Есенна ваканция в Копривщица, 29 октомври – 1 ноември 2023

Есенната ваканция е време за глътка въздух от натовареното училищно ежедневие. Време да забравим за електронните устройства за няколко дни и да се върнем към белите, игрите от лятото и приключенията. Приключенията през тези есенни дни са в червено, златисто и жълто, небето е синьо, облаците са като нарисувани, шипките по храстите са ярки.
Ще отидем в Копривщица. Средна гора е едно от най-красивите есенни места в България с широколистните си гори, разположени по врязаните склонове на котловините, в които се получават резки температурни разлики през този период и се наблюдават едни от най-шарените есенни багри, създадени от природата.
Ше спим във възрожденска копривщенска къща с интересна история, дървени скринове, дълбоки долапи и шарени черги.
През деня ще сме на слънце из прекрасната есенна Средна гора, вечер ще сме пред огнището на топло, обградени от уют и котки.
По цял ден ще се забавляваме и ще се наслаждаваме на прекрасните гледки, които ни заобикалят, ще играем много игри, ще имаме нещотърсаческа опознавателна мисия с карта из малките калдъръмени криви улички на възрожденска Копривщица между цветни къщи, малки площадчета с котки и значими исторически кътчета. Ще осъществим преход с карта из горските склонове на Предбалкана, където ше вдигаме есенните листа във вихрушка около нас. Ще открием тракийско светилище, ще посетим и близкия минерален басейн в Стрелча. Всички вечери ще прекараме на топло във вълшебната къща и на двора около огъня.

Есенна ваканция в Копривщица 2023 детски лагер

Място: гр. Копривщица, настаняване в къща за гости „Къща без име“
Дати: 29.10 – 01.11.2023г.
Възрастова група: 9-13г.
Цена за участие: 480 лв.
-5% за братя и сестри


Форма за записване

Основни дейности и цели на програмата:
• екипни игри, умения за екипна работа, разбирателство и общуване
забавления, смях, есенни разходки, къпане в минерален басейн
• опознавателна игра на ориентиране в Копривщица
• пешеходен преходи, ориентиране – работа с карти и компас

Програмата по дни: 

Ден 1
Събираме се пред Националния стадион „Васил Левски” в 9 ч. и отпътуваме до 9:20 ч. След пристигане се настаняваме и започваме да работим за приятелската атмосфера в групата чрез игри за запознаване, сближаване и забавление. Обръщаме специално внимание на програмата, правилата и отговорностите ни, навлизаме в историята на мястото, в което се намираме. Правим голяма опознавателна нещотърсаческа игра из Копривщица, обикаляме из най-красивите улички с възрожденски къщи и площадчета, учим за мястото, историята му и хората от всичко около нас по лесен за разбиране начин. Прибираме се в къщата пред огнището, за да готвим и направим планове за утрешния ден.

Къща без име

Ден 2
Започваме деня с упражнения на двора, правим закуска и поемаме на преход из есенните склонове на горите на Средна гора. За обяд ще направим пикник, ще се ориентираме с карти и компаси, ще правим много игри за почивка и ще се опитваме да се движим в група, да се изслушваме и да си помагаме.
Привечер ще се приберем в топлата и уютна къща с натежали от шипки и кестени джобове. Готвим, разказваме си истории, слушаме музика и правим планове за утрешната експедиция.

Ден 3
Гимнастика на двора, домашна баница и подготовка за днешния ден.
Ще направим пешеходен преход и опознавателна експедиция из древния култов тракийски комплекс Скумсале над Стрелча, ще играем игри и ще откриваме скрити знаци – части от легенди.
Прибираме се пред огнището, за да сглобим следите и спомените от деня, приготвяме вечеря и тиквен фенер. Тази вечер се пада Хелоуин, носете си страшните маски и хелоуински атрибути.

Скумсале

Ден 4
Разтягаме се на двора, хапваме пържени филийки и отново поемаме на преход. Ще се ориентираме още по-умело с карта и компас и ще се движим заедно.
За финал ще разпуснем мускулите си в закрития минерален басейн на гр. Стрелча и след като покиснем доволно там, поемаме обратно към София.
Прибираме се спокойни и заредени, отнасяме към дома топли спомени, цветове и слънчеви отблясъци.

Басейн Стрелча

Таксата включва:
• Пълен пансион във възрожденска къща за гости;
• Програма за курса;
• Групова застраховка;
• Консумативи, свързани с програмата; наем на екипировка;
• Разрешителни за придвижване в парковете и резерватите;
• Квалифицирани инструктори – планински водачи, планински спасители, инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи, инструктори по алпинизъм и спелеология;
• Организиран транспорт с лицензирана компания за превоз на детски групи;
• Вход за басейн.

Храна: В рамките на курса децата се хранят три пъти на ден, като в следобедните часове имаме и закуска за подкрепа с вафли и и плодове. В дните с преходи и други занимания на открито ще имаме „сух пакет“ за обяд.
Екипировка: Всеки участник сам осигурява личната си екипировка и облекло. Тя включва подходящи дрехи и обувки, фенерче, санитарни принадлежности и др. Ние предоставяме специализираната екипировка.
Транспорт: Всички програми започват от София с организиран транспорт. Ще пътуваме с микробус на транспортна фирма до Копривщица и от Стрелча. Среща за тръгване Ден 1: 9 ч. на паркинга пред Национален стадион Васил Левски. Прибиране: Ден 4 на същото място в 18 ч.
Краен срок за записване: 23 октомври 2023 или до изчерпване на местата
Минимален брой участници: 10
Максимален брой участници: 15


Форма за записване

Ако имате въпроси към нас: 
mail@reverso.bg или
0877 038 385 – Петя Николова
0888 779 979 – Димитър Грозданов

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585
Публикувано от: