Да отидеш с деца в Рила и да им изядеш сапуна

И тази зимна неочаквана ваканция се изниза бързо. Хубавото беше, че успяхме с колегите от Реверсо и Байкария навреме да съберем група и да се организираме.

Въоръжени със снегоходки и щеки, достигнахме от ЦПШ Мальовица до хижа Скакавица.

ЦПШ - Вада

На Скакавица прекарахме цял ден в обучение за работа с лавинни сонди, лопати и пипсове.
Все повече хора ходят на планина и според нас е супер важно от рано да имаме познания за опасностите в зимната планина, за да може да помогнем на себе си, на своите приятели и семейство.

Ако ви се иска да научите още по темата – може да изгледате лавинните серии на БАССЕС

След като се стъмни навън, продължихме с търсенето на пипсове в хижата; някои се изкъпаха, а капитанът…капитанът бе почерпен със…сапун. Милите деца бяха нарязали една Нивеа на парченца: поръсени с пудра захар и набучени като коктейлни хапки. А ние сме ценители на хитрите номера и подготвяме ответен удар срещу госпожица Пиргова.
Посмяхме се здраво, хапнахме вкусно, благодарихме на хижарите и се отправихме по зимната пътеката към 7-те езера.

От там пък с момчетата си направихме едно хубаво кръгче до премката на Харамията и вечерта мусаката ни се видя не толкова голяма, колкото бяхме способни да погълнем.

На следващия ден се спуснахме до хижа Вада и Реверсо буса без много да си даваме зор. Следващия път ще се екипираме и с бански, за да завършим приключението в Сепарева баня на 38 градуса.

Може да видите всички снимки от нашия лагер, както и да добавите от вашите устройства тук

За нас беше много приятно да бъдем заедно и с нетърпение чакаме следващата ваканция през пролетта. Дано не сте планирали сто задачи за тогава и да успеете да се присъедините към Следа 12 – тайните на Ахрида например.

С много обич,
Петя

Публикувано от: