Детски морски лагер “Хакуна пирата“

Летен морски лагер за деца над 11 години, които обичат да спят на палатки или нямат нищо против да пробват как бихме могли да си създадем наш уютен дом сред природата. Очаква ни морско приключение, изпълнено с много игри, творчество и предизвикателства, което ще ни пренесе на един златен плаж до сенчеста горичка и дълго време ще останем откъснати от градския живот.

Тринадесет моряка в ковчега на мъртвеца, ЙО – ХО – ХО и бутилка с лимонада!

Безгрижната пиратска дружина си търси Капитан и е готова да се превърне в екипаж. Трябва и кораб, смелост и чест, за да се изправи пред пазителките на късмета и да хвърли заровете на съдбата. Ще приемат ли те облога и пред какви трудности ще ни изправят – предстои да разберем.
Хакуна Пирата е морска програма, която разказва за безлюдни плажове, огън около който седим, а над нас е пълно със звезди. Това е място, на което ще бъдем по пиратски безгрижни и весели, но и място, което ще ни научи да бъдем смели и самостоятелни. Палатковият ни лагер ще е разположен в гората до къмпинг Крапец, зад дюните и на метри от морето.
Ежедневието ни ще преминава между топлите вълни на залива, плажа и прохладата на гората, където ще играем, ще почиваме, рисуваме, готвим и малко по малко ще се превърнем в задружен и сплотен екипаж.
Ще се къпем на воля, ще построим кораб, ще рисуваме телата си, ще ваем амулети от глина, ще рисуваме карти и ще крием съкровища, ще оставяме следи. Ще готвим на огън и сами и ще се грижим за уюта на нашия пиратски лагер.
Ще се учим да се разбираме и да не се караме чрез игри и общи решения и дискусии, ще се стремим да се превърнем в екип и никак да не се отказваме пред предизвикателствата.
Ще се потопим в историите и легендите на мястото, ще проведем експедиция до каменните арки и красоти на юг от нас при с. Тюленово, ще посетим и лечебните и лековити места за кални бани при Шабленска тузла, където веднъж завинаги ще се отървем от комарите и ще се превърнем в истински пирати.
Ще наблюдаваме и изучаваме причудливи представители на птичият свят – намираме се на едно от най големите в Европа места за събиране на птици и отлитането им на юг в Европа. Ще ни съпътстват и още много интересни, щури и странни събития, както подхожда на едно истинско приключение – това е Хакуна пирата!
И да, ще се мажем с масло по няколко пъти на ден, а вечер ще правим магии срещу комари.


Форма за записване

Дати: 30 юли – 9 август и 21-31 август 2024г.
Възрастова група: 11+г.
Цена за участие – 990лв. с транспорт от и до София, 950 лв. с транспорт от и до Варна
-5% за братя и сестри
-5% за записване до 24 май 2024

Морски лагер Хакуна пирата

Основни дейности и цели на програмата:
• екипни игри, умения за екипна работа и разбирателство
• умения за общуване, самостоятелност и поемане на отговорност
• рисуване, работа с глина и естествени материали
• въжени елементи
• пешеходни разходки и преходи
• ориентиране – работа с карти и компас

Описание на програмата:
Ден 0 (21 август 2024)

Събираме се в 21.30ч и отпътуваме с нощен влак към Варна. Пристигаме към 7:10 часа и след малка почивка продължаваме с бус на транспортна фирма към плажа на Крапец. Багажът ни трябва да е подреден в сакове или раници, които можем да носим сами – влаченето на куфар с колелца по дюните е небивалица. Опъваме палатките си и целия лагер, настаняваме се и започваме да работим за приятелската атмосфера в групата чрез игри за запознаване, сближаване и забавление. Обръщаме специално внимание на програмата, правилата и отговорностите ни, навлизаме в историята на лагера. Правим опознавателен обход на местността – къде се намираме и какво ни заобикаля, настройваме се към това, което ни очаква. Вечеря, свободно време и следва дискусията ни за деня – как се чувстваме, какво ни се случва и какво ни предстои.
Ден 1 – Ден 8 (22-29 август)
Всяка сутрин започваме деня като котки – правим упражнения, за да се разсъним, да се разтегнем и да имаме ведро настроение. Ще приготвяме храната си сами и няма да ни е толкова трудно.
По време на програмата ще се посветим на задачата да се сближим и сприятелим, да говорим много по между си и то без да се караме. Ще играем много игри, ще се смеем и забавляваме. Ще вдъхнем живот на истории за скрити съкровища и легенди, ще разчитаме знаци и следи.
Ще създадем историята на групата си сами, ще правим представления и карнавали, ще рисуваме – целта ни е много работа в екип, забавление и творчество, като се сплотяваме чрез преживяванията и интересните и забавни игри.
Ще проведем откривателски експедиции в търсене на малко познатите красоти на северното черноморие, ще наблюдаваме странни и интересни представители на животинското и растителното царство, като и ще научим много за света, който ни заобикаля. Ще имаме специални обучения по първа помощ, адаптирани за детски групи, ще се научим да сме внимателни и предпазливи с водата и какво да правим при инциденти.
Ще дебнем подходяща прогноза за ден без вятър и вълни, за да скачаме от скалите на Камен бряг.
Ще прекараме и един ден на плажа до соленото езеро Шабленска тузла, където ще се намажем като истински пирати с лечебна кал.
Вечер около огъня ще си разказваме страшни истории и ще кроим планове.
Ден 9 (30 август)
Заключителна част – разговори за приключението и всичко ново, което сме научили за себе си, приятелите и морето. С какво си тръгваме, какво ни се случи. Събираме багажите си и лагера. Последни игри, този път само за смях и веселие. Отпътуваме към Варна и пътуваме с нощния влак до София.
Ден 10 (31 август)
Пристигаме по изгрев в София. Раздаваме си топли прегръдки.

Морски лагер Хакуна пирата Реверсо

Цената включва:
– Пълен пансион в палатков лагер;
– Програма тип „казус” за курса, обучения и лекции;
– Групова застраховка;
– Консумативи, свързани с програмата, наем на екипировка;
– Разрешителни за бивакуване и придвижване в парковете и резерватите;
– Квалифицирани инструктори – планински водачи, планински спасители, инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи, инструктори по алпинизъм и спелеология;
– Подсигурена всякаква необходима бивачна и туристическа екипировка за участниците: палатки, постелки и др.
– Организиран транспорт, лицензиран за превоз на детски групи Варна – Крапец, Крапец – Варна, Крапец – Тюленово/Камен бряг – Крапец, Крапец – Шабленска тузла – Крапец
– Транспорт с влак София – Варна и Варна – София.

Настаняване: палатков лагер
Лагерът ни е разположен в прохладната гора зад дюните в непосредствена близост до Къмпинг Крапец на 100м. от плажа. Ще сме разположени на самостоятелно и уютно място.

Храна: В рамките на курса децата се хранят 3 пъти на ден, като задължително едно от ястията е сготвена храна + една следобедна плодова закуска.

Екипировка: Всеки участник сам осигурява личната си екипировка и облекло. Тя включва: малка раница, подходящи дрехи и обувки, спален чувал, челник и резервни батерии, санитарни принадлежности и др. Ние предоставяме специализираната екипировка – палатки, шалтета, карти, компаси и т.н. Може да видите и изтеглите списъка ни с препоръчителната за море лична екипировка тук.

Транспорт: Групата потегля вечерта от София с нощен влак и пътува в пътнически вагон втора класа. От Варна до Крапец пътува с лицензиран транспорт. На прибиране пътува с лицензиран транспорт до Варна и с нощен влак до София 21:40ч – 07:45ч.


Форма за записване

Ако имате въпроси към нас:
mail@reverso.bg или
0877 038 385 – Петя Николова
0888 779 979 – Димитър Грозданов

Програмите се организират и провеждат от туроператор  РЕВЕРСО АДВЕНЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 8437

Публикувано от: