Вело-приключение Крива капла 3

Най-добрият начин да изпратим лятото е да се разходим, яхнали велосипедите из едни от най-хубавите места в България – язовирите, пътищата и пътеките из Западните Родопи. Там още изпращат лятото с мирис на печени чушки. Ще караме колела, ще почиваме на вълшебни места, ще снимаме, вечер ще слушаме музика и ще готвим около огъня.
През деня ще отмятаме километри, независимо от условията. Ще чертаем и избираме маршрути, ще се научим да навигираме по карта и GPS, ще поемаме отговорности – ще бъдем водачи, ще ни се случва и да се изгубим. Ще караме при всякакви условия и ще преодоляваме големи разстояния. Ще оставим собствената си следа през планината – ще станем част от нейната история, ще станем от хората на Планината.

Място: Родопа планина – яз. Беглика, Селище, Резерват Беглика, Селча, Равногор, Брацигово.
Дати: 26.08 – 01.09.2024г.
Възрастова група: 13+
Цена: 890 лв. с включен лицензиран транспорт от/до София
Цена без транспорт: 810 лв.
-5% за ранно записване до 24 май 2024
-5% за братя и сестри


Форма за записване

Общи условия за записване и участие.

Вело експедиция Крива капла 3

Програмата по дни:

1. Ден – бягство от града.
Тръгваме сутринта от паркинга пред стадион Васил Левски в София и пътуваме с организиран транспорт до язовир Голям Беглик. Подготвени сме предварително с малки раници, в които е най-необходимото за деня. Запознаваме се с плана за деня, разпределяме колелата и поемаме на бърза двадесет километрова обиколка около яз. Беглика за да свикнем с колелата, движението в група, да привикнат очите ни към заобикалящите ни красоти и най вече да кажем имената си и да започнем да говорим и се опознаваме. Обиколката ни завършва при мястото на нашият лагер за следващите два дни – Чатъма. Организираме своя собствен бивак – палатки, тоалетна, кухня, храна, ред и правила. Около огъня продължаваме да говорим за нас и нагласите ни, запознаваме се с програмата за следващия ден.
2. Ден – подготовка на експедицията и игри за опознаване
Задачата ни през деня е да свикнем едни с други. Ще го постигнем чрез игри и предизвикателства. Говорим за велосипедите, за карането в група, за навигацията, екипировката, безопасността и вземането на решения. Подготвяме нещата, които трябва да вземем с нас, разучаваме картите и описваме маршрута, преценяваме храната и консумативите. Учим се да се ориентираме по карта и групово да се справяме с различни проблемни задачи и да вземаме решения. Свикваме да обсъждаме и да се изслушваме, както и да вземаме решения заедно. Целта е да се превърнем в екип, всеки да си знае ролята, да се изслушваме и да не се караме. Приготвяме вечерята си сами. Около огъня изговаряме какво ни се е случило, какво ни харесва, какво искаме. Говорим, смеем се, обсъждаме проблемите и свикваме заедно.
3. Ден – на две гуми – Селище
Ставаме рано, товарим багажа на Г-н Каравелов, разваляме лагера, почистваме поляната, правим сандвичи и прецезираме за последен път отсечките и вафлите. Разпределяме велосипедите, каските, аптечките, радиостанциите и резервните части и се отправяме на 30-километровия ни първи за лагера вело преход. Ще спираме да разглеждаме и снимаме, но най-вече ще използваме времето, за да научим най-важните и основни неща за велосипедите и придвижването ни в група. Късния следобед сме на поляната на новия ни лагер – Селище. Строим бивака си на вълшебна поляна с рекичка със златни меандри и вековни дървета, под които ще се настаним, сервизираме велосипедите. Вечерта около огъня обсъждаме програмата за следващите дни и маршрутите. Готвим.
4, 5 и 6-ти Ден – на две гуми – Резерват Беглика, Селча, Равногор.
След закуска събираме палатките и багажа си и с малки раници, пълни с вода, сандвичи, връхна дреха и резервни части, потегляме на вело-преход. Погрижили сме се за маршрута, ролите в групата, водачите, аптечките, резервните части, радиостанциите и картите. Караме независимо от времето, защото сме подготвени. Късния следобед или привечер пристигаме в нов лагер, където разпъваме отново палатките. На петият ден от експедицията изминатите километри ще ни отведат до закътано в сърцето на планината ловно стопанство Лисичово. Там ще сме само ние и дивите животни в радиус от много километри, ще се почувстваме изгубени в планината. Всяка вечер приготвяме заедно вечерята и хапваме, говорим около огъня за приключението, локвите и „онова 5-километрово загубване, по време на което кой всъщност водеше…“.
7. Ден
Отново събираме палатките и багажите си и потегляме на по-кратък от предходните дни велопреход. Кратък но и пример за всичко, което сме научили за нас, за велосипедите, безопасността, навигацията и поемането на отговорност Срещаме се с транспорта ни за София и потегляме наобратно. Преди път се събираме в кръг за последно, за да изговорим през какво сме преминали и какво сме преживeли заедно, какво сме научили и какво отнасяме към дома. Равносметка на изминатите километри и начертаните линии на картата.

Вело лагер Крива капла 3

Таксата включва:
– Организация на нощувки, вечери и закуски в палаткови лагери сред природата;
– Осигуряване на планински сервизиран велосипед, каска, резервни части и подмяна, ако се наложи;
– Обезопасена за преминаване въжена градина и екипировка;
– Програма тип „казус” за курса;
– Групова застраховка;
– Консумативи свързани с програмата, наем на екипировка;
– Разрешителни за придвижване в парковете и резерватите;
– Квалифицирани инструктори – планински водачи, планински спасители, инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи, инструктори по алпинизъм и спелеология;
– Подсигурена туристическа екипировка за участниците: палатки, шалтета и др.
– Организиран транспорт с лицензирана компания за превоз на детски групи.
– Съпътстващ транспорт с бус на групата по време на вело-преходите.

Маршрутите са съобразени със спецификата на детска група и са напълно нормални за деца на 13+ години като натоварване. Необходима е нормална двигателна култура.

Благодаря

Храна: В рамките на курса децата се хранят три пъти на ден, като в следобедните часове имаме закуска за подкрепа с вафли и плодове. В дните с преходи и други занимания на открито ще си приготвяме сандвичи за обяд.
Екипировка: Всеки участник сам осигурява личната си екипировка и облекло. Тя включва подходящи дрехи и обувки, челник, санитарни принадлежности, спален чувал, малка раница 20-25 литра и др. Ние предоставяме специализираната и бивачна екипировка. Списък може да видите на тази страница.
Транспорт: Включен е в цената на лагера. Децата се превозват с лицензирана за превоз на детски групи транспортна фирма. Среща с групата: Паркинга пред входа на стадион Васил Левски в 9:00ч. Прибиране към 19:00ч последния ден на същото място.
Краен срок за записване: 10 дни преди началото на лагера


Форма за записване

Общи условия за записване и участие.

Ако имате въпроси към нас: 
mail@reverso.bg или
0877 038 385 – Петя Николова
0888 779 979 – Димитър Грозданов

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585

Публикувано от: