Пролетна ваканция 2023 – детски приключенски лагер „Карлуково“

Пролетната ваканция е време да се отделим от учебниците и устройствата със светещ екран и да се отдадем на приключения и игри навън.
Детски лагер за всички, които желаят да се катерят, да изследват подземните чудеса в пещерите, да научат как се оцелява по време на приключенията и как се разгадават карти и откриват скрити и тайни места и парчета от истории.
Ще щуреем, играем и се смеем с нови приятели далеч от родители и учители. Ще откриваме и научаваме много за света около нас.
Програмата е подходяща за деца на 10+ години.
По време на нашето подземно приключение ще се катерим, ще влизаме в няколко пещери, ще се спускаме с въжета и естествено ще си говорим около лагерния огън, взирайки се в звездите и правейки планове за следващия ден. Ще откриваме заедно затънтени каньони, в които не стъпва често човешки крак. Ще ползваме въжета, каски, седалки и останалата необходима екипировка, а пътя ще намираме с карти и компаси, внимавайки за посоките. Лагерът ще се проведе в района на Карлуково през пролетната ваканция за 5 дни.

5 дни без устройства в ръцете навън сред природата за ползотворна и качествена почивка от градската среда.

Място: в близост до София: Искърското дефиле
Дати: 09 – 13 Април 2023г.
Възрастова група: 10+г.
Индивидуална цена за участие – 570лв


Форма за записване

Пролетна ваканция 2022 Карлуково

Програмата по дни:
Ден 1 (09.04.2023) Отпътуваме рано сутринта от паркинга пред Национален стадион „Васил Левски”. След пристигане се настаняваме в хотел „Национален пещерен дом” в Карлуково.
Разделяме се на групи и играем игри, целта на която е да се опознаем и сближим, както и да постигнем приятелска и забавна атмосфера. Обсъждаме програмата и правилата, навлизаме в историята на лагера. Правим разходка из околността, стигаме до пещерата Проходна и наоколо, за да знаем къде се намираме и какво ни заобикаля. Постигаме съгласие относно целите ни, желанията и правилата, които ще спазваме, вечерта обсъждаме деня и организираме първият ни лагерен огън.
Ден 2 (10.04.2023) Продължаваме с игрите, които ни помагат в основната ни задача: да се превърнем в сплотен и задружен екип, който провежда подземни експедиции. Ще обърнем специално внимание на това как говорим по между си и как взимаме общи решения.
Ще се учим как да работим правилно с алпийска и спелео екипировка, ще имаме скално катерене и ще се учим как да се спускане с въже по скала. Ще прекараме целия ден на катерачните маршрути в скалния феномен пещерата Проходна.
Ден 3 (11.04.2023)Ще се научим как да използваме карта и компас, за да се ориентираме Ще бродим из пътеките около причудливите скални феномени и ще направим карта на района и пещерите изпълнени с легенди. Ще научим как да си помагаме и действаме като задружен екип при трудни ситуации. Ще учим за първата помощ. Ще продължим с опознаването на екипировката и работата с въжетата – ще открием скрит каньон изпълнен с тайни. Вечерта ще прекараме около огъня под звездите, а след вечеря ще изготвим плановете за утрешният ден важен ден около огъня..
Ден 4 (12.04.2023) Ще проведем изследователска експедиция под земната повърхност – този ден ще отделим за влизане в пещера Свирчовица. За да се справим добре, ще трябва да работим в силен екип и да планираме заедно всичко, както и да се чуваме и изслушваме. Ще проверим и използваме всичко, което сме научили до сега. Ще направим преброяване на летящите подземни обитатели. Вечерта обсъждаме приключението ни около огъня и приготвяме угощението за групата сами.
Ден 5 (13.04.2023) Обсъждаме какво преживяхме и какво ново научихме за себе си и света около нас. Играем игри в района на хотела. Обядваме, оправяме багажа си и отпътуваме към София.
Програмата е съобразена с възможностите на възрастовите групи и е в игрова и забавна форма. Практиките – влизанията в пещери, катеренето и обученията са съобразени с възрастта на децата. От първостепенна важност са емоционалната и физическа безопасност на участниците.

Подземно приключение Карлуково, Пролетна ваканция 2022

Храна: В рамките на курса децата се хранят три пъти на ден в ресторанта на хотела. Допълнително осигуряваме вафли и плодове като подкрепителна следобедна закуска. В някои от дните може да хапваме обяда си навън в движение под формата на сандвичи.

Екипировка: Всеки участник сам осигурява личната си екипировка и облекло. Тя включва малка раничка, подходящи дрехи и обувки, санитарни принадлежности и др. Ние предоставяме специализираната екипировка.

Транспорт: Всички програми започват от София с организиран транспорт. Ще пътуваме с микробус на лицензирана транспортна фирма.


Форма за записване

Общи условия за записване и участие.

Ако имате въпроси към нас:
mail@reverso.bg или
0877 038 385 – Петя Николова
0888 779 979 – Димитър Грозданов

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585

Публикувано от: