олекотените си раници. Ще преминем през вековни гори и приказни местности. Ще се движим по планинските пътеки и ще навлезем в легендите на планината.
Прочети повече:

Вело-ветроходен лагер „С колела и лодки по вятъра – 7 дни“

Място: Родопите, около язовир Батак
Дати: 23-29 юли 2022г.
Възрастова група: 13+
Индивидуална цена за участие – 460лв. без включен транспорт и наем на колело.
Наемът на колело е 150лв., в случай че нямате собствено.

“С колела и лодки по вятъра” е със страхотна програма и има вече богата традиция. Тази година сме помислили за нови вело маршрути, които да ни заведат по нови вълшебни места из Родопи планина. Ще научим много за велосипедите, безопасността и карането в група, но най-вече ще се превърнем в готов на всичко и задружен екип. Ще плаваме и улавяме вятъра с ветрила.
Започваме по традиция с 4-дневен велосипеден преход из високите била на Западни Родопи сред красиви места и забравени пътеки. Всеки ден ще увеличаваме трудността и километрите, ще караме по забравени пътеки и из чудни природни резервати. Епичното ни каране ще приключи на бреговете на язовир “Батак”, където предизвикателствата продължават с ветроходство сред водната шир. Ще учим как да управляваме ветроходните лодки и как да работим като екипаж в абсолютен синхрон.
Прочети повече:

„Крива капла 2“: вело-каяк експедиция – 7 дни

Място: Родопа планина – Беглика, Доспат, Ковачевица
Дати: 30.07 – 05.08.2022г.
Възрастова група: 13+
Индивидуална цена за участие 480лв. без включен транспорт и наем на колело.
Наемът на колело е 150лв., в случай че нямате собствено.

Красиви язовири, вековни гори, закътани махали и села, бистри реки, медени поляни – Родопите са шарена черга, а ние ще я опознаем на две колела.
Това е история за преминати километри и планини, спукани гуми, загубвания, ожулени колене, бутане по баири и носене на колела през реки, каране в дъжд, грешни карти, неточни координати мушици между зъбите. Но е и история за боровинки и малини, вълшебни заливи и вековни гори, сладолед в планинските махали, подплашени сърни тичащи пред колелата, вятър в косите, вълшебни изгреви и залези, огъня под звездите, приятелството, смелостта, помощта, къпането в потока и хора много интересни, усмихнати и дружелюбни хора – хората из Родопите.
Прочети повече:

Морско приключение „Хакуна пирата – 9 дни“

Място: Северно Черноморие – Крапец
Дати: 31.07 – 08.08.2022г.
Възрастова група: 11+
Индивидуална цена за участие 620лв. без включен транспорт

Тринадесет моряка в ковчега на мъртвеца, ЙО – ХО – ХО и бутилка с лимонада!
Безгрижната пиратска дружина си търси капитан и е готова да се превърне в екипаж. Трябва и кораб, смелост и чест за да се изправи пред пазителките на късмета и да хвърли заровете на съдбата. Ще приемат ли те облога и пред какви трудности ще ни изправят – предстои да разберем.
Хакуна Пирата е морска програма, която разказва за безлюдни плажове, огън, около който седим, а над нас е пълно със звезди. Това е място, на което ще бъдем по пиратски безгрижни и весели, но и място, което ще ни научи да бъдем смели и самостоятелни. Палатковият ни лагер ще е разположен в гората до къмпинг Крапец, зад дюните и на метри от морето.
Прочети повече:

АВГУСТ

Морско приключение „Йо-Хо-Хо“, 12 дни

Място: с. Камен бряг, с. Крапец – Северно Черноморие
Дати: 08.08 – 19.08.2021г. и 20.08 – 31.08.2022г.
Възрастова група: 14+
Индивидуална цена за участие – 800лв.

«Йо-хо-хо» … без бутилка ром!

Безметежни дни на едни от последните некомерсиални места в България. Ще направим уреден лагер в сенчестата гора на Крапец и ще го превърнем в наш скъп и уютен дом, ще го изпълним с живот – ще го направим наш. Ще плажуваме. «Това ли ще правим през цялото време?», ще попитате вие. Съвсем не – ще се забавляваме, смеем, лудуваме и разпускаме. Вечерите ще си готвим сами и ще организираме забави и карнавали, а през дните ще плуваме и ще играем игри…
Прочети повече:

Приключенска мисия в Родопите – 7 дни

МястоЕко-хотел Здравец, Родопи
Дати: 22.08 – 28.08.2022г.
Възрастова група: 9 – 12г.
Индивидуална цена за участие540лв. без включен транспорт
По цял ден ще се забавляваме и ще се наслаждаваме на прекрасните гледки, които ни заобикалят. Ще замисляме и осъществяваме експедиции във вековните гори, които ни заобикалят, ще творим с глина, боички и естествени материали, ще се цапаме до ушите, ще се къпем в басейна. Ще преминаваме по въжета, високо опънати из върхарите на дърветата и ще се катерим, ще пробваме да яздим коне, ще търсим съкровища и скрити легенди, ще откриваме знаците на гората и ще се учим да се ориентираме с карта и компас. А когато срещнем трудности, ще ги преодоляваме с игри.
Прочети повече.

СЕПТЕМВРИ

Вело приключение „Родопско равно“ – 5 дни

За любителите на планинското колоездене и тези които обичат да приключенстват.

Място: Родопа планина
Дати: 05.09 – 09.09.2022г.
Възрастова група: 13+
Индивидуална цена за участие 390лв. без наем на колело и транспорт.
Наемът на колело е 150лв., в случай че нямате собствено.

Най-хубавият начин да изпратим лятото е да се разходим, яхнали велосипедите из едни от най-хубавите места в България. Там още изпращат лятото с мирис на печени чушки. Ще караме колела, ще почиваме на вълшебни места, ще снимаме, вечер ще слушаме музика и ще готвим около огъня.
Прочети повече.


Форма за записване

Ако имате въпроси към нас: mail@reverso.bg или
0877 038 385 – Петя Николова
0888 779 979 – Димитър Грозданов

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585

Публикувано от: