Детски лагери 2023 – лятна ваканция

ЮЛИ

Дневен лагер „Приключенски дни“

Място: Витоша – х. Композиторите – Червената шапчица
Дати: 10-14 юли, 17-21 юли, 24-28 юли 2023
Възрастова група: 7 – 12г.
Цена за участие: 330 лв. /седмица
-5% за братя и сестри

Дневен лагер през юли в най-хубавите дни от лятото за млади търсачи на приключения в близката и вълшебна Витоша с обяд от хижа Композиторите – Червената шапчица.
Всеки ден ще стигаме до красиви и некомерсиални места в близката планина, недалеч от София. Места, на които ще откриваме запазени и скрити от погледа природни чудеса и интересни истории. От понеделник до петък ще поемаме на лов за приключения в 8:30ч. от Стадион Васил Левски, а привечер ще се връщаме у дома, за да разкажем къде сме били, какво сме преживяли и научили и какво сме открили. Всеки ден ще има тема свързана с придвижването и престоя ни сред природата, както и с уменията ни да бъдем екип, да се разбираме, да учим заедно и да се забавляваме. Независимо от това накъде ни водят пътечките и маршрутите, всеки ден ще събираме силите си по обяд и ще се подкрепяме в хижа Червената шапчица – Композиторите със специално шампионско изследователско меню. Ще отдъхваме и ще се впускаме отново по следите на приключението ни за деня.
Прочети повече.

Триградското ждрело и тайните на траките 2023 – 7 дни

Място: Родопа планина – района на връх Перелик и Триградското ждрело.
Дати: 01.07 – 07.07.2023г.
Възрастова група: 12 +
Цена за участие – 750лв.

В сърцето на планината има приказни и вълшебни места. Места, изпълнени със съхранили се през хилядолетията митове и предания. Части от тези митове са достигнали до нас като легенди и разбъркани и разпръснати от времето следи. По време на това приключение ще прекосим най-дивите, закътани и красиви места в Родопите. Експедицията ни към сърцето на планината  ще премине от връх Перелик през Мугла и Чаирите до Триградското ждрело.
Каньоните и пещерите около Триград са изпълнени с тайни от древни времена. Ще имаме достатъчно време да ги разгадаем, за целта ще се наложи да се катерим, влизаме в пещери и преодоляваме безчет трудности по пътя.
Имаме 7 дни за страшно много интересни и леко страшни приключения. Какви ли? Елате и ще разберете кой ще е «Зибайтоса», кой ще е «Жреца», кой ще говори с Вологес и какви ще са предизвикателствата, през които трябва да преминем, за да стигнем до подземното царство…. и да излезем!
Прочети повече:

Крива капла 1: вело-каяк експедиция – 7 дни

Място: Родопа планина – Беглика, Широка поляна, Селище, Орцево, Юндола
Дати: 09.07 – 15.07.2023г.
Възрастова група: 13+
Цена за участие 850лв. с включен наем на колело
Промоционална цена в периода 01 – 06 юли: 700лв. + 70лв транспорт

Каранията са епични, местата през които минаваме – вълшебни и най-хубавото е, че обикновено нещата стават много, много истински. Лагерите ни ще са в непристъпните и красиви заливи на най-чудните язовири в Родопите. За кратко ще живеем на остров, където ще ни се случват безброй приключения – ще гребем и ще се придвижваме до сушата с каяци, а там ще преминем през висока и въздушна въжена градина.
След робинзониадата на острова потегляме с колелата. От тук насетне ще сме предимно на две гуми и в кал до ушите. Всяка вечер ще сме на ново място с весел огън, около който ще изправяме изкривените през деня капли. През цялото време ще спим на палатки, ще приготвяме храната си, ще планираме маршрутите по картата и ще се грижим за велосипедите си. Ще стигнем до селото с най-голяма надморска височина в България – Орцево.
Както обичайно, и тази година сме приготвили нов маршрут, за да не ви е скучно, ако сте били на това приключение миналата година. И ако случайно това каране се окаже, че ви е било малко за лятото, вижте и другите ни вело-лагери.
Прочети повече:

Приключенски детски лагер в Пампорово – 7 дни

Място: Пампорово, хотел Финландия
Дати: 17.07 – 23.07.2023г.
Възрастова група: 9 – 12г.
Цена за участие – 850лв.
Промоционална цена в периода 01 – 15 юли: 700лв. + 70лв транспорт

Детски лагер на планина за по-малките откриватели и търсачи на приключения и знания за природата и оцеляването. Учим се да сме самостоятелни, да се грижим сами за себе си, когато сме далеч от дома в нови и непознати ситуации и места. Създаваме приятелства, споделяме, откриваме света. Програмата е предназначена да дава увереност и смелост на малките откриватели в изследването на заобикалящия ги свят и собствените им възможности.
Настаняване в хотел Финландия****. Ще има щури игри и дни, изпълнени с приключения. По време на лагера ще творим с глина, бои и естествени материали, ще събираме идеи и впечатления чрез истински предизвикателства. Ще плуваме в басейна на хотела, ще се катерим и ориентираме, ще откриваме различни маршрути и съкровища в гората. Ще се научим как да си помагаме в трудни ситуации и да се справяме с проблемите като задружни приятели. Ще се отправим на пешеходна експедиция до Национална астрономическа обсерватория Рожен и под купола на 2м. телескоп ще слушаме интересните разкази на специалистите по звезди. We are all made of stars!
Прочети повече:

Вело-ветроходен лагер „С колела и лодки по вятъра“, 7 дни

Място: Родопите, около язовир Батак
Дати: 17-23 юли 2023г.
Възрастова група: 13+
Цена за участие – 850лв.
Промоционална цена в периода 01 – 15 юли: 700лв. + 70лв транспорт

“С колела и лодки по вятъра” е със страхотна програма и има вече богата традиция. Ще научим много за велосипедите, безопасността и карането в група, но най-вече ще се превърнем в готов на всичко и задружен екипаж. Ще плаваме и улавяме вятъра с платна.
Започваме по традиция с 4-дневен велосипеден преход из високите била на Западни Родопи сред красиви места и забравени пътеки. Всеки ден ще увеличаваме трудността и километрите, ще караме по забравени пътеки и из чудни природни резервати. Епичното ни каране ще приключи на бреговете на язовир “Батак”, където предизвикателствата продължават с ветроходство сред водната шир. Ще учим как да управляваме ветроходните лодки и как да работим като екипаж в абсолютен синхрон.
Прочети повече:


Експедиция „За планините и хората” – Централен Балкан – 7 дни

Място: Стара планина
Дати: 25.07 – 31.07.2023г
Възрастова група: 13+
Цена за участие 750лв

„Експедиция За планините и хората” е много повече от екскурзионно. Това е приключение, което ни помага да опознаем планината и така да открием себе си и неподозираните си възможности. Веднъж видим ли на какво сме способни, никога няма да се примирим с по-малко.
Ще бродим от Чифлика до Калофер, пъплейки по гръбнака на планината с възможно най-олекотените си раници. Ще преминем през вековни гори и приказни местности. Ще се движим по планинските пътеки и ще навлезем в легендите на планината.
Прочети повече:

Родопско равно – 7 дни

Място: Родопа планина – Юндола, Орцево, Беглика, Сърница, Доспат
Дати: 25.07 – 31.07.2023г.
Възрастова група: 13+
Индивидуална цена за участие 850лв.
Промоционална цена в периода 01 – 23 юли: 700лв. + 70лв транспорт

Съвсем мъничко по-леко като километри и наклони от другите вело лагери и много красиво. Щом е родопско равно, значи ще караме колела по гръбнака на Родопите нагоре-надолу с различни амплитуди. Всеки ден ще преминаваме на две гуми през едни от най красивите места в Родопите. Всяка вечер ще разпъваме палатковия си лагер до река или на брега на някой от красивите язовири, ще слушаме музика под звездите и ще обсъждаме накъде да потеглим в утрешния ден. По средата на програмата ще пристигнем на брега на язовир Беглика, където имаме два дни да отдъхнем, да се къпем на воля в язовира и да се качим нависоко сред върхарите на въжената градина. След тези два дни възстановяване, потегляме отново, за да продължим да учим за колелата: как се поддържат и ремонтират, как да се справяме с повредите по пътя с подръчни средства, как да преодоляваме различни по сложност и наклони терени, как да се пазим и караме в група.
Прочети повече:

АВГУСТ

Морско приключение „Хакуна пирата

Място: Северно Черноморие – Крапец
Дати: 01.08-10.08.2023г. и 23.08-01.09.2023г.
Възрастова група: 11+
Цена за участие 900лв.

Тринадесет моряка в ковчега на мъртвеца, ЙО – ХО – ХО и бутилка с лимонада!
Безгрижната пиратска дружина си търси капитан и е готова да се превърне в екипаж. Трябва и кораб, смелост и чест за да се изправи пред пазителките на късмета и да хвърли заровете на съдбата. Ще приемат ли те облога и пред какви трудности ще ни изправят – предстои да разберем.
Хакуна Пирата е морска програма, която разказва за безлюдни плажове, огън, около който седим, а над нас е пълно със звезди. Това е място, на което ще бъдем по пиратски безгрижни и весели, но и място, което ще ни научи да бъдем смели и самостоятелни. Палатковият ни лагер ще е разположен в гората до къмпинг Крапец, зад дюните и на метри от морето.
Прочети повече:

Крива капла 2, вело-каяк експедиция, 7 дни

Място: Родопа планина – язовир Беглика, Видрата, Триград, х. Орфей, Девин
Дати: 03.08 – 09.08.2023г.
Възрастова група: 13+
Индивидуална цена за участие 850лв.

Красиви язовири, вековни гори, закътани махали и села, бистри реки, медени поляни – Родопите са шарена черга, а ние ще я опознаем на две колела.
Това е история за преминати километри и планини, спукани гуми, загубвания, ожулени колене, бутане по баири и носене на колела през реки, каране в дъжд, грешни карти, неточни координати мушици между зъбите. Но е и история за боровинки и малини, вълшебни заливи и вековни гори, сладолед в планинските махали, подплашени сърни, тичащи пред колелата, вятър в косите, вълшебни изгреви и залези, огъня под звездите, приятелството, смелостта, помощта, къпането в потока и хора много интересни, усмихнати и дружелюбни – хората из Родопите.
Всеки ден ще строим лагера си на ново и вълшебно място, до където ни е отвел пътя на две колела. През по-голямата част от лагера ще сме в движение с колелата, ще преодоляваме всякакви терени и предизвикателства. Ще се разнообразим с каране на каяци и въжена градина. През цялото време ще спим на палатки, ще приготвяме храната си, ще планираме маршрутите по картата и ще се грижим за всичко сами.
Прочети повече.

Морско приключение „Йо-Хо-Хо“

Място: с. Камен бряг, с. Крапец – Северно Черноморие
Дати: 11.08-22.08.2023г.
Възрастова група: 14+
Индивидуална цена за участие – 1000лв.

«Йо-хо-хо» … без бутилка ром!

Безметежни дни на едни от последните некомерсиални места в България. Ще направим уреден лагер в сенчестата гора на Крапец и ще го превърнем в наш скъп и уютен дом, ще го изпълним с живот – ще го направим наш. Ще плажуваме. «Това ли ще правим през цялото време?», ще попитате вие. Съвсем не – ще се забавляваме, смеем, лудуваме и разпускаме. Вечерите ще си готвим сами и ще организираме забави и карнавали, а през дните ще плуваме и ще играем игри…
Прочети повече:

Приключенска мисия в Родопите – 7 дни

МястоЕко-хотел Здравец, Родопи
Дати: 14.08 – 20.08.2023г.
Възрастова група: 9 – 12г.
Цена за участие770лв. без включен транспорт, 830лв с включен транспорт
По цял ден ще се забавляваме и ще се наслаждаваме на прекрасните гледки, които ни заобикалят. Ще замисляме и осъществяваме експедиции във вековните гори, които ни заобикалят, ще творим с глина, боички и естествени материали, ще се цапаме до ушите, ще се къпем в басейна. Ще преминаваме по въжета, високо опънати из върхарите на дърветата и ще се катерим, ще пробваме да яздим коне, ще търсим съкровища и скрити легенди, ще откриваме знаците на гората и ще се учим да се ориентираме с карта и компас. А когато срещнем трудности, ще ги преодоляваме с игри.
Прочети повече.

Крива капла 3 – чиста вело експедиция, 7 дни

Място: Родопа планина
Дати: 26.08 – 01.09.2023г.
Възрастова група: 13+
Цена за участие 850лв.

Най-хубавият начин да изпратим лятото е да се разходим, яхнали велосипедите из едни от най-хубавите места в България – язовирите, пътищата и пътеките из Западните Родопи. Там още изпращат лятото с мирис на печени чушки. Ще караме колела, ще почиваме на вълшебни места, ще снимаме, вечер ще слушаме музика и ще готвим около огъня.
През деня ще отмятаме километри, независимо от условията. Ще чертаем и избираме маршрути, ще се научим да навигираме по карта и GPS, ще поемаме отговорности – ще бъдем водачи, ще ни се случва и да се изгубим. Ще караме при всякакви условия и ще преодоляваме големи разстояния. Ще оставим собствената си следа през планината – ще станем част от нейната история, ще станем от хората на Планината.
Прочети повече.


Форма за записване

Ако имате въпроси към нас: mail@reverso.bg или
0877 038 385 – Петя Николова
0888 779 979 – Димитър Грозданов

Програмите се организират и провеждат от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585
Публикувано от: